3 gyerkőcöm van, 2 ovis, és egy aki még itthon van. Reggelente amikor megyünk, folyton beszólogat az egyik kisfiú. Eddig nem vettem fel, de ma már azon voltam hogy rászólok, mert nagyon zavar. Az óvónő ilyenkor nincsen kint, hanem bent van a csoportba igy ő nem szól rá. Beszólások a következők: a 2 éves fiam leült a földre. Erre a kisfiu elkezdte mondani "néz már milyen hülye leül a földre"
A lányaimra ráüvölt hogy "öltözzetek már".
Nagyon sokat képzel magáról. Az én fiamat ne hülyézze le egy 4 éves gyerek. Ti szólnátok neki? Ha igen akkor mit?
Mégegyszer mondom, ez nem egyszer fordul elő hanem rendszeres. Szeptember első napjától igy van. Tehát van jogom szólni neki?
Próbáltam beszélni vele, de nem figyel rá. Szinte olyan, mintha csak és kizárólag a parancsolgatás meg a fikázás lenne a célja. Fogalmam nincs hogy milyen valójában, nem vagyok ott egész nap. Egyébként roma, ha ez mond valamit. A szüleit nem ismerem sajnos.
2015. szept. 24. 09:29
12/23 anonim válasza:
Ha szólsz a szülőnek,ő nagy valószínűséggel fel lesz háborodva ezen,az ovónéni meg tojik rá. Azért ennyitől még nem fog sérülni a gyereked lelke.Gyerekek is különböző személyiségek,persze sokminden nevelés kérdése is. Ha a gyerek megszokja,hogy te mindig közbelépsz azzal is árthatsz neki.Fejleszteni kell az önbizalmát valamilyen módon,hogy az ilyen neveletlen gyerekekkel szemben is meg tudja véde magát pl.Ezalatt nem verekedésre gondoltam.Persze elhiszem szülőként nehéz megállni az ilyet szó nélkül.
2015. szept. 24. 09:33
13/23 anonim válasza:
Szinte minden korosztálynál működik, ha megleped, azaz nem az általa várt módon reagálsz.
Próbáld ki, hogy egyik reggel őt megelőzve ráköszönsz széles vigyorral és megdicsérsz rajta valamit. Ettől annyira megdöbbennek agyerekek (felnőttek még inkább), hogy belezavarodnak a szituációba és vagy megkukul, vagy átvált barátságosba.
2015. szept. 24. 09:33
14/23 A kérdező kommentje:
13, köszi ezt holnap kipróbálom :)
2015. szept. 24. 09:39
15/23 anonim válasza:
Azért légy óvatos, attól függetlenül, hogy itt most sokan felbíztatnak, hogy te rendezd le a dolgot. Gondolj bele mit szólnál, ha a te gyereked tenne rosszat, akár még ennél is rosszabbat, pl. megverne mást és arra lépnél be, hogy nem az óvónő, hanem egy idegen felnőtt osztja ki a gyerekedet. Szerintem nagyon föl lennél háborodva és jogosan. Annyit nyilván odamondhatsz neki, hogy "nem szép dolog így beszélni mással", csak sok értelme nincs. Ennyi nem fogja meghatni, sokkal többet meg te nem tehetsz.
Mondjuk azt nem értem, hogy ha már nincsenek ott a szülei, akkor ő miért van kinnt az öltözőben.
2015. szept. 24. 09:40
16/23 anonim válasza:
Ha az enyém mondana ilyet és a másik szülő szólna rá, egyetértenék vele. Miért háborodnék fel? Nem megfelelően viselkedett. A másik fél jogosan van felháborodva.
2015. szept. 24. 09:43
17/23 A kérdező kommentje:
Én nem lennék felháborodva, hanem nyilván megkérdezném mi a probléma és utána megbeszélném a gyerekemmel hogy mit szabad és mit nem. Bár szerencsére ők nevelve vannak anya és apa által is. Az öltözőben azért vannak kint, mert az óvónők oda tesznek ki nekik egy kisasztalt, amin építhetnek. Tegnapi nap odamentem hozzá, elkezdtem velük játszani, erre a kisfiú lerombolta amit építettem a másik gyereknek. Úgyhogy én azt gondolom eleget próbálkoztam már vele. Amit az egyik válaszoló írt, hogy dicsérjem meg, azt még kipróbálom holnap.
2015. szept. 24. 09:46
18/23 anonim válasza:
16-os válaszoló Az a baj sajnos nagyon kevés szülő van aki így gondolkodik.
2015. szept. 24. 09:48
19/23 anonim válasza:
próbáld ki, hátha bejön. :)
2015. szept. 24. 12:32
20/23 anonim válasza:
Én első körben az óvónőnek szólnék. Hátha megpróbálnak vele elbeszélgetni és használ. Ha nem használ, akkor viszont én biztos rászólnék a gyerekre. Ez nem bántalmazás! Ha mondjuk ki akarna szaladni az útra és rászólnék, akkor az miben más? Lehet szépen is elbeszélgetni vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!