Feleségek, ti mit szólnátok ha a férjetek a szülés környékén elutazna 3-5 napra külföldre szórakozni?
Dubajba menne a barátaival (nem, nem Dubajozni....). A szülés január elejére várható, az utazás január közepén lenne.
Van egy kisfiú is, szeptemberben lesz 3 éves, akkor kezdi az ovit.
Hát, ha két héttel a szülés után és három napra...határeset.
Úgy, hogy a szülés várhatóan beleesne az utazásba, úgy semmiképp.
A férjem is szokott egyedül (mármint nélkülem) külföldre járni búvárkodni. Én utálok búvárkodni, ezért sok értelme nincs mennem.
Viszont a szülés várható időpontja előtt 2-3 héttel már a "menjél le vidékre reggel és gyere vissza délutánra" típusú főnöki ötletek alól is kihúzta magát, mondván ő most el nem megy a városból, bármikor szülhetek.
Húha, hát kiakadnék rendesen...
És ez már eldöntött? Vagy most a te válaszodra vár?
Most kell válaszolnia? Pontosan hány nap van a szülés időpontja és az utazás között?
Próbálnék megértő lenni, de valahogy csak az villan be, hogy én a szülőszobán vajúdok, szenvedek, ő meg nyaral...
És tényleg, a nagyobbik gyereket el tudod helyezni úgyis, hogy a férjed nem lesz ott, és mondjuk beindul a szülés?
Ha addig nincs meg a baba, akkor nem megy. Ha a kiírt napon születik a baba, akkor 12 nappal később lesz az utazás.
Nagyszülők, testvérek tudnak segíteni.
engem nem az zavarna hogy ő elutazik és jól érzi magát, vagy hogy erre megy el a pénz, főleg míg ő a főkereső és minden másra jut itthon..
az viszont borzasztóan zavarna, hogy ha bármi gond van a babámmal, nem tudok kire számítani (egy nagymama mégsem ugyanaz egészen) másrészt zavarna hogy ő szemrebbenés nélkül otthon hagy ekkora teherrel amikor pontosan tudja mit jelent egy újszülött, főleg ha van mellette egy 3 éves...
speciel nekem a szülésem komplikált volt, utána még 2 hetet voltam kórházba...ha pl ilyen történne és ő dubajba utazgatna míg belőlem csövek lógnak és lelki-idegi állapotom életem legmélyebb pontján járok, az nem esne túl jól...bármi történhet igen is, egy apának, férjnek, férfinek ilyenkor otthon van a helye.
Az én lányom 2 hónapos volt, mikor a férjem elutazott a céges 2-3 napos rendezvényükre. Akkor már nem zavart.
Az enyém normális, eszébe sem jutna ilyen.
Nem folytatnám a kapcsolatot egy olyan emberrel, aki letojja a gyereke születését. Nem érdemli meg.
17-es
Nekem sem volt szükségem különösebb segítségre, mikor hazamentünk a kórházból, mert a császár ellenére is jól voltam és hamar felépültem, a gyerek meg nagyjából csak szopott-aludt-kakált. De mi van, ha a kérdezőnek nincs ilyen szerencséje és szarul lesz még pár hétig? Ráadásul van egy 3 éves gyerekük is, ott már azért több tennivaló van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!