Van itt olyan anya, akinek sebet ejtett a lelkén, hogy élettársi kapcsolatban szült? Hogyan kezelték a kórházban a gyermek családnevével kapcsolatos ügyeket? Gyámhivatal bekapcsolódott?
Akkor itt nem a kórházi adminisztrációval van gond, hanem a ti kapcsolatotokkal.
Mondjuk kicsit szkeptikusan állok a "de hát előtte minden csudajó volt és semmi nem utalt rá" típusú "hirtelen" viselkedésváltozások előtt.
nem értem miért azt sérelmezed a kérdésedben, hogy csak élettársi kapcsolatban fogsz szülni, miközben már nem vagytok együtt és az apa el se ismeri a gyereket...
akkor itt valami más történt, nem csak gondolt egyet és kirakott, a problémák nem derült égből odarepülnek. mondjuk ahogy írsz, azt is el tudom képzelni, hogy a babával akartad megfogni a párod.
mindenesetre nem lesz semmi ilyen procedúra a kórházban, a te nevedre kerül, utána mehetsz a bíróságra ahol csináltatnak majd dns tesztet (amit a vesztes fizet, tehát ha nem ő akkor neked lesz fél milliós számlád), majd kötelezik a tartásdíj fizetésére és nevére írják ha úgy szeretnétek
Kb. minden 2. ismerősöm csak élettársi viszonyban van a párjával és úgy született babájuk, hozzáteszem én sem vagyok házas. Mikor az orvosommal beszélgettünk az apasági nyilatkozatról, viccesen csak annyit mondott: "gyorsan vetesse el magát, belefér még szülésig". :)
Megcsináltuk az apasági nyilatkozatot és vittem szépen magammal a kórházba, senkit nem zavart.
Engem nem érdekel a papír, ha le akar lépni a pasi, házasságban is megteheti. Mikor mi megismerkedtünk, volt már lakásom, kocsim, szóval van hova mennem baj esetén, nem tudna utcára tenni. Nekem nem kell a vagyona, a gyerekéről pedig akkor is gondoskodna, ha már nem lennénk együtt. Egyébként mindenben úgy működünk, mint a házasok, pl. életbiztosításaink és megtakarításaink esetében egymás kedvezményezettjei vagyunk.
védi az érdekeiket például ha megözvegyülsz.
ha egy éve együtt éltek, pont úgy jogosult vagy élettársként is özvegyi nyugdíjra.
Utolsó téved. Az élettársi kapcsolatban élők, társuk halálát követően, csak bizonyos feltételek esetén kaphatnak özvegyi nyugdíjat.
A házastársnak pedig jár.
De nekem mindegy. Azt hittem, együttérző tanácsokat kapok, hogyan neveljem a gyerekemet egyedül, hová fordulhatok mint egyedülálló anya, hiszen most tettek ki az otthonomból. És mit tegyek, ha nem vállalja az apa a gyermeket, akit ő akart jobban.
És a gyermekem hamarosan megszületik.
Nincs senkim :(
Nekem mindegy, ki milyen igazát harsogja.
Valami hasznos tanácsot reméltem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!