Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Feleségek, ti mit szólnátok...

Feleségek, ti mit szólnátok ha a férjetek a szülés környékén elutazna 3-5 napra külföldre szórakozni?

Figyelt kérdés

Dubajba menne a barátaival (nem, nem Dubajozni....). A szülés január elejére várható, az utazás január közepén lenne.

Van egy kisfiú is, szeptemberben lesz 3 éves, akkor kezdi az ovit.

2015. júl. 21. 11:38
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
85%
17-es: én hetekig alig bírtam mozogni, szövődményes császárom volt. Minden, amit felsoroltál, a párom csinálta, mert magamat alig bírtam vonszolni. Igenis megéreztem volna, ha otthagy a francba és bulizni megy a haverokkal. De ő is megérezte volna a hiányunkat, mert nem vártam volna meg, míg hazaér. Apának lenni nem csak azt jelenti, hogy megcsinálja a gyereket és tesz egy képet a tárcájába, amit lehet mutogatni.
2015. júl. 21. 12:29
 22/42 anonim ***** válasza:
26%
Rendben,én csak átgondoltam reálisan.Persze az az apuka,aki külföldön dolgozik,a gyerek születésére se tud hazamenni,vagy ha mégis,egy hét múlva már megy vissza,az nem akkora baj,mert viszi és küldi haza a sok pénzt,de nehogy már szórakozni merjen,mert a gyerekszületés egyenlő az élet végével.Mindegy,nem vagyunk egyformák.És aki nem tud értelmezni,annak mégegyszer.Ha minden rendben,időben megy akkor elengedném.És a szülés utáni héten,illetve a következőn lehet látni az anyuka állapotát,még akkor is visszamondhatja.
2015. júl. 21. 12:46
 23/42 A kérdező kommentje:

Ha bármi baj van akár a babával, akár a feleségével, akkor nem megy.

Az első gyereknél mindent ő csinált a háztartásban, csak a főzést nem, mert azt a nagymamák. A baba körül is a szoptatást leszámítva mindenben segített. Persze 2 hét után ment dolgozni nyilván.

2015. júl. 21. 12:47
 24/42 anonim ***** válasza:
84%

én is császáros voltam. hazahoztuk a babát, másnap a férjemet behívták dolgozni. egyedül maradtam egy 3 évessel és egy csecsemővel.magam sem tudom hogy de megoldottuk.

ebből kiindulva én elengedném. de csak akkor ha túl lenék a szülésen

2015. júl. 21. 12:50
 25/42 anonim ***** válasza:
61%

17: reálisan ezeket valóban nem a férjem csinálta, viszont elment és bevásárolt helyettem, szaladgált mérlegért, hozta vitte anyámat aki főzött rám (szintén szövődményes császár), rendezte a kertet hogy ne menjen tönkre amiért egész évben dolgoztam, elkészítette a tápszert, takarított, egyszóval ha ő épp elutazott volna, ez mind az én nyakamba zúdul...és ezeket a mama egészségi és egyéb állapotánál fogva nem tudta volna megcsinálni.

Nem beszélve arról a lelki támogatásról, amit a férjem nyújtott abban az állapotomban, ami így utólag teljesen banálisnak tűnik, de ott helyben azt hiszem, életem legnagyobb lelki mélypontja volt...ha a férjem akkor nincs velem, szoptatni sem szoptattam volna a babámat, mert nem lett volna magamtól elég erőm, hogy visszahozzam a tejem.

2015. júl. 21. 12:51
 26/42 anonim ***** válasza:
79%
Nekem fura. Nem azért, mert nem "engedném el" (nem gyerek, hogy engedélyt kérjen), de ha új családtag érkezik hozzánk, neki nincs igénye bulizni. Sokkal jobban leköti, hogy ott legyen a szülésnél (most is könyvet olvas a témában, pedig 2. baba), tegnap egy body-val jött haza, meg egy kis kabátkával, mert eszébe jutott, hogy helyes lenne a babán novemberben, az összes szabiját arra tartalékolja, hogy babázhasson, ha megszületett. Ha elküldeném külföldre szülés után, még ő sértődne meg rajta. De mindenkinek más az igénye, ő így képzeli el az apaságot.
2015. júl. 21. 12:52
 27/42 anonim ***** válasza:
91%
abban is van igazság amit az utolsó ír: egyáltalán hogy tud ilyen helyre utazni, amikor otthon van a 2 hetes babája?? a férjem kötelező céges útra ment 4 napra, de majd megőrült úgy hiányzott neki a babája..persze tudom, nem vagyunk férfiak, nem férfi aggyal/szívvel gondolkodunk, de nekem is teljesen érthetetlen, hogy egy családapának egyáltalán hogy fordul ilyen meg az eszében: magára hagyni a feleségét és újszülött gyermekét.. nyilván ha elkerülhetetlen pl céges kiküldetés miatt, az is egy dolog, apa szabadságról is berendelhetik azt hiszem az embert, de akinek már önmagától, saját kedvéből azon jár az esze hogy szülés után lelép pár napra pihenni, hadd oldja meg az asszony a dolgokat, az nekem is nagyon fura.
2015. júl. 21. 12:56
 28/42 anonim ***** válasza:
39%

Mindenki azzal foglalkozik, hogy teher, meg segíteni kell.

És abból a szempontból mi van, hogy apukát ennyire érdekli az újszülött gyereke???

2015. júl. 21. 13:02
 29/42 anonim ***** válasza:
90%
Az egy dolog, hogy nagymamák, tesók, esetleg barátok be tudnak segíteni (főznek, mosnak, takarítanak), de mi van a lelki támasszal? Mi van azzal, hogy működjenek családként, 1 "csapatként"? A feleségét itt tudná hagyni napokra egy újszülöttel és egy 3 évessel, de a barátaival nem tudja megbeszélni, hogy tolják el 1-2 hónappal későbbre az utazást?
2015. júl. 21. 13:17
 30/42 A kérdező kommentje:
Nem lehet eltolni az utazást, mindenki úgy szervezi a szabadságát, munkáját, mindent.
2015. júl. 21. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!