Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen rossz a legtöbb...

Miért ilyen rossz a legtöbb anyuka helyesírása? Ezt tanulja majd el a gyerek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 10:33
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
69%

Nem értem a legtöbb válaszolót. Ti nem jártatok iskolába? Nem emlékeztek már rá, hogy az osztály fele küszködött a helyesírással? Ehhez olyan hallás kell amit nem lehet megtanulni. Van olyan barátnőm aki csak úgy tudott leérettségizni, hogy bemagolta a nyelvtani szabályokat, mert egyszerűen nem érezte a különbséget pl. a hosszú és rövid i között sem. Attól még példás családanya és tisztességes ember.

Én elég jó helyes író voltam, de a vesszőkkel mindig hadilábon álltam.

"Ezt tanulja majd el a gyerek?" Nem. Elsődlegesen az iskola feladata erre megtanítani. Téged anyukád tanított helyesen írni? És fizikából vagy kémiából is olyan profi vagy? Nem? Akkor mit fogsz mondani a gyereknek? Szerintem mindenki tisztában van a saját korlátaival. Én nem próbálok majd kémiából segíteni, a férjem nem próbál nyelvtanból vagy matekból.

A te logikád szerint az iskolázatlan embereknek csak iskolázatlan gyerekei lehetnek.

Be is fejezem mert csak felhúzom magam az ilyen hozzáálláson.

Még csak annyit, hogy aki rossz helyes író nem feltétlenül tanulatlan.

2010. márc. 5. 13:01
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsóval teljesen egyetértek!

Nekem egész jó a helyesírásom, bár soha nem volt kitűnő, viszont a materkoz tök hülye vagyok, meg is buktam belőle. Akkor ez most törvényszerű, hogy a gyerek végig fogja bukdácsolni az iskolát, mert én nem tudok neki segíteni integrált számítani! Pont így van a helyesírással. Nem nekem kell megtanítani helyesen írni, hanem a nyelvtantanárnak! Mert lehet hogy egy nyelvtan tanár nekem is tudna olyat kérdezni tőlem, amire tuti nem tudok válaszolni, ezért inkább ő tanítsa a gyereket, mint én.

Én nem foglalkozom azzal, hogy ki hogyan ír, mert nem azért olvasom az oldalt, hogy helyesírási hibákat után kutassak.

2010. márc. 5. 13:29
 33/39 anonim ***** válasza:
12:34-es.Látod erről beszélek.:)
2010. márc. 5. 15:28
 34/39 anonim ***** válasza:
51%

most láttam a linket. hogy miért beszélnek többesszámban a kisgyerekes anyukák?

ennek nagyon egyszerű a magyarázata :) ezt úgy hívják: szimbiózis. Majd ha elkezd leválni a mamáról a gyerek, és a mama is kezdi elengedni, megszűnik.

2010. márc. 5. 15:43
 35/39 anonim ***** válasza:
Az is előfordulhat, hogy valaki diszgráfiás, azért olyan a helyesírása amilyen. Nem biztos, hogy tudatlanság vagy lustaság az oka.
2010. márc. 5. 15:54
 36/39 anonim ***** válasza:
42%

Erre már én is utaltam, amikor ordító hibákat láttam. De ezek után még én lettem a bunkó és szépen helyretettek, hogy mit kötözködöm...stb, nem mindegy nekem?

Arra jutottam, hogy sajnos tényleg ennyire "alulművelt" sok kismama. Nem azért, mert nincs érzékük hozzá, vagy elütésről van szó! Amire különösen felfigyeltem, hogy a fiatalabb és érezhetően művelt korosztály már a -ba, -be és a -ban, -ben végű szavakat is rendszeresen cseréli. Gyenge az oktatás is, nem követelnek úgy, mint régebben. Nekünk még mindent kívülről kellett tudni, mostmár azt mondják, hogy majd ráérez a gyerek! Ez az eredmény.

2010. márc. 5. 20:44
 37/39 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Sajnos nekem se tul jo a helyesirasom pedig igyekszek figyelni ra.

Raadasul en is kulfoldon elek es eleg sokat kell irnom-olvasnom angolul.Sajnos ez meg jobban latszik a helyesirasomon.

Pedig mindi szorgalmas es jo tanulo voltam viszont a baratnom aki szinte soha semmit se tanult,neki mindig tokeletes volt a helyesirasa mert egyszeruen erzeke volt hozza.

Ugyan most a baba es a ferjem kulfoldi munkaja miatt evet halasztottam viszont nagyon orultem,hogy az egyik elottem valaszolo 2 diplomas anyuka is leirta,hogy hiaba a 2 diploma megse tud meg mindig helyesen irni.

Sokszor ez tenyleg nem a tudatlansagon mulik.

Engem sokkal jobban zavar amikor a mondatot nem kezdik nagy betuvel.

2010. márc. 6. 16:41
 38/39 anonim ***** válasza:
Ez érdekes, mert én meg helyesen írok (legalább is remélem), de a kisbetűs mondatkezdést így neten nem tekintem hibának. Ha rövid választ írok, én sem kezdem sokszor nagybetűvel :)
2010. márc. 6. 18:41
 39/39 anonim ***** válasza:
Az én anyámnak szörnyen rossz a helyesírása, de valamiért én mégis zseninek születtem. xP
2010. okt. 29. 02:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!