Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák akik semmit nem adnak...

Anyukák akik semmit nem adnak magukra? (A többi lent)

Figyelt kérdés

Kedves anyukák, azoktól várom a válaszokat akik nem adnak magukra. Én most nem arra gondolok,hogy "hajat mosnak,körmöt vágnak stb.." Ezek alapvető dolgok.

Azokra gondolok akik egyáltalán nem sminkelnek,nem öltöznek fel nőiesen,nem festik a körmüket,nem foglalkoznak azzal,hogy mit esznek,hány kg-ok és társai.

Zsírosan összefogott haj,lenőtt haj egyebek.

A kérdésem a következő.. A Babavállalás előtt is így volt?

Ha nem akkor mi változott?

Nem rossz úgy kilépni az ajtón/kapun,hogy tudod,hogy picikét sem vagy csábító,nőies,esetleg kacéran szexi?

(Hiszen nem szűntél meg nőnek lenni) Vagy tévedek?!

Hogy a férjed/párod nem mondhatja el rólad,hogy "Igen ő az én feleséges és iszonyat dögösnek találom?"

Nem vágytál arra,hogy a "Bomba anyuka" jelző passzoljon rád?

Ez a kérdés CSAK rólad szól,tehát függetlenítsünk el attól,hogy "anyuka vagyok a gyerek az első stb" Csak rólad....Ha csak téged nézünk..

Nincs önkritikátok?

Le írom azt is később ,hogy a kérdés miért fogalmazódott meg bennem... Csak kíváncsi lennék,pár válaszra,őszinte válaszra..

Köszönöm,hogy elolvastad.:) És még inkább ha válaszolsz nekem:)

2015. jún. 18. 10:44
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Feleséges helyett feleségem! Elnézést!
2015. jún. 18. 10:46
 2/24 anonim ***** válasza:
49%

Azért én nem vagyok ez a "zsíros haj összefogva", de lényegesen kevesebb idő van magamra, mint eddig.

Kozmetikushoz, körmöshöz sosem jártam. Fodrászhoz is kb évente 1x. Hosszú a hajam, elég ennyi igazítás. Festem, amikor tudom, max 1 cm lenövésnél.

Mivel nincs segítség, ezért max akkor van időm magamra, ha apa vigyáz a gyerekre. De lehet, ekkor csinálok olyan dolgot, amit gyerekkel nem tudok (pl teljes fürdőtakarítás). Ekkor szintén nem magammal törődtem.

Csini ruhát veszek fel, de az alakom nem a régi (kb plusz 3-4 kg maradt a hasamon-csípőmön). Magassarkút már nem veszek fel, mert akkor nem tudok haladni a fiammal...

Smink. Eddig is csak a szemem húztam ki, és most is.

Szóval összességében igénytelennek nem mondanám magam, de sokkal-sokkal kevesebb idő jut magamra. De azért olyan sok mindenen nem változtattam, mert gyerek előtt sem voltam cicababa.

És a férjem szexinek tart, mindenki más meg le van tojva...

2015. jún. 18. 10:51
 3/24 anonim ***** válasza:
71%

Egy 3 éves kislány anyukája vagyok, még itthon vagyok, nemsokára megyek vissza dolgozni.

170 cm vagyok, 85 kiló, tehát kövér. Kimegyek az utcára smink nélkül, összefogott hajjal, nem divatos ruhában, de mindig tiszta a ruhám is és én is.

A gyerek születése előtt is kövér voltam. Ami változott: többet sminkeltem, elegánsabb ruhákat, cipőket, táskákat hordtam, néha festettem a körmömet. Ez részben azért változott, mert a munkám más megjelenést igényelt, mint a játszóterezés, részben azért, mert kevesebb időm van, részben pedig azért, mert sok egészségügyi problémám van, ami testileg és lelkileg is nagyon megvisel.

Nem zavar, hogy nem vagyok kacéran szexi, hogy nem vagyok bomba anyuka, hogy a férjem nem tud a külsőmmel dicsekedni. Az zavar, hogy nem tudok, vagy nagyon nehezen tudok az alkatomnak megfelelő ruhát venni, illetve a fürdőruhára vetkőzés, amit utálok.

Van önkritikám, tudom hogy nézek ki és annak megfelelően öltözök (nem lógatom ki a hájhurkáimat).

2015. jún. 18. 10:57
 4/24 anonim ***** válasza:
28%

Nekem egyáltalán nem hiányzik a bomba anyuka jelzö, és furának is tartom ezt.

Mindig nagyon jól néztem ki, a férfiak szó szerint utánnam fordultak mindig. Hajamat rendszeresen festettem, mükörmöm volt, habár mindig 65 kg voltam, azért megpróbáltam divatosan öltözni.

