Van itt olyan anya, akinek sebet ejtett a lelkén, hogy élettársi kapcsolatban szült? Hogyan kezelték a kórházban a gyermek családnevével kapcsolatos ügyeket? Gyámhivatal bekapcsolódott?
Bocsi, de nem igazán értem, a gyámhivatalnak és a gyerek nevének mi köze a dologhoz?
Élettársi kapcsolatban élünk a párommal már 8 éve, a fiúnk lassan 6 éves lesz. Még a terhesség 27. hetében megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot, a gyerek családneve így a párom családneve lett.
Nem is tervezünk összeházasodni, kivéve ha a második gyerkőc lány lesz, vagy ikrek lesznek. :D Nekünk nem fontos a házasság, a gyerkőc is szerető családban nő fel.
A gyámhivatal úgy jöhet a képbe, hogy nincs apasági nyilatkozat.
A házasság fontos szerintem, mert védi az érdekeiket például ha megözvegyülsz.
De ha szerinted fontos, akkor miért nem házasodtok meg?
Apasági nyilatkozatot meg szintén lehet tenni, ott min múlott, hogy nálatok hiányzott?
A gyerek családneve meg végképp nem számít. Lehet csak az apáé, csak az anyáé vagy kötőjelesen mindkettőé. Ennek nincs köze az apaság elismeréséhez.
Nálunk kötőjelesen kapta, egyedül azért kérdeztek vissza háromszor, mert annyira kacifántos az én vezetéknevem, hogy mindig félreértik - végül így is rosszul írták rá a karszalagra :) De a hivatalos iratokon már jól szerepel.
Természetes, hogy azért legyen velem, mert engem akar. Nem is ez a baj.
Hanem konkrétan az, hogy nem akar apasági nyilatkozatot tenni. Hosszú évