Miért ilyen rossz a legtöbb anyuka helyesírása? Ezt tanulja majd el a gyerek?
Szia!
Én is észrevettem,rengetegen nem írnak helyesen itt az oldalon:(
Az megint más ha elgépeli a betűket,azt lehet látni.Na de keverni a j-t a ly-vel? Látok nagyon sok szarvashibát is ami általános iskola 4 osztályos nyelvtan tananyag...Nem tudom,de ezek szerint tényleg ilyen sok tanulatlan kérdező van:S
Sokszor én is csak elgépelek 1-1 szót,de igyekszem helyesen írni,ha valamiben nem vagyok biztos inkább utánanézek.
Reméljük hogy ezeknek az embereknek(akik nem tudnak helyesen írni)a gyerekeik majd az iskolában tanulják meg a nyelvtant:-)
Èn csak a magam nevében beszélek:sok éve élek külföldön,
sajnos keveset irok-olvasok magyarul.De nagyon szeretem
ezt az oldalt,és ha néha valakinek segítettem a tanácsommal gondolom nem tragikus pár hiba.
A gyerekek az iskolába tanulnak meg helyesen irni.
Én is sok hibát látok, de nem szoktam vele foglalkozni, csak ha a kérdés sem érthető.
Ez azért van szerintem, mert nem mindenki diplomás vagy értelmiségi, sokan használják ezt az oldalt, és ez így van jól.
Be kell valljam, bár én is kínosan figyelek a helyesírásomra, egyszer rajta kaptam magam, hogy a "muszájt" "ly"-vel írtam. Már annyiszor láttam itt, hogy átragadt rám... :o)
Egyébként nem törvényszerű, hogy attól, hogy a szülők nem tudják, a gyerek sem fogja tudni. Írni elsősorban az iskolában tanulunk. Hiszen vannak "első generációs értelmiségiek is..."
sokat kell együtt játszani, beszélni, mozogni, ritmusra mozogni, verseket, mondókákat tanulni. nem a csiriviri játékokra van a gyerekeknek elsősorban szükségük, hanem ilyesmire. a gondolkodás, a beszéd, a mozgás együtt fejlődnek.
gondoljatok bele, hogy ha egy modnókát tanultok, akkor azzal a beszédritmust is tanítjátok, és még együtt is mozogtok rá (kéz, láb, test).
a jó helyesíráshoz kell ez a "belső hallás", érezni kell a szavak, a gondolatok ritmusát. (Pl. szótagolva tanulva az olvasást - ha egy gyerek előtte sosem tanult gyerekdalokat, verseket, nehezen fog neki menni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!