Most 2 gyerekem van, ovisok, én itthonról dolgozom, délutánonként járunk táncolni, sportolni a gyerekekkel.

A hajam elkezdett öszülni és van hogy látszanak az ösz hajszálak. Zsiros a haja eleve nem hetnte mosom, de akkor sem zsiros még, amúgy hajcsavaroval becsavarom(jó, hogy itthonról dolgozm, így senki nem látja), és az ad egy hétre tartást neki.

Sminkelni régen sem sminkeltem magamat, most sem szoktam, én természetesség híve vagyok.

Ruába kényelmeset szeretem, habár melegítöbe nem megyek utcára, de miniszoknyában sem szeretek lenni. Ruhát hébe hóba hordok azért. Mindig drágább ruhákat veszek magamnak, ezek tartósak és sokkal jobban állnak.

A súlyom ugyan az mint régen, max a hasam nagyobb, de ezért olyan felsöket választok ami takar azért.

A férjem így is imád, és ezt rendszeresen mondja is.

Nekem inkább az a fura, mikor néha napján flörtölni kezdenek velem férfiak. Múltkor egy férfi olyan intenzíven flötrölt velem, hogy köpni nyelni nem tudtam, pedig tudta, hogy férjes és gyerekeim vannak.

Èn imádom a férjemet és eszembe sem jutott viszonozni a flörtölést. Nekem nagyon jól esik az ha a férjem flörtöl velem, és meg is teszi ezt sokszor.

Èn azt gondolom, hogy az az anyuka aki nagyon kirivó akar és dögös lenni, ö vagy eléggé elötérben akar lenni, vagy még mindig vár az igazira.

2015. jún. 18. 10:57
 5/24 anonim ***** válasza:
49%
Hát igen, szerintem nem szükséges, hogy a ferjunk így ömlegeljen rólunk, hogy ő egy bombázó. Ez egy felesleges frázis inkább a kulvilagnak szól, mintsem a nőnek. Előtte sem voltam vékony, most sem. Párom szerint így is jó a seggem, többivel nem foglalkozom. Néha sminkeltem magam régen is, most is, régen nem festettem körmöt, mert élelmiszerrel dolgoztam, ma ezt megtehetem legalább. A furdoruhara vetkozes sem érdekel, ha strandra megyek, lubickolni akarok és nem villantani!
2015. jún. 18. 11:05
 6/24 anonim ***** válasza:
55%

elején még azt írod, hogy nem arra gondolsz, hogy mos hajat, a végén meg már zsíros hajúakról írsz...

nekem soha nem volt zsíros a hajam, mindig megmosom időben. ápolt vagyok. mindemellett nem sminkelem magam, nem festem a körmöm és nem öltözöm dögnek. konkrétan a munkahelyemen macinaci szerű nadrágban kell lennem :/

bármikor bármit megeszek, soha nem fogyóztam, 50 kiló vagyok. gyerek előtt sportoltam, 25 évig, terhesen abbahagytam, azért nem ott vannak a dolgok ahol voltak :D de nem panaszkodom :P

szexi dög nem is szeretnék lenni, a férjem szépnek és okosnak tart, az ismerőseim se igényteleneznek le, sőt mondok jobbat! heti 1-2 alkalommal le szoktak szólítani pasik!

2015. jún. 18. 11:23
 7/24 anonim ***** válasza:
53%
De zavar, hogy nem tudok magamra annyit adni mint eddig, de valószínűleg, ha visszamegyek dolgozni akkor ugyanúgy fogok mindent csinálni mint előtte. Nem festem a hajam, előtte sem tettem, nem festem a körmöm, előtte sem tettem. Öltözködni szerettem, de most ha kell akkor kimegyek ronda ruhában is az utcára, ha abban lehet szoptatni. A hajamat folyton összefogom, egyébként a kislányom kiszedi az összeset. A férjem így is szépnek tart, még nem panaszkodott, van egyébként önkritikám, tudom, hogy feljött rám egy pár kiló, és hogy kisminkelve szebb lennék, de egyszerűen most nincs rá igényem. Tiszta vagyok, a ruhám is mindig az, még ha nem tip-top anyuka kinézetét is keltem. Néha lenne igényem csinosan öltözködni, de inkább kényelmesen öltözködöm, hiszen tudom, hogy a játszótéren egy farmerben, nem lenne jó. Néha jó lenne "bomba anyukának" lenni, de hamar rájön az ember, hogy olyan csak a tévében van, és egy ilyen bomba anyukának esténként nem csak egy fél órája van magára.
2015. jún. 18. 11:34
 8/24 anonim ***** válasza:
74%

Hú ha te szemszögedből nézzük én nem adok magamra, mondjuk az enyémből igen.

