Mi a véleményetek? Cica maradjon, vagy menjen?
Tavasszal fog megszületni a kisbabánk. Az a helyzet, hogy van egy 8 éves cicánk meg egy 6 éves kutyánk. A kutya az enyém, a cica a férjemé, vagyis eredetileg anyósomé volt, de 3 éve nálunk lakik, mert nekünk több időnk volt rá, meg itt volt a kutya is, jól elvoltak. A kutya kistestű, a bundája rövidre van nyiratva és nem hull egyáltalán. Amúgy nincs vele semmi gond, jó, szelíd, nyugodt kutya. A macskának viszont rettenetesen hull a szőre. Próbáltunk már többféle tápot, vitamint, hiába, sokkal jobban hull neki, mint egy átlagos macskának, beltenyészetes cica, utcáról lett befogadva.. Ezenkívűl el is van kényesztetve, felmászkál az asztalokra, befekszik az ágyba, kb azt csinál, amihez kedve van. Emelett be is szokott pisilni néha, kb havonta 1 alkalom, de bőven elég, mert amit egyszer lepisil, annak kb annyi. Már egy csomó szőnyeget, cipőt, táskát dobtam ki emiatt, mert nem lehetett kiszedni a pisiszagot belőlük. Nos, én arra gondoltam, hogy szülés után legalább egy pár hónapig-egy évig költözzönk vissza a cica anyóshoz, mert pici baba mellett nem lesz időnk állandóan takarítani a sok szőrt, és a babának meg nem tenne jót, hogy tiszta szőr a lakás. Persze a férjem nem örül ennek, szerinte ha a macska megy, akkor menjen a kutya is, adjuk oda a szüleimnek. Ezt nem lehetne, hisz a kutya csak az enyém volt mindig, a szüleimnek nem kéne, meg nem is adnám oda, és ő semmit nem zavar, egyáltalán nem hull a szőre, nem piszkít be. Persze, megértem a ő álláspontát is, de mégis, nem idegeneknek akarnám adni a macskát, hanem az eredeti gazdájához, és nem is örökre, csak egy időre. Szerintetek? Nagy kérés ez? Inkább vállaljam be, hogy maradjon a macska, aztán megoldjuk valahogy?
Vélemények, tapasztalatok jól jönnének :)
Igaza van a ferjednek!
Bar mar nekem eleve igénytelenséget jelent az is hogy a macska asztalon agyon mászkál pisil....kutya is van nálatok... Olyan kellemetlen szag lehet nálatok.
En egyiket sem tartanam meg es ujra festenem az egesz házat!!
Azert ne nezzuk mar többé a kutya macskát mint a gyereket.
Tok mindegy hogy a kutya szőre hullik e vagy sem hamar megno a pici babad es elkezd majd csuzskalni stb...foldrol felszedni dolgtokat akar egy játékát es elotte a kutya koszos lábbal testel fekszik ot es nyalogat mindent....nen hianyzik ez egy pici gyereknek sem!
A macska már terhesség alatt sem ajánlott. Többek között a toxoplazmózis miatt. A kutyával nincs ilyen gond, az nem "veszélyes" fertőzés szempontból.
Persze igazság szerint igaza van a férjednek, hogy ha az övé nem maradhat, akkor a tied miért, de talán megérti, hogy a kutya nem jelent kockázatot.
Egyik barátnőm terhesség elején elajándékozta a cicáját, másik barátnőmnél maradt a 2 cica (igaz, azok tenyésztőtől vannak) végig, neki most 4 hónapos a lánya.
A toxoplazmozist mar ugyis elkapta a kerdezo, ha benne van a macskaban. Terhesen csak uj macskat nem szabad hozni.
Nem szivesen valnek meg egyiktol sem, de a macskat en is eltavolitanam, mert nem lett megnevelve. Valoszinu a kicsi melle is bemaszna, beleenne az etelebe, ezt nem viselnem el.
Egyebkent van macskank, de ha baleset tortent, mindig ki tudtam mosni a szennyezett cuccot, a tied kandur? Mert akkor nem pisil, hanem jelol, azt tenyleg nehezebb eltuntetni, ki kellene vagatni, es ez a problema megszunne.
A kutyat hagynam, bar az elejen figyelnem, h h alkalmazkodik a picihez.
Lány cica, és ivartalanítva van. De amit lepisilt én nem is nagyon kísérleteztem vele, dobtam ki... Volt olyan cipőm, amit próbáltam kimosni, de csak pisiszagú volt, úgyhogy kidobtam. Szőnyeg is volt, amit elvittünk mosatni, de csak pisiszagú volt, kidobtuk.
Amúgy nincs büdös nálunk, takarítunk rendesen. Ha baleset történik, azt is feltakarítjuk.
Hát, én állatbarát vagyok, van is cicám, nem sokkal azelőtt fogadtuk be, hogy terhes lettem, pici 7 hetes cicus volt. Fel sem merült bennem, hogy megváljak tőle, és mindig nagyon fel tudok háborodni azokon, akikben igen. Ha tudja, hogy X éven belül gyereket akar, és nála nem fér össze a kettő, ne fogadjon be állatot, hogy aztn elpaterolja. Viszont a te eseted valóban kicsit más, és nem azért, mert nem a tiéd alapból a macska, hanem mert ahogy írod, borzasztó neveletlen. Nálunk nem volt ez kérdés, na de a mi cicánk tudja, hogy nem mászkálhat asztalokon, konyhapulton stb., van neki helye több is, azokon alszik, és a padlón mászkál. Ha látom, hogy valami olyat akar csinálni, amit nem akarok neki megengedni, rászólok, hogy "nem", mint egy kutyára, és nem csinálja.
A helyedben én első körben tennék egy próbát a macska megnevelésével, ha végképp nem megy, akkor igen, menjen vissza anyósodhoz, mert így tényleg nem túl ideális baba mellé. Lehet macskát nevelni, ugyanúgy kell, mint kutyát, következetesség kell hozzá, semmi más.
2 macskám van, soha egyszer sem másztak be a kiságyba, nagy ívben kerülték a gyereket és a vele kapcsolatos helyeket. a macska frászt kap egy hangosan síró gyerektől... a toxoplazmózisos h*lyeséget meg tanuljátok mér meg végre, tudományosan kb 0,01 %a van hogy bármi gondot okozzon! ha azt a szerencsétlen macskát elpateroljátok, akkor no comment...
amúgy egy kis tanulás, a toxoplazmózissal kapcsolatban, tanuljatok: https://www.youtube.com/watch?v=DGtpTEskboI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!