Anyósom azt szeretné ha kiköltöznénk hozzá Németországba. Ott milyen ellátásokra lennénk jogosultak?
Jelenleg tgyáson vagyok a 4 hónapos babámmal,párom dolgozik. Anyós 2 éve kint él Németországban,jelenleg munkanélkülin van és iskolába jár h tanulja a nyelvet. Nem kapnak munkát azok akik nem beszélik a nyelvet.
Sem én sem párom a nem beszéli a nyelvet,így nekünk is iskolába kéne menni. A babónak meg bölcsibe. Mennyibe kerül kint a bölcsi?
MIlyen ellátást kaphatunk kint a baba után? Itthon ha kiköltözünk le kell mondanom mindent,és a munkahelyen is fel kell mondanom. Családi pótlék akkor is jár ha nincs egyikünknek se melóhelye? És gyes féle?
Azért csak arról találtál infót, hogy ha apa dolgozik, mert CSAK akkor jár, ha apa dolgozik. Gondold végig, mégis miért támogatnának az ott élők és dolgozok minden oda költözni vágyó munkanélkülit? Ennyi erővel elég lenne kimenni, és szülni, aztán megvan az egzisztenica.
Egyébként ismerősömék kiköltöztek. Apuka keményen dolgozik, anyuka kapott apuka munkája kapcsán valamilyen gyereknevelési támogatást, (nem tudom, hogy ott hivatalosan hogy hívják).
Ők úgy mentek ki, hogy először csak apuka utazott, talált munkát és hazajárt kéthetente, aztán talált normális lakást, és költözött vele a család is. Ésszel csinálták, és mindenki beszélt alapszinten németül. Tényleg felrúgnál minden itthoni egzisztenciát a nagy semmi miatt? És ha nem jön be, és hazajönnétek? Akkor mi van, munkahelyet itthon éppolyan nehéz találni.
Anyósod meg oltári hülyeségtől tart a bevándorlók kapcsán. Egyrészt Merkel másképp áll hozzájuk, mint Orbán, másrészt ők harmadik országbeliek, te meg EU állampolgár vagy. Oda mész ahová akarsz, csak győzd kivárni, mire átjutsz a határon. Mert most tényleg durva a helyzet. De ki van zárva, hogy lezárnák. Az EU egyik alapelve a személyek szabad mozgása az Unión belül.
ÍGy van, az előttem lévők jól leírták a válaszokat a kérdéseidre: ha nincs munkátok, nem jár semmi. A bölcsit fizetni+lakást bérelni rengeteg pénz.
Szóval csak akkor menjetek ki ha egyikőtök előbb talál munkát.
Èn németországban élek, és van 2 gyerekem.
Hát szerintem így semmit sem fogtok kapni.
A családi pótlék lenne az egyetlen ami járna. 185€, de ha egyikötök sem dolgozik, és nem nappalin tanul akkor szerintem ezt sem fogják adni.
A gyes szerü pénzt (kettö van), azt biztosításra adják, a terhesség elött is kell biztosítottnak lenni hozzá, így azt tuti nem adják.
Nálunk a böcsli 210€ délig ebéd nélkül, ez egy kis falu, városban ennél több.
Ti munkanélkülit sem fogtok kapni, mert nem dolgoztatok. Max esetleg beiskoláznak de még azt sem hiszem, csak annak aki már dolgozott vagy kiskoru fizetik.
Kérdés, hogy miböl fizetitek a lakást? EZ ha csak egy kis lyukat fizettek is a legmunimumabb 300-400€ havonta+rezsi(150€ kb), és a biztosítás, ami olyan 200-300€/ho. Ez a kettö ami minimum kell, de még ennetek is kell, amire ha nem szoptatsz akkor a tápszerre is kell költeni.
Nyelv nélkül egyébként tényleg nem sokra mentek. Itt mindig keresnek betegápolokat, öreg ápolokat stb... de oda minimum nyelv megint csak kell.
Bocsi nem olvastam az eddigi hozzászólásokat, igy lehet hogy már irták.
Mi Düsseldorfban élünk 4 éve, dolgozom is azóta és mist várjuk a picit :-)
Neked mivel nem volt itt kint munkaviszonyod és a pici sem itt kint született csak Kindergeld-et kaptok, azt hiszem 184 euro, ennyi :-(
Lehet kérni lakástámogatást, de ehhez dolgozni kell először, és ha az állam úgy itéli meg hogy egy csalàdnak kicsi a fizu amit kaptok, akkor támogat, de az sem hatalmas összeg.
Ha nem dolgozik a férjed, akkor kész katasztrófa az egész.
A lakások bérlése egy vagyon, mi 65m2 fizetünk 780 eurót rezsistől, mellette kaja, közlekedés, babának ami kell...
A bölcsöde sem egyszerű, itt nálunk Düsseldorfba rettentő nehéz bekerülni, már most kellett jelentkeznem, hogy 2 év múlva igényt tartunk a bölcsire és csak várólistások vagyunk, csak bizok benne hogy lesz hely. Az ára a fizu nagyságától függ.
Ha van még kérdésed irok szivesen, ha tudom a választ
Előző vagyok, elfelejtettem irni, hogy TB-is fizetni kell, kb 350 euro :-(
A másik bejelentett munkaviszony nélkül, még lakást sem fogtok kapni, ha mégis 3 havi bérlet a kaució és ezt mindenhol ki kell fizetni
Fordítsuk meg a dolgot. Valaki beköltözik a lakásodba, hogy mostantól itt lakik, van egy gyereke, mit adsz neki. Te adnál koszt, kvartélyt, családi pótlékot?
Nem jár semmi, és nyelvtudás nélkül neki se induljatok, az anyósod teljesen hülye, nem a gyereknek akar jót, hanem magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!