Van itt olyan anya, akinek sebet ejtett a lelkén, hogy élettársi kapcsolatban szült? Hogyan kezelték a kórházban a gyermek családnevével kapcsolatos ügyeket? Gyámhivatal bekapcsolódott?
igen így van.
én akármikor éltem élettársiban mindig csak hitegetéseket kaptam házasságra, gyűrűvel..csak érdekes, hogy mindig jött egy harmadik valahogy.
én sem hiszek az élettársi kapcsolatokban!
amúgy az apaságit jól megszívta volna a párod, ha rámész a dologra hogy márpedig igenis ő az apa. még dns tesztre is kötelezték volna 100 ezres értékrendű összeget kellett volna megfizetnie, ha nem írja alá az apaságit önként és dalolva, a hatóságok mindig végigviszik az ügyet.
ha ezt tudta volna az apa, hidd el, önként írta volna alá az apaságit.
ellenben ha te jelölted meg, hogy nincs apja, az a te hibád.
de attól még lehet hogy elindíthatsz így később is anyakönyv módosítási eljárást.
én tuti, hogy már terhesen intéztem volna mindent(ahogy intéztem is minden dolgomat, hiába a szerelem én mindig 2 oldalról biztosítom magam, pláne ha gyerek, egy élet a sban forgó tárgy.)
Kedves Kérdező!
Nem akarok belemerülni az okok boncolgatásába. Szerintem aki nem vállalja a gyerekét, azzal nem biztos, hogy érdemes tartani a kapcsolatot, de főleg a nevét nem szeretném a gyereknek adni. Ez evidens lenne egy normális ember részéről, aki apja a gyereknek. Mivel a te volt párod nem akarja őt, én más megoldást keresnék. De el kell gondolkodnod az anyagi részen is, gyerektartásra így is kötelezhető ugyanis.
Lehet kérni "fiktív nevet" apának, egy barátnőm hasonló helyzetben így csinálta, nem akarta a saját nevét adni a kisbabának. Én nem gondolom, hogy bármi szégyellnivalód lenne, akár a saját neved adod, akár másét.
Én mindkét gyerekemet normális élettársi kapcsolatban szültem, apasági nyilatkozattal. Semmi problémám nem volt az anyakönyvezéssel, senki nem kér számon semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!