Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit reagáltatok volna egy...

Ti mit reagáltatok volna egy ilyen helyzetben? Még mindig nem térek magamhoz, hogy ilyesmi megtörténhet.

Figyelt kérdés

Ma délelőtt séta közben odajött egy kb. 4-5 éves forma kislány kéregetni, közölte, hogy adjak pénzt, kb. 2-3 méterre volt az anyja, nem volt túl bizalomgerjesztő még 3-4 hasonló nővel.

Bármennyire is sajnálok egy gyereket, de nem az övé maradt volna a pénz tuti, és ráadásul féltem elővenni a pénztárcámat az anyja és a többi nő miatt. Kikerültem a babakocsival, és mondtam, hogy nincs kislány nálam, ha kell adok zsemlét (az volt a szatyromban). Erre a kislány szó szerint leköpte az egy éves kisfiamat (!!!) és elrohant, én pedig olyan szinten megdöbbentem és lefagytam, hogy semmit nem tudtam reagálni, még a nők felé sem, amúgy ők is elmentek amire magamhoz tértem, törölgettem a kisfiam, és szégyen nem szégyen sírva fakadtam. Azóta is sírok ha rágondolok a helyzetre, és nagyon dühít, hogy nem tudtam megvédeni a gyerekemet, mindenféle kavarog a fejembe, nagyon hibáztatom magamat, de fel is vagyok háborodva, hogy megtörténhet ilyen...

Ti hogy reagáltatok volna? Borzasztó érzés, hogy nem csináltam semmit.

2015. szept. 29. 12:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
91%
Integráció, segély, meg miegymás... ez jár a cigányoknak. Felháborító. Enfem majdnem megtámadtak, 38 hetes terhesen, mert nem adtam pénzt a kölykének.
2015. szept. 29. 13:29
 12/29 anonim ***** válasza:
84%
szerintem még jó is, hogy lefagytál. nem szabad visszaszólni, mert lehet, hogy nem (csak) Téged bántanának, hanem a gyerkőcöt is!
2015. szept. 29. 13:36
 13/29 anonim ***** válasza:
87%

A gyermekem érdekében talán ugyan azt reagáltam volna mint te! Ha nekiállok vitatkozni és egyebek akkor lehetséges, hogy nem csak nekem esnek ezek az állatok(de még azok sem) hanem mivan ha a gyerekemmel is csinálnak valamit?!

Tehát a legjobb amit tehettél ,hogy elmentél onnan! Borzasztó, hogy mivé fajul a világ!:( Sajnálom kérdező, de elég nehéz lett volna magadat és a gyermekedet megvédeni 4 másik ellen. Még ha mardos is a bűntudat jól tetted ,hogy ez esetben nem tettél semmit!! Nem szégyen, hogy sírtál!! Én is sírtam volna!!!!!

2015. szept. 29. 13:38
 14/29 anonim ***** válasza:
88%

Borzasztó :(. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyenkor mit szólnak a nagy jogvédők???

Jól tetted, hogy nem csináltál semmit, így nem esett bajotok. Ha csak hozzászóltál volna csúnyábban a kislányhoz nekik állt volna feljebb és nem biztos, hogy megússzátok ennyivel sajnos. Az hogy csak nők voltak nem jelent semmit, egyrészt tőlük is jobb ha tartasz, másrészt lehet hogy az apuka is előkerült volna, biztos lehetsz benne, hogy nem azért nem volt ott mert épp dolgozott, maximum egy közeli kocsmában volt.

Próbálj megnyugodni, bár bevallom megkönnyeztem a történetedet.

2015. szept. 29. 13:47
 15/29 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm Nektek!!!

Még nem sikerült megnyugodnom sajnos :(, de igyekszem. Most épp alszik, az előbb percekig sírtam az ágya fölött, ahogy néztem, hogy milyen békés a kis arcocskája.

Ő egyébként nem sokat fogott fel az egészből szerencsére, épp a közelben lévő cicákkal volt elfoglalva :).... inkább csak utána azt nem értette miért sír anya.

Nem is tudom, hogy a férjemnek elmondjam-e, attól félek úgy feldühödik, hogy csinál valamit, nem akarok benne lenni a híradóban.

2015. szept. 29. 13:50
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Ez az a szitu, amikor magadat egyáltalán nem hibáztathatod.

Én nem ajánlottam volna fel zsemlét sem, egyszerűen el szoktam küldeni az ilyeneket. De ettől a reakció ugyanez lett volna a kiscsaj részéről. Megnyugtatlak, még akkor is lehet,h így reagál, ha adsz neki, mert kevesli.

Mivel a mi környékünkön is bőven akadnak ilyen jóarcú emberek, nagyon figyelek, és próbálom őket kikerülni, vagy úgy menni,h legyen más normális ember is a közelben. Persze nem mindig lehet elkerülni a találkozást, de az egyetlen amit tenni tud az ember, az a megelőzés.

Egyébként én is szoktam arra gondolni,h ezek akár meg is támadnának minket. A múltkor már vettem is egy személyi riasztót az ikea-ban. Nem sokszor vittem magammal eddig, de a történetedet olvasva elő fogom keresni.

Az hogy lefagytál, teljesen normális - sztem ez a normális reakció, amikor olyan dologgal találja magát szemben az ember, ami számára elképzelhetetlen, elfogadhatatlan.

Soványka kis vigasz tudom, de a kisfiad még jó,h csak 1 éves, és így vsz nem érezte ennek a valódi súlyát, és emlékezni sem fog rá.

2015. szept. 29. 13:53
 17/29 anonim ***** válasza:
91%
A férjem rendőr, most megkérdeztem a véleményét. Azt javasolta, hogy legközelebb hívd ki a rendőrséget. A gyermek veszélyeztetése miatt eljárást indítanak ellenük. mármint a saját gyerekét nem teheti ki annak, hogy kéregessen. A csoportos félelemkeltés miatt, pedig beviszik mindet, ha ez kétszer előfordul már büntethető.
2015. szept. 29. 14:11
 18/29 anonim ***** válasza:
85%

Aztamindenit! Szörnyű, hogy egy ovis korú kislány már így viselkedik. Mi lesz belőle fiatal felnőtt korára?

Próbálj megnyugodni, és felejtsd el az egészet! Én valószínűleg elragadtam volna a kislányt, hogy mit képzel, de annak meg kitudja mi lett volna a vége. Bolti dolgozóként volt már 1-2 vitám hasonlóan nem bizalomgerjesztő asszonyokkal, nem kívánom senkinek!

2015. szept. 29. 14:13
 19/29 anonim ***** válasza:
89%

Se pénz, se zsemle. Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy már elköltöttem, vagy ami még jobb: nálunk a férjemnél van a pénzt. Hihetetlen, de ezt rögtön el szokták fogadni a kisebbségiek.

Én is sírtam volna. :(

Nem vigasz, de annak a kislánynak már most meg van pecsételve a sorsa, ami viszont tényleg vigasztalhat, hogy a kisfiad nem fogta fel a történéseket. S ez a lényeg.

Küldök neki egy buksi simit, add ám át! :)

2015. szept. 29. 14:20
 20/29 Rózsák Királynője ***** válasza:
89%
Drága kérdező mondd csak meg a férjednek! Az ilyen dolgot nem szabad magadban tartani!
2015. szept. 29. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!