Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyósom azt szeretné ha...

Anyósom azt szeretné ha kiköltöznénk hozzá Németországba. Ott milyen ellátásokra lennénk jogosultak?

Figyelt kérdés

Jelenleg tgyáson vagyok a 4 hónapos babámmal,párom dolgozik. Anyós 2 éve kint él Németországban,jelenleg munkanélkülin van és iskolába jár h tanulja a nyelvet. Nem kapnak munkát azok akik nem beszélik a nyelvet.

Sem én sem párom a nem beszéli a nyelvet,így nekünk is iskolába kéne menni. A babónak meg bölcsibe. Mennyibe kerül kint a bölcsi?

MIlyen ellátást kaphatunk kint a baba után? Itthon ha kiköltözünk le kell mondanom mindent,és a munkahelyen is fel kell mondanom. Családi pótlék akkor is jár ha nincs egyikünknek se melóhelye? És gyes féle?

2015. szept. 7. 12:01
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Anyósom annyira beszéli már a nyelvet h tud hivatalba igényelni amit kell. Én és a párom angolul beszélünk,de németül semmit.

Nem kell itt le csököttezni meg hasonlók. Nem tanácsot kértem. Hanem konkrét kérdésekre szeretnék választ kapni. Németországi magyaroktól vagy olyantól akinek kinn él vkije és tudja a válaszokat.

2015. szept. 7. 12:35
 12/41 A kérdező kommentje:
Azért nem anyósomtól kérdezem meg ezeket a dolgokat mert ő csak azt fujja h menjünk,meg majd be iskoláznak minket stb... és h eleinte spórolni kell majd h kijöjjünk hasonlók...
2015. szept. 7. 12:36
 13/41 anonim ***** válasza:
92%
Kérdező, Beflinben élek hatodik éve. Nem tudom, hogy milyen segíly meg juttatás járna nektek, mert én dolgozni jöttem ki, haladok is szépen előre. Mondjuk miért nem anyósod néz ennek után, két kattintással kideríthető lenne, ezért kissé kamuszagú a kérdésed, de tegyünk úgy, mintha komoly lenne: lakást nem fogtok kapni. Itt úgy néz ki a lakásbérlés, hogy meghirdetik a kecót, meg hogy melyik nap lehet mondjuk délután 4 és 5 között megnézni. Az adott időpontban 10-30 ember tapossa ott egymás sarkát, akik ezután mind megpályázzák a lakást, majd a tulaj a számára legszimpibb embernek kiadja. Van egy sztenderd kérdőív, amiben bizony kérik a munkahelyedet, fizetésedet, gyerekeid számát, de még a hobbidat is... és "stufa" nélkül (nézz utána mi az, vagy kérdezd meg az anyósodat, ha igazi a kérdés) senkinek nem adnak ki lakást, még ha Ferrarival mész oda akkor sem. Ezek után kérdezd meg magadtól, hogy mennyire éri meg kimenni a ti helyzetetekben.
2015. szept. 7. 12:39
 14/41 anonim ***** válasza:
91%
Neked kint él valakid! És ha igazán akarná, meg tudná érdeklődni. Szólj neki. Mondd, hogy amíg ezeket nem tudod biztosra, nem mentek.
2015. szept. 7. 12:41
 15/41 anonim ***** válasza:
90%
Ja igen, nem iskoláznak be, miről álmodsz? Hazaküldenek a ..csába, ha tartósan segélyekért folyamodsz. A tökük tele van már a "menekültekkel" épp elég élősködő van már itt, a kelet-európaiaknak már nem marad ingyen semmi, itt már csak a munkádért cserébe kapsz pénzt. Azt viszont sokat, a minimálbér is 1500€. De mondom, ezért dolgozni kell. Szerezzetek állást mindketten, havi 3000-ből gyönyörűen megélnétek, sőt, anyóskával együtt havi 4500-ból négyen királyok módjára lennétek.
2015. szept. 7. 12:43
 16/41 anonim ***** válasza:
59%
De látjátok, mindenki azt mondja NE MENJ KI !!! . Erre többször is azt mondja a kérdező, hogy valaki a kérdésre válaszoljon. Nem sok ész szorult beléd kérdező.
2015. szept. 7. 12:53
 17/41 A kérdező kommentje:

Direkt nem anyóstól kérdezem ezeket mert ő azt akarja menjünk,majd lakunk nála.

Azt is lehurrogta mikor mondtam h gyámügyi engedély kell h kivigyem a gyereket. Mert h még nem jár közösségbe. Bevallom ennek még nem néztem utánna.

Nem kamu a kérdés. Mi kamu lenne benne h csak tájékozodom?

Pont azért szeretném tudni mert nem hiszem h annyira jó lenne nekünk ott kinn. Így h se melo se semmi,meg ott is vannak menekültek mint itthon.

2015. szept. 7. 12:55
 18/41 A kérdező kommentje:
Nem azt kérdeztem h kimenjek e vagycsem szerintem,ezért kérem h hozzá értő válaszoljon arra amit kérdeztem. Ebbe most mi olyan nagy cucc?
2015. szept. 7. 12:58
 19/41 anonim ***** válasza:
90%

Jó, akkor válaszolok:

semmilyenre. Rövid ideig kapnátok valamicske segélyt esetleg, de hamar közölnék, hogy haza lehet menni. Élősködni nem kell kimenni. A gyerekre meg főleg nem kapnátok semmi pluszt.

2015. szept. 7. 13:00
 20/41 A kérdező kommentje:

Családi pótlék se jár ilyenkor ha nincs vmelyikünknek munkája? Azt tudom h lehet igéyelni a kinti csp-t ha apa pl ott dolgozik. De ilyenkor ha egyikünknek sincs munkája mi a helyzet?

És ott jár gyes féle alanyi jogon mint itthon? Ha igen mennyi ideig? Bölcsi kb mennyibe kerül?

2015. szept. 7. 13:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!