Hogy mondjam el, hogy gyereket szeretnék?
Már sokszor beszéltünk erről a témáról a párommal, mindig mondta,hogy persze ő is akar majd. De én azt szeretném ha most kezdenénk el próbálkozni. Hogyan mondjam el neki,hogy én a gyereket "azonnal" akarom. Egyébként 3 éve a párom, 1,5 éve együtt is élünk. Elég stabil a kapcsolatunk.
26/F

Jófej srác lehetsz, szeretem azokat az embereket akik férfi létükre felvállalják a család iránti vágyukat.
Szurkolok.

Azért ez a kérdés ettől sokkal komolyabb alapot kíván. Lehet, hogy te már úgy gondolod, minden alkalmas, lehet, hogy ő nem.
Tanultok/dolgoztok?
Anyagilag rendben vagytok?
A párod akar karriert? (ez a leglényegesebb kérdés)
Egészségileg rendben van? (ez is nagyon fontos)
Fél-e a terhességtől, szüléstől?
Hogyan tervezitek a megélhetést a terhesség idejére és a szülés utáni időszakra? Fog kapni CSED-et? Visszavárja majd a munkahelye? Neked biztos a munkahelyed?
Ezek mind-mind nagyon fontos tisztázandó kérdések.

Hja hogy a kerdezo ferfi?
A kerdest olvasva ez fel sem merult bennem :)
elobb szerintem hazasodni kene, megteremteni az alapokat...

"mara a hazassag "csak" egy papir"
Oriasi tevedesben meltoztatol lenni. A hazassag egy jogi elismerese a kapcsolatnak az allam reszerol, ilyen tekintetben a hazasulandok es az allam kozotti jogi aktus.
Aki annyira nem becsuli a sajat kapcsolatat hogy azt elismertesse az allammal (es persze odabiggyessze a sajat alairasat egy hivatalos papirra) vagy annyira fel a felelossegvallastol, az megis minek akar gyereket?
Persze, lehet "papir" nelkul gyereket vallalni, fel is lehet nevelni, de azert eleg sokat elmond a kapcsolat minosegerol, ha odzkodnak azt hivatalossa tenni.

Utolso elotti.: Nem azt mondtam, h ne vegye el.. nemkell tuldolgolni.. hanem azt, ha most akarnak gyereket, akkor a gyerek az elso, es nem a hazassag.. es en nem leszek "lusta oda biggyeszteni egy alairast , arra a bizonyos papirra" nekem nem csak egy papir,
a "mara az csak egy papir-t" nem ugy ertettem.:D Szepnapot.

Ne akarj (még) gyereket!
Nem bántásból, de olyan kapcsolatba nem való, ahol ennyit nem tudtok megbeszélni a GYIK segítsége nélkül!
Egy gyerek a legstabilabb kapcsolatot is szét tudja marni, nemhogy az olyat ahol alapvető kommunikációs nehézségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!