Miért ilyen az apuka?

Figyelt kérdés

Nagyot csalódtam a páromban. Lassan öt hónapja és még nem tudom megemészteni. 4 éve élünk együtt, tavaly elhatároztuk, hogy gyereket vállalunk. Gyönyörű, egészséges és lassan fél éves már. Imádom. Mosolygós, vidám kislány, mindenkit elbűvöl. A probléma,hogy az Apját nem,pedig Ő is akarta.

Éjszaka ha felkel és sír a Baba már előre félek, hogy milyen műsort vág le emiatt. Talán ezt is megérzi a Gyerek és alig tudom megnyugtatni. Mindig cirkuszol, hogy a szomszédok mit szólnak majd.Csúnyán beszél róla, káromkodik. Amúgy a Lányunk nyugodt baba, de most fogzik ezért nyűgös!

Semmit sem segít, még sosem pelenkázta be. Megfogja, de csak akkor ha itt vannak a szülei, akkor nagyon megjatsza magát. Rettenetesen csalódtam benne, fáj, hogy ilyen. Mit tudtok tanácsolni, mit tennétek a helyemben?

2015. szept. 6. 18:44
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Egy szobában alszunk igen.
2015. szept. 6. 19:27
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
Nekem három gyerekem van. Az elsővel még sokat foglalkozott az apja, egy szobában aludtunk mind a hárman. A másodiknál két hónap után külön szobába költözött, arra hivatkozva, hogy nem tudja kipihenni magát, pedig nagyon nyugodt baba volt. Attól kezdve soha nem kelt fel hozzá. Óvodás korában sokat köhögött telente. Akkor már csak üvöltött és káromkodott én, meg rettegtem, hogy segítsen a gyógyszer és a következő éjszaka már nyugodt legyen. Most visszagondolva nem is tudom miért vállaltunk egy harmadikat. Persze nem bántam meg, mert imádom a kicsit. Akkor már első naptól kezdve külön aludt. Hat hónapos volt, amikor nekem ki kellett operálni egy csomót az oldalamból. Nem vigyázott rá, be se jött a kórházba. Szerencsére fél órás ambuláns műtét volt és egy nővér dajkálta a gyereket, míg engem operáltak. Aztán mikor a kicsi fél éves volt lelépett egy másik nővel. Azóta egyedül nevelem őket. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy te is így jársz. De, ha nem teszel semmit észrevétlenül lesz egyre rosszabb a helyzet.
2015. szept. 6. 19:27
 13/24 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor már csak üvöltött és káromkodott én, meg rettegtem, hogy segítsen a gyógyszer és a következő éjszaka már nyugodt legyen."

Undorító egy ember:S

2015. szept. 6. 19:29
 14/24 anonim ***** válasza:
73%
Hat az,ha egyaltalan lehet embernek,nevezni😠
2015. szept. 6. 19:53
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Akkor talán külön szobában kéne aludni. Így az apuka tudna aludni. Pihentebben menne dolgozni és valószínűleg jobb kedvvel jönne haza a picihez.
2015. szept. 6. 19:55
 16/24 anonim ***** válasza:
21%
jo nagy goreny a ferjed.amugy az en ferjem is eleg morgos tipus ,ha nem alszik rendesen nem lehet vele beszelni sem.de hogy a gyerekunkrol rosszat mondjon ,vagy ideges legyen ra ,olyanra soha egyszer sem volt pelda.nem kel hozza sosem ,nem is varom el ,de mikor meg az elso par heten hasfajos volt es vegiguvoltotte az ejszakat ,mindig atjotz hozza akar hajnali 3 kor is es o is dajkalta simogatta ,szeretgette.az mas kerdes hogy ram ugy nezett mint a veres rongyra :D (mert 6kor kel).szoval ha ilyen lenne en azonnal ugy meggyulolnem ,hogy azon semmi sem segitene.szegeny pici baba ,nem tudom ,hogy lehet rola csunyan beszelni.es igen ,abban igazad van hogy megerzi a feszultseget.sajnallak benneteket.inkabb hagyd el ,ha nem kap eszbe.kesobb majd verni fogja vagy mi?
2015. szept. 6. 20:23
 17/24 anonim ***** válasza:
74%

Van aki rossz alvó és ha felébred, nem tud visszaaludni. Azért ha reggel kelni kell, ez hosszú távon nagyon nagy stresszforrás. Aki minden éjjel ezt éli meg, persze, hogy türelmetlen. Azt viszont meg kell értenie, hogy egy kisbaba szokott sírni, ez ilyen. Azt kell elkerülni, hogy éjjel felébressze a baba, ha ő is az a típus, aki nem tud után aludni. Azt hogy annyit pihensz, amennyit akarsz, szerintem úgy érti, hogy nem kell időre kelned, vagy szerinte alhatsz napközben, ő meg nem. És ez igaz is.

Ha együtt alszotok a babával, talán más megoldást kéne találni. Egyértelműen az a baja, hogy nem tud pihenni, ezt mondta. Akkor én a helyedben a babával aludnék egy darabig, hátha jobb lesz, de ő meg legyen normális a gyerekkel.

Ne érts félre, nem védem, mert így nem lehet viselkedni, de szerintem nem fekete-fehér a világ, próbálom megérteni, mi lehet az igazi baj.

2015. szept. 6. 21:37
 18/24 anonim ***** válasza:
60%
Az én férjem is morgós,ha nem piheni ki magát,de csak VELEM!A gyerekeket-3 van-akkor is tutujgatja.Adj Neki ultimátumot.Vagy átbeszélitek,és megpróbáljátok megoldani,vagy le is út fel is út!A saját gyerekéről van szó,könyörgöm!
2015. szept. 6. 21:51
 19/24 anonim ***** válasza:

Megoldható,hogy apa másik szobában aludjon?Vagy a babátok?

Beszéljétek meg,ki mit vár a másiktól,hogyan tudtok egymásra is figyelni,de természetesen a baba az első.

Ha nem sikerül megoldást találni,akkor válj el!

Nálunk külön szobába ment apa, mégis tűrtem tovább /nem változott semmi/,óvodás a gyerekem,és akkor kaptam észbe,mikor végignézte,ahogy az apja megver,mert a gyerekünk hisztizett,és nem bírta.

2015. szept. 6. 22:22
 20/24 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem a fáradtság nem mentség erre a viselkedésre. A férjem tűzoltó, ő meg aztán végképp nem tudja magát kipihenni alapjáraton sem, nemhogy a baba mellett, de soha eszébe sem jutott volna, hogy bármi rosszat mondjon a pici lányára. Imádta elejétől fogva, rajong érte, akármennyire nem tud még a mai napig rendesen aludni tőle pedig már 1 éves. Néha még ő tartotta bennem a lelket, hogy ne adjam fel, lesz ez jobb is.

Szóval szerintem nálatok nem a fáradtságról van szó elsősorban, hanem hogy a kezdetektől fogva nem úgy érez a kicsi iránt mint kellene. Ezt meg sajnos te nem fogod tudni megvaltoztatni. Tudod, az exemmel ugyanígy jártam. Elváltunk, addig kereste a gyereket, amíg az anyja elvárta tőle. Aztán messzebb költözött, egyre kevesebbet vitte el, jelenleg fél éve nem látta, ma volt a gyerek 5. szülinapja és arra nem volt képes eljönni. Na mindegy csak érzékeltetni akartam, hogy valakinél már elejétől fogva hiányzik a szeretet és ez nagyon kevés esetben változik meg.

2015. szept. 6. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!