Alább adtál valamit a nőiességedből mióta anya lettél?
Alább adtál vagy ugyanazok az elvek érvényesek így is?
Mik ezek pontosan?
Én nem vagyok édesanya még, most tervezzük a babát a férjemmel. Egy tipikus bezzeganyu barátnőm ma a fejemhez vágta, hogy úgyis lejjebb kell adni a nőiességemből, ha anya leszek..
Ez ő nála ahogy elnéztem 1 hetes zsíros hajat, pattanásos fejet, szőrös lábat és koszos ruhát jelent :D
Na de most komolyan? Tényleg ennyire fel kell adni magát egy nőnek?
Nyílván tudom, hogy megváltozik az alakom, az időbeosztásom, nem fogok tűsarkúban rohanni a gyerek után, de slamposnak nem kell lenni..
Ti mit adtatok fel a nőiességből? Ha volt ilyen? Vagy mindent ugyanúgy csináltok? :)
Körömlakkozás. Mert 1 nap alatt most lepattog a körömlakk. :)
Amúgy 2 naponta hajmosás, szőrtelenítés, smink, mosás, főzés, takarítás így is megy. LÁnyom (9 hó) délelőtt 2, délután 3 órát alszik, fiam (2,5 éves)meg elvan ügyesen már.
Az alakomnak megfelelő ruhát hordok , mert picit van még hasam, de amúgy vékony vagyok mint terhesség előtt.Ragyám néha van, na de erről nem tehetek :D
Nálam nem hiszem, hogy ez a két dolog olyan nagyon szorosan összefüggene. Inkább csak azt tudom mondani, hogy idősebb lettem, változott a stílusom, más áll már jól. 20 éves voltam, amikor a fiam született, akkor sokkal bevállalósabban öltözködtem, na meg szülés előtt az alakom is sokkal jobb volt, azóta sajnos meghíztam egy picit. Most 28 vagyok, sokkal átlagosabban öltözködöm, bár lehet, hogy sokak szemében inkább most vagyok nőiesebb, nem 20-22 évesen.
Mondjuk tűsarkút sosem hordtam szívesen, iszonyúan fáj benne a lábam, és nem is tudok benne szépen menni. De mostanában (az elmúlt pár évben) sokkal szívesebben hordok szoknyát, előnyben részesítem a nőiesebb, lágyabb frizurákat a nagyon vagány, merész sérókkal szemben, szóval ilyesmiben változtam. Persze a szülést követő első évben sokszor már annak is örültem, hogy a lábamat meg tudom borotválni, akkor nem volt központi téma az öltözködés, de azért nem mászkáltam zsíros hajjal, koszos ruhában akkor sem.
Nem sminkelem magam, csak alkalmakra, mondjuk a terhesség előtt se vittem túlzásba. És van, hogy elfelejtek két szoptatás között felöltözni rendesen vagy csak délután jutok el a fürdésig. Kozmetikushoz sem jutottam el az elmúlt két hónapban, de ettől még nem vagyok ragyás, előtte sem jártam minden héten.
Talán én nem vagyok túl jó alany ehhez a kérdéshez, mert előtte sem töltöttem órákat a külsőmmel. Annyi, hogy most már hetekre előre betervezett program, hogy elmenjek fodrászhoz, kozmetikushoz, hogy apa tudjon vigyázni a kicsire (2 hónapos). De nem kell lejjebb adni, csak szükség esetén átrendeződnek a preferenciák.
en is inkabb torekszem meg jobban kinezni...motival a sok "majd ugyis meghizol meg ugysem lesz ido magadra" hozzaallas, azert is meg akarom mutatni hogy marpedig en csinos anyuka vagyok/leszek....srubben jarok fodraszhoz, azert se vagatok rovid hajat, 10 kilot fogytam mar majdnem a szules elotti sulyomnal vagyok, es eddig sose hordtam nyari ruhacskakat, de pont most tervezek begyujteni parat..
emellett rengeteg dolgom van, most nem sorolom, de valoszinuleg itt az egyik legelfoglaltabb anyuka vagyok, szoval senki ne jojjon nekem azzal hogy "nincs ideje noiesnek lenni"
11 hos baba anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!