Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el, hogy gyereket...

Hogy mondjam el, hogy gyereket szeretnék?

Figyelt kérdés

Már sokszor beszéltünk erről a témáról a párommal, mindig mondta,hogy persze ő is akar majd. De én azt szeretném ha most kezdenénk el próbálkozni. Hogyan mondjam el neki,hogy én a gyereket "azonnal" akarom. Egyébként 3 éve a párom, 1,5 éve együtt is élünk. Elég stabil a kapcsolatunk.

26/F

2015. szept. 30. 11:39
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Én tudok szöveget értelmezni. Ahogy azt is, hogy a fattyúzni nem csak azt jelenti, hogy az én gyerekemet fattyúnak hívtad. Nyilván nem, azt sem tudhattad, hogy van gyerekem. Abban az értelemben használtam ezt a szót (fattyúzni), hogy te hoztad fel a fattyú kifejezést. Nem tudom miért egyáltalán, mert nem erről van szó.
2015. szept. 30. 18:16
 32/38 anonim ***** válasza:

21-es!

Mi a párommal most várjuk a babánkat, 21hetes vagyok. Nem vagyunk házasok, MÉG! Menyasszony se vagyok mert a párom nem akar hosszú jegyességet. Neki mindegy a papír, én majd szeretnék esküvőt (hozzáteszem amíg őt nem ismertem sose akartam férjhez menni), DE jelenleg nem fért bele az anyagi keretünkbe. Most inkább a házra költöttünk és a babára fogunk. Én egyszer szeretnék az életben férjhez menni de az legyen olyan mint az álmaimban. Ez nem jelenti azt, hogy "hétországraszóló" legyen, de van pár dolog amit szeretnék. Sajnos nem olcsó ma egy közepesen nagy esküvő sem.

Amúgy a házasság se garancia semmire. Nem biztos, hogy tartósabb lesz a kapcsolata egy házaspárnak, mint egy "csak" együttélő párnak.

2015. okt. 1. 08:30
 33/38 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Na mivolt? Beszéltetek? :)

2015. okt. 1. 08:31
 34/38 anonim ***** válasza:

21-es vagyok.

Boldog babavárást kívánok Nektek. :)

Írtam, hogy a mai világban ez már nem ciki, ha valaki nem házasodik meg, sőt, manapság inkább már ez a gyakori, hogy esküvő nincs, mert nem számít, vagy mert nem érzik szükségét, "ez csak egy papír", másra kell a pénz, stb, de így is leélik együtt az emberek az életüket. Kinek mi a fontos.

Nekünk fontos volt, hogy összeházasodjunk. Nekem is, meg a férjemnek is. Mi nem is gondolkodtunk előtte gyereken, csakis az esküvő után. Másnak meg ez nem számít annyira, én ezt is elfogadom. Nem vagyunk egyformák. De nem kell engem győzködni, hogy ez így is jó, így is boldogok lehetnek együtt a párok, a házasság se garancia semmire. Persze, hogy nem garancia! Persze, hogy anélkül is lehet boldogan élni! Én ezt abszolút elfogadom. Akinek így a jó, éljen így, miért is ne? De az én mentalitásom más, nekem nagyon sokat jelentett, hogy összeházasodhattunk, hogy a párom a nevére vett, a törvény előtt is felvállalt, hogy úgy mutat be másoknak, hogy "Ő a feleségem.", nem pedig úgy, hogy "Ez itt az élettársam.". Nekem ez számított és nem csak egy papír volt. Az összetartozásunk, az egymás iránti elköteleződésünk kifejezése, hogy egy életre szólóan komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, nem csak pár évre. Nem a gyerek miatt volt fontos, hanem amúgy is.

A gyerek megint más kérdés, igen, nem szülnék házasságon kívül, de azt már korábban kifejtettem, miért nem.

Egyébként nekünk se volt hosszú jegyességünk. A férjem megkérte a kezemet, és nagyjából 1 éven belül megvolt a lagzink is. Nem volt nagy, csak a család és a legszűkebb baráti kör volt jelen, tökéletes volt, pont olyan, amilyet szerettünk volna és amilyet kislány koromban én is elképzeltem. Magunk fizettünk mindent, még a nászutat is, de mégsem ment rá a gatyánk, lehet azért ezt okosan is csinálni, nem muszáj milliókat költeni rá, csak ügyesen kell intézni a dolgokat. :) Pl. mi sok mindent magunk csináltunk meg, kezdve a meghívókkal és az ültetőkártyákkal. Nyilván nem ezeken spóroltunk a legtöbbet, de sok ilyen kis apró kiadás együttvéve bizony sokat számít. :)

