Miért ilyen rossz a legtöbb anyuka helyesírása? Ezt tanulja majd el a gyerek?
11:11 -nek.Aki nem tud helyesen írni,az nem is veszi észre,hogy hibázott.
Én is ügyelek,hogy jól írjam helyesen a szavakat.
Ha valamit nem tudok,akkor a Google jó szolgálatot szokott tenni.
Velem anyukám sokat foglalkozott helyesírás terén,a problémas szavakat sokat gyakoroltuk.
Van egy barátom nagyon rossz helyesíró és a szülei nem foglalkoztak vele ebből a szempontból.Volt egy időszak,amikor az kijavítottam az összes hibát amikor sms-t küldött és visszaküldtem neki.Őt nem zavarta.Tudta,hogy rossz helyesíró.
Azt meg tényleg észre lehet venni,ha valaki elgépel valamit,v. külső behatás miatt(gyerkőc lökdösi a kezem)félreüt.
Kedves 11:14 és 11:20-as válaszoló!
Én vagyok aki belinkeltem a kérdést:)
Nem is igazán a válaszok miatt hanem a kérdések hasonlósága miatt linkeltem be.
Úgy láttam,hogy a "dajkanyelvi" kérdésben a válaszolók elkülönítették a dajka és a "gügyögő anyuka" nyelvet.
Most már én is tudom mi a különbség a kettő között:)
Akor nem is a dajkanyelvről ment a vita,hanem a "tejcsimamcsi","türcsi","hami","főzi","szopcsi" szavakról,amit előszeretettel használnak egyes anyukák.
jav: akkor
előző voltam :) :) :)
Én is mindig odakapom a szemem, ha helyesírási hibát látok:) Igyekszem helyesen írni, bár hibám, hogy sokszor kapkodva írok, így érdekes szavakat lehet produkálni, viszont a program aláhúzza az értelmetlen, helytelken szavakat. Viszont aki nem tud helyesen írni, nem fogja érteni, hogy mi a gond:) Kedvenceim az eggyütt, valyon, ien-mien:) (mind alá van húzva pirossal)
Személyes véleményem az, hogy ha nem tudsz helyesen írni, akkor az kisebb gond, mintha beszélni sem. Írni úgyis az iskolában tanul meg a kicsi, ott tanítják helyesírásra is, viszont ha helytelenül beszélünk, azt a kicsi is meg fogja tanulni. Százszor rosszabb azt hallani, hogy tarcsa, tiszticcsa, stb, stb. Ennél még a helytelen írás is jobb:D
ҝ
Hihi.. helytelken:) NA ezt nem húzta alá, de például az ilyeneknél lehet látni, hogy csak elütés, de pl. a valyon-t nem lehet elütni:)
ҝ
Kedves utolsó!
belőlle=belőle
nehogy komolyan vedd de ha már helyesírás...:) :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!