Mi volt a legviccesebb/legbosszantóbb beszólás vagy okoskodás idegenek részéről amikor a babátokkal, gyereketekkel sétáltatok, vagy voltatok valahol? Mit reagáltatok rá?
Velem pont ma történt: a bolt előtt tettem rá az esővédőt a kisfiam babakocsijára. Sportkocsiról van szó, az esővédőn van egy akkora nyílás a fejénél szinte mint a feje.
Egy néni jött arra, és teljesen komolyan megkérdezte: "Kap így levegőt a kicsi?" Én szintén komolyan ránéztem, és mondtam: "Hát sajnos nem..." Az a döbbent tekintet a nénitől :D :D... már megérte.Hülye kérdésre hülye válasz.
"Hogy hívják?"
"Szilárd."
"És kisfiú vagy kislány?"
Azt hittem viccel, egy középkorú hölgy volt.......
idegenek részéről nekem bosszantó volt de nagyon, hogy egy parkba leültem, míg aludt a kicsi a babakocsiban, gondoltam megvárom azt a kb fél órát és csak utána indulok tovább vele haza. erre jön a kisebbség valami bizományis típusú magnóval és amikor a babakocsihoz ért, bekapcsolta, jó hangosan üvöltette a zenét, ahogy elhagytak minket, meg kikapcsolta és elfoglalták a melletünk levő padot "randalírozni" rajta .
enge annyira bántott, nem is az hogy jaj, felébred a baba, hanem ez a szánt szándékos bunkózás persze akárkinek meséltem, szerintük én reagálom túl.
Én alapvetően jól tolerálom a primitív beszólásokat és tanácsokat is. Azt nem szeretem, amikor valaki túl lépi a magánszférámat. Pl. irritált, amikor a bolt közepén, a babakaják előtt egy néni rákérdezett, van-e még tej a mellemben, vagy azért veszek "üveges tápot" (=bébiétel!!), mert már nem tudok mit adni neki?
A másik egy anyukától volt, aki úgy döntött, hogy barátkozik velünk. Minden érdekelte, csak a babázás nem. Leginkább az anyagi helyzetünk iránt érdeklődött, a lakásunk áráról, tulajdoni viszonyainkról, és persze fennakadt, amikor egyszer látta, milyen pelust hozok haza a boltból, mert hogy annál van olcsóbb is. Aztán persze fura arcokat vágott, mint ha valami "rongyrázó gazdag család" lennénk, mert rá merem adni a gyerekre a Pampers pelust, amikor van olcsóbb a sarki kis boltban. Nem értem az embereket :( Nekik nem tök mindegy?
Az utca túloldaláról átkiabált egy néni először azt, hogy milyen aranyos, nyugodt baba. Megköszöntem. Aztán hogy mennyi idős. Válaszoltam. (10 hónapos volt) aztán vad idegenkent, mikor a fél város kint volt, teli torokkal odakiabalt, hogy "na oszt SZOPIK MÉG"?) (bocsi a kiemelés miatt, csak próbáltam szemléletni :)
Na szóval nekem ez nagyon kellemetlen szitu volt,kicsit meglepett hirtelen a kérdés...
Egy tèli napon toltam a babakocsit, ugyre hideg, ezèrt takarò, lábzsák, minden. Szegèny gyerekből semmi sem látszott ki. Megállìtott egy nèni, aki pár tömbre lakik tőlünk, ès szinte minden nap találkozunk, hogy "mi van a babakocsiban, kisbaba?" azt sem tudtam h nevessek vagy ideges legyek a kèrdèsèn. Mondtam neki, hogy " nem, kiskutya, hát persze h gyerek"
A legbosszantòbb mikor hisztizik valamin a gyerek, látja h totál kivagyok, de pròbálok higgadt maradni ès nem felrobbanni, erre hozzászòlnak a gyerekhez "mi a baj drágám, nem kaptad meg a kinder tojást/csokit/akármit?"
Rozsaszin fodros bluzocska, rozsaszin kalap: Fiu????
Szomszed: Kisfiu? - Nem, kislany.
-Nem baj.
En: - De miert lenne baj??????
- Hat ezt mondom.. hogy nem baj ha lany....
es megengem nezett hulyenek.
Boltban vasaroltam, augusztus, 40 fok. Egy hazaspar ferfi tagja megfogta a gyerek labfejet hogy nem hideg-e a laba, mert NEKI mindig fazik.
8: ezt en is birom...
Volt hogy mentem haza a gyerekkel, babakocsi aljaban mirelit cucc, stb... Megkerdezte, hogy bemehetunk-e a jatszora,erre melletunk egy vadidegen neni megszolalt,hogy igen....Vagy penztarnal kerdezte, hogy kaphat-e edesseget,mondtam nem,a gyerek meg is ertette es nem cirkuszolt,az elottem allo vevo meg letolt,hogy miert nem veszem meg, olyan szepen keri....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!