Nem zsíros a hajam, de általában összefogom főleg ha a gyerekkel megyek valahova.

Nem festem a körmöm, mert arra már nincs időm.

2 éves a lányom, előtte festettem a körmöm, magassarkút hordtam ezekből leadtam...

10 hónapos kora óta dolgozom, utána vele vagyok, most van egy otthoni munkám is, és enyém egy 120nm2 ház rendben tartása is.

Nem festem a körmöm és nem adok a sminkre sem már. szedem a szemöldököm, tiszta vagyok a ruháim is tiszták, nem rongyosak de nem feltétlen nézek ki ugy mint a divatlapok anyukái.

Igyekszem kényelmesen öltözni, ez főleg farmert vagy kényelmes szoknyákat jelent.

A súlyom az zavar, teszek is ellene de a célom még messze van 10kg van rajtam amit a tesó érkezése előtt szeretnék leadni.

Nem szűntem meg nőnek lenni, de engem előtte se dobott fel a kukások fütyülése, vag az építő munkásoké.

Tökéletesen megvagyok nélküle, bár néha azért előfordul még ;)

Előtte se mondta másoknak a férjem, hogy de bomba nőm van, nem is értem minek kellene, elvett velem éli az életét nyilván nem csak a csodaszép lelkem miatt...

Azt hogy kíván érzem a hétköznapokban, ha meg csinosan megyünk valahova akkor szóban is kifejezi, nekem nem másnak....

Nekem a lányom az első de nem azért mert anyuka vagyok, hanem mert hülyén érezném magam egy ilyen szituban pl:

-anya, gyere főzzünk,naa gyere..ana figyeeeljjjjjjjj

-nem, mert most kacéran sexire smikelem magam

Gondolom lesz olyan is mikor őt is érdekli majd a smink meg körömlakk, nah akkor nyilván könnyebbb lesz ez a része mert együtt csináljuk, de mi most még főleg főzünk, vagy ugrálunk esetleg hintázunk......

Miért fogalmazódott meg benned?

2015. jún. 18. 11:35
 9/24 anonim ***** válasza:
59%

Nekem van egy példám arra szerintem, amit a kérdező ki akar ebből hozni.

Van egy ismerősöm (régen a suli egyik legjobb csaja volt), aki szülés előtt ilyen volt:

- Szép, festett haj

- Diszkrét smink

- Festett köröm

- CSini ruhák

- Jó alak ( kb 55 kg körül volt)

Szült egy gyereket, ennek kb 4 éve... Most ilyen:

- Szinte mindig zsíros a haja, 10 cm-re le van nőve nenki

- Semmi smink

- A körme csak nő, minden második le van törve

- XXXL-es melegítőnadrágban jár, hozzá szandi és blúz

- Kb 85 kg

És itt én is megkérdezném, hogy mi változott? Főleg hogy nem az első pár hónapban van, amikor ugye 0-24-ben babázik valaki és tényleg semmi ideje nincs.

Én most itthon vagyok a 2,5 évesemmel és a 9 hósommal, szóval nem egy nyaralás az egész... De annyi időm mindig van, hogy rendbe rakjam magam. Fodrászhoz és kozmetikushoz soha nem jártam és nem is járok, de 2-3 naponta mosom a hajam, a körmöm is mindig rendben van, néha ki is lakkozom (régebben azért könnyebb volt, most a napi x db mosogatás- mosás során 2 nap alatt lepattog), a lábam is 2 perc alatt zuhanyzáskor leborotválom, a hasam kicsit még látszik, de csinos , hasat nem hangsúlyozó ruhákban járok, sminkelem magam.

Szerintem az fontos, hogy valaki tetsszen magának és a párjának (azt nem tudom elhinni, hogy pl a fent írt csaj esetében a párjának így is tetszik, max nem mond semmit és elfogadja, mert azt nekem senki ne mondja, hogy ha hozzámegy egy Brad Pitthez, aki gyerek után a szomszéd 150 kg-s Józsira hasonlít, akkor is tetszik neki!).

Ha valaki vmi betegség miatt nem tud lefogyni, azzal semmi baj, meg ha kicsit túlsúlyos, azzal sem, meg ha nem öltözik Sarka Katának, azzal se, de gyerek mellett is lehet valaki igényes és csinos szerintem!

2015. jún. 18. 11:55
 10/24 anonim ***** válasza:
53%
Az a baj 9-es, hogy te kívülállóként látod ezt. Ha az a nő válaszolná meg a kérdést, lehet hogy le tudná írni, hogy miért van így. Mindig van valami oka, csak más (szerencsére) nem ismeri az életünk minden egyes apró részletét, így te nem tudod hogy nála mi az ok.
2015. jún. 18. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!