Ilyen esetben rászólhatok más gyerekére?
3 gyerkőcöm van, 2 ovis, és egy aki még itthon van. Reggelente amikor megyünk, folyton beszólogat az egyik kisfiú. Eddig nem vettem fel, de ma már azon voltam hogy rászólok, mert nagyon zavar. Az óvónő ilyenkor nincsen kint, hanem bent van a csoportba igy ő nem szól rá. Beszólások a következők: a 2 éves fiam leült a földre. Erre a kisfiu elkezdte mondani "néz már milyen hülye leül a földre"
A lányaimra ráüvölt hogy "öltözzetek már".
Nagyon sokat képzel magáról. Az én fiamat ne hülyézze le egy 4 éves gyerek. Ti szólnátok neki? Ha igen akkor mit?
Mégegyszer mondom, ez nem egyszer fordul elő hanem rendszeres. Szeptember első napjától igy van. Tehát van jogom szólni neki?
" Gondolj bele mit szólnál, ha a te gyereked tenne rosszat, akár még ennél is rosszabbat, pl. megverne mást és arra lépnél be, hogy nem az óvónő, hanem egy idegen felnőtt osztja ki a gyerekedet. Szerintem nagyon föl lennél háborodva és jogosan."
ha a gyereked megverné a másikat, és a másik gyerek anyja vagy apja leszidna a gyerekedet, te fel lennél háborodva???
mert én nem...elsullyednék szégyenemben utána megkoszonném, hogy ok is -neveltek- a fiamon...majd otthon fejmosást tartnék a gyereknek.
azért a nem szólok rá és a leordítás között vannak még lehetőségek.
múltkor az egyik kisgyerek engem kezdett el löködni és rúgdosni az oviban. én annyit mondtam neki, hogy ilyet nem szabad, ez fáj nekem. ha a gyerekeimet bántanák, akkor is hasonló stílusban szólnék rá. elmondanám neki, hogy ilyen szavakat nem szabad használni, hogy ez rosszul esik a másiknak és őt is bántaná, ha így beszélnének vele
Még jó, hogy nem hagyom. Szólj rá, nem neked kell szégyellned magad, mert neveletlen más gyereke. Nálunk volt egy, aki beszólogatott, aztán egy idő múlva rám ütött, mert szerinte az vicces. Megfogtam a kezét, mert el akart szaladni, amikor látta, hogy nem nevetek. Aztán nagyon komolyan elmagyaráztam neki, hogy legközelebb akkor csinálhatja, amikor én ütöm meg őt (tehát soha, ezt tisztáztuk). Azóta nincs gond.
Kóstolgat, ne engedd. A sajátodnak se hagynád, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!