Nekünk az esküvővel vált teljessé a kapcsolatunk, illetve azzal bontakozott ki úgy igazán, azóta sokkal meghittebb, szorosabb, mélyebb a viszonyunk, érezzük, hogy egymáshoz tartozunk, amíg csak élünk. Nekünk így teljes az életünk. De persze megértem azt is, ha másnak erre nincs igénye, vagy más enélkül is teljesnek érzi a kapcsolatát. Mindenki más. Ezt abszolút elfogadom, nincs azzal gond, ha valakinek enélkül is boldog kapcsolata van. Örülök is neki, Nektek is nagyon örülök és tényleg azt kívánom, hogy legyen hosszú, boldog életetek, szeressétek egymást és a picurkát. :)

2015. okt. 1. 09:02
 35/38 anonim ***** válasza:
60%

Bocsánat, hogy beleszólok, de az ilyen "nincs rá pénzünk" meg "nem szeretnénk hosszú jegyességet" tipikus kifogásnak hangzik. Nem akartok hosszú jegyességet? Hát akkor ne járjatok évekig jegyben! Ez csakis rajtatok múlik. Megkéri a kezedet, és akár már másnap mehettek is időpontot kérni. Maga az esküvő nem kerül semmibe, vagy oké, legyen mondjuk egy jelképes 5000 ft az anyakönyvvezetőnél, szépen bementek 2 tanúval vagy szűk családi körben, aláírtok és kész, már házasok is vagytok. Mi kerül ezen olyan sokba? Utána ha van rá igény, akkor együtt leül a család és megvacsorázik - akár otthon úgy, hogy előtte ti magatok megfőztök, akár úgy, hogy beültök egy hangulatos kis vendéglőbe... egyik sem olyan nagy összeg. Szóval mire nincs akkor pénz? Ja, hogy annyira azért nem fontos a dolog...? Ez a "legyen olyan, mint álmaimban" dolog is csak kifogás, miért, ha nem olyan lesz, akkor inkább nem is kell már a gyermekeid apja férjnek? Bárhol adnának össze életem párjával, boldog lennék, mert nekem nem a pucc meg a parádé számítana, hanem az, amit maga a szertartás jelent. Amit kifejezünk egymás iránt azáltal, hogy egybekelünk. Nem a külsőségek, a felhajtás meg a csilli-villi menyasszonyi ruha itt a lényeg szerintem, akinek meg igen, az tényleg jobb is, ha nem házasodik, mert nem érti, miről is szól ez valójában.

Az emberek manapság egyszerűen félnek az elköteleződéstől.

2015. okt. 1. 09:19
 36/38 anonim ***** válasza:

21-es!

Dehogy akarlak meggyőzni, csak leírtam a saját véleményemet! :)

A páromat én általában úgy mutatom be/ beszélek róla, hogy a párom. Szerintem akkor is így nevezném, ha összeházasodunk.

Én is minden jót kívánok neked! :)

35-ös!

Egyáltalán nem kifogás az, hogy az esküvő most anyagilag nem fér bele nekünk. Igazad van, úgyis lehet házasodni ahogy te leírtad, de én nem olyanra vágyok. Annyira nem fontos a házasság számomra, hogy ne tudjak várni 1-2évet rá amíg összejön rá a pénz. A párom akkor is a gyermekünk apja lesz ha összeházasodunk és akkor is ha nem. Nem kell velem egyetértened de meg kérlek az indokaimat ne nevezd kifogásnak. Nem vagyunk egyformák.

2015. okt. 1. 14:50
 37/38 anonim ***** válasza:
Jah és nem a puccparádé meg csillivilli ruha a lényeg, de az életben egyszer akarok házasodni és akkor megadni a módját!!! Hogy egy igazi ünnep legyen mi rólunk szól!!!
2015. okt. 1. 14:52
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Mi 4éve vagyunk együtt,fél éves a babánk. Nálunk én nem akarok esküvőt.

Mindig úgy voltam,ha egyszer férjhez megyek,akkor nagy lagzit szeretnék.

A házunkat felújítjuk,itt a baba,egyszerűen sajnálok kiadni annyi pénzt.

Sima bemegyünk azt aláírjuk esküvőt meg nem akarok.

Ettől függetlenül nem hiszem,hogy a kapcsolatunk silányabb lenne,mint azoké,akik házasok.

2015. okt. 2. 08:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!