Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anya, akinek...

Van itt olyan anya, akinek sebet ejtett a lelkén, hogy élettársi kapcsolatban szült? Hogyan kezelték a kórházban a gyermek családnevével kapcsolatos ügyeket? Gyámhivatal bekapcsolódott?

Figyelt kérdés
2015. jún. 30. 15:47
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

Akkor itt nem a kórházi adminisztrációval van gond, hanem a ti kapcsolatotokkal.

Mondjuk kicsit szkeptikusan állok a "de hát előtte minden csudajó volt és semmi nem utalt rá" típusú "hirtelen" viselkedésváltozások előtt.

2015. jún. 30. 16:42
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kérdésed meg a többi válaszod egyáltalán nem függ össze.Házasok,nem házasok,mit sem számít jelen esetben.
2015. jún. 30. 16:55
 13/33 anonim ***** válasza:

nem értem miért azt sérelmezed a kérdésedben, hogy csak élettársi kapcsolatban fogsz szülni, miközben már nem vagytok együtt és az apa el se ismeri a gyereket...

akkor itt valami más történt, nem csak gondolt egyet és kirakott, a problémák nem derült égből odarepülnek. mondjuk ahogy írsz, azt is el tudom képzelni, hogy a babával akartad megfogni a párod.

mindenesetre nem lesz semmi ilyen procedúra a kórházban, a te nevedre kerül, utána mehetsz a bíróságra ahol csináltatnak majd dns tesztet (amit a vesztes fizet, tehát ha nem ő akkor neked lesz fél milliós számlád), majd kötelezik a tartásdíj fizetésére és nevére írják ha úgy szeretnétek

2015. jún. 30. 16:56
 14/33 anonim ***** válasza:
Ha megszületik a gyerek,akkor kötelezheted apasági vizsgálatra majd később gyerektartás fizetésére ha akarod,bár én személ szerint biztos látni sem akarnám azt aki nem ismeri el a saját gyerekét,és ha anyagilag meg tudnám oldani,akkor eszem ágában nem lenne kötelezni semmire.Menjen Isten hírével az ilyen gyökér!
2015. jún. 30. 16:56
 15/33 anonim ***** válasza:

Kb. minden 2. ismerősöm csak élettársi viszonyban van a párjával és úgy született babájuk, hozzáteszem én sem vagyok házas. Mikor az orvosommal beszélgettünk az apasági nyilatkozatról, viccesen csak annyit mondott: "gyorsan vetesse el magát, belefér még szülésig". :)

Megcsináltuk az apasági nyilatkozatot és vittem szépen magammal a kórházba, senkit nem zavart.

Engem nem érdekel a papír, ha le akar lépni a pasi, házasságban is megteheti. Mikor mi megismerkedtünk, volt már lakásom, kocsim, szóval van hova mennem baj esetén, nem tudna utcára tenni. Nekem nem kell a vagyona, a gyerekéről pedig akkor is gondoskodna, ha már nem lennénk együtt. Egyébként mindenben úgy működünk, mint a házasok, pl. életbiztosításaink és megtakarításaink esetében egymás kedvezményezettjei vagyunk.

2015. jún. 30. 17:11
 16/33 anonim ***** válasza:
54%
Kapaszkodj meg, a gyerekeim apja, életjáradék kapcsolatban él velem, de hivatalosan még mindig az exe a felesége. Mikor a lányunkat anyakönyvezték, könnyesre nevette magát a hölgy, hogy hangosan gondolkodott az eseten, hogy ha az egyik házas, a másik meg hajadon, akkor ez hogy függ össze. A lelki békés rendben van. Ha összeházasodtatok volna, akkor a gyereked apja pont ezt csinálta volna, mint az én párom, semmiben nem akadályozott eddig minket ez a furi helyzet. Annyi különbséggel, hogy mire én megismertem, már rég otthagyta a kedvesfeleségét.
2015. jún. 30. 17:18
 17/33 anonim ***** válasza:
Élettársi, bocs átírta a telefonom 😀
2015. jún. 30. 17:19
 18/33 anonim ***** válasza:

védi az érdekeiket például ha megözvegyülsz.

ha egy éve együtt éltek, pont úgy jogosult vagy élettársként is özvegyi nyugdíjra.

2015. jún. 30. 17:49
 19/33 A kérdező kommentje:

Utolsó téved. Az élettársi kapcsolatban élők, társuk halálát követően, csak bizonyos feltételek esetén kaphatnak özvegyi nyugdíjat.

A házastársnak pedig jár.

De nekem mindegy. Azt hittem, együttérző tanácsokat kapok, hogyan neveljem a gyerekemet egyedül, hová fordulhatok mint egyedülálló anya, hiszen most tettek ki az otthonomból. És mit tegyek, ha nem vállalja az apa a gyermeket, akit ő akart jobban.

És a gyermekem hamarosan megszületik.

Nincs senkim :(

Nekem mindegy, ki milyen igazát harsogja.

Valami hasznos tanácsot reméltem...

2015. jún. 30. 20:15
 20/33 anonim ***** válasza:
59%
Akkor miért nem úgy tetted fel a kérdést???
2015. jún. 30. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!