Ilyen esetben rászólhatok más gyerekére?
3 gyerkőcöm van, 2 ovis, és egy aki még itthon van. Reggelente amikor megyünk, folyton beszólogat az egyik kisfiú. Eddig nem vettem fel, de ma már azon voltam hogy rászólok, mert nagyon zavar. Az óvónő ilyenkor nincsen kint, hanem bent van a csoportba igy ő nem szól rá. Beszólások a következők: a 2 éves fiam leült a földre. Erre a kisfiu elkezdte mondani "néz már milyen hülye leül a földre"
A lányaimra ráüvölt hogy "öltözzetek már".
Nagyon sokat képzel magáról. Az én fiamat ne hülyézze le egy 4 éves gyerek. Ti szólnátok neki? Ha igen akkor mit?
Mégegyszer mondom, ez nem egyszer fordul elő hanem rendszeres. Szeptember első napjától igy van. Tehát van jogom szólni neki?
"Szerintem te nem szólhatsz rá így más gyerekére. Szólj a szülőknek, vagy az óvónőknek."
szerinted akkor se szoljon majd rá, ha éppen elotte loki el a gyerek?..vagy rug bele?...
PERSZE, HOGY RÁSZOLHATSZ! nehogy már egy kis 4 éves terrorizáljon még téged is
A gyerekeimet megvédeni mindig az én dolgom. Akárhol vagyunk. Akárki bántja is őket, akár testileg, akár lelkileg. Ha szerinted ez körülménytől függően változó, akkor őszintén meglepsz. Majd menjen a szülő az óvónőhöz árulkodni, mint egy kiscsoportos kisgyerek, nem? Pistiiiikeeee aztmondtaaaaa, hogy Petikeeee hüllyeeee...
Nevetséges.
Nem vagyok ősanya, csak szeretek a dolgok mélyére nézni.
Szerinted miért mondd nektek ilyeneket az a kisgyerek? Honnan szedi? Nagyon esélyes, hogy így zajlik náluk, amikor reggel a szülei oviba viszik. Hülye vagy, ne ülj a földre?! Öltözz már!!! Kapkodó, idegbeteg szülei lehetnek. Egy gyerek magától nem mondd ilyeneket.
Nyilván nem hagyhatod annyiban a dolgot. Jelezd az óvónőnek a tapasztalataidat, ő megteheti, hogy megfigyeli a szülőket, és adott esetben beszél velük. Megpróbálhatod belevonni a kissrácot a reggeli készülődésbe. Köszönj neki, kérdezd meg, hogy aludt, vagy bármit, csak beszéltesd. Ha elhanyagolt gyerek, akkor örül a figyelemnek, és amíg veled kommunikál, nem csinál zűrt.
A kisfiad lelkét neked kell megvédened. Ennek legjobb módja, ha beszélgetsz vele a dologról, és akár elmondod neki azt is, hogy sajnálod ezt a kisfiút, hogy ilyen rossz dolgokat tanult, és hogy ez neki is rossz érzés lehet.
A lényeg, hogy nem érdemes háborúzni, hiszen nem lehetsz ott mindig a gyereked mellett. Inkább arra tanítsd meg, hogyan oldja meg békésen a problémáit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!