Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ilyen rossz a legtöbb...

Miért ilyen rossz a legtöbb anyuka helyesírása? Ezt tanulja majd el a gyerek?

Figyelt kérdés
2010. márc. 5. 10:33
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
97%
Én igyekszem helyesen írni :)) Mivel tanítói és óvónői diplomám is van, így én is észreveszem, ha valaki helytelenül ír, megjegyzem magamban és ennyi. Nem szoktam javítgatni senkit... Sokan igyekszenek gyorsan bepötyögni a kérdést vagy a választ és elgépelnek bizonyos szavakat...néhányan ezt javítják is. Ha meg úgy marad, mindig akad valaki, aki kijavítja később :D
2010. márc. 5. 10:36
 2/39 anonim ***** válasza:
40%
Engem nemcsak a helyesírás zavar,hanem a sok idétlen rövidítés.Babóca,tejcsi,szopcsi és a társai.Ha így beszél a kicsihez is,akkor az soha nem tanul meg rendesen beszélni.
2010. márc. 5. 10:38
 3/39 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Én is észrevettem,rengetegen nem írnak helyesen itt az oldalon:(

Az megint más ha elgépeli a betűket,azt lehet látni.Na de keverni a j-t a ly-vel? Látok nagyon sok szarvashibát is ami általános iskola 4 osztályos nyelvtan tananyag...Nem tudom,de ezek szerint tényleg ilyen sok tanulatlan kérdező van:S

2010. márc. 5. 10:40
 4/39 anonim ***** válasza:
61%

Sokszor én is csak elgépelek 1-1 szót,de igyekszem helyesen írni,ha valamiben nem vagyok biztos inkább utánanézek.

Reméljük hogy ezeknek az embereknek(akik nem tudnak helyesen írni)a gyerekeik majd az iskolában tanulják meg a nyelvtant:-)

2010. márc. 5. 10:40
 5/39 anonim ***** válasza:
91%

Èn csak a magam nevében beszélek:sok éve élek külföldön,

sajnos keveset irok-olvasok magyarul.De nagyon szeretem

ezt az oldalt,és ha néha valakinek segítettem a tanácsommal gondolom nem tragikus pár hiba.

A gyerekek az iskolába tanulnak meg helyesen irni.

2010. márc. 5. 10:41
 6/39 anonim ***** válasza:
48%
Nekem ezek a kedvenceim: ien, mien stb. :D Ha valaki nem biztos a saját helyesírási tudásában, miért nem kapcsolja be a gépen a helyesírás-ellenőrző programot? Vagy ennyire mindegy neki?? Mint írtam, tanítónő is vagyok, de nekem mindig be van kapcsolva. Nem azért, mert nem tudom, mit, hogyan kell írni, de ez akkor is jelöli a hibát, ha csak elgépelek valamit..... Szóval szerintem sokszor csak igénytelenség :(
2010. márc. 5. 10:44
 7/39 anonim ***** válasza:
100%
Talán az lehet a baj, hogy egyre kevesebb értékes könyvet olvasunk. A hibásan nyomtatott magazinokból sok mindent átvesznek a hölgyek. Ami az öröklést illeti a nyelvtantanárnőm fia mindig bukásra állt helyesírásból és nem tudott segíteni rajta. Ehhez is érzék kell.
 8/39 anonim ***** válasza:
78%

Én is sok hibát látok, de nem szoktam vele foglalkozni, csak ha a kérdés sem érthető.

Ez azért van szerintem, mert nem mindenki diplomás vagy értelmiségi, sokan használják ezt az oldalt, és ez így van jól.

Be kell valljam, bár én is kínosan figyelek a helyesírásomra, egyszer rajta kaptam magam, hogy a "muszájt" "ly"-vel írtam. Már annyiszor láttam itt, hogy átragadt rám... :o)

Egyébként nem törvényszerű, hogy attól, hogy a szülők nem tudják, a gyerek sem fogja tudni. Írni elsősorban az iskolában tanulunk. Hiszen vannak "első generációs értelmiségiek is..."

9/39 anonim ***** válasza:
50%
És ha ki mered javítani, nem bunkó stílusban, hanem normálisan, akkor meg vannak sértődve, pedig szegény gyerek így tényleg rosszul tanulja meg.
2010. márc. 5. 10:45
 10/39 anonim ***** válasza:
92%

sokat kell együtt játszani, beszélni, mozogni, ritmusra mozogni, verseket, mondókákat tanulni. nem a csiriviri játékokra van a gyerekeknek elsősorban szükségük, hanem ilyesmire. a gondolkodás, a beszéd, a mozgás együtt fejlődnek.

gondoljatok bele, hogy ha egy modnókát tanultok, akkor azzal a beszédritmust is tanítjátok, és még együtt is mozogtok rá (kéz, láb, test).

a jó helyesíráshoz kell ez a "belső hallás", érezni kell a szavak, a gondolatok ritmusát. (Pl. szótagolva tanulva az olvasást - ha egy gyerek előtte sosem tanult gyerekdalokat, verseket, nehezen fog neki menni...)

2010. márc. 5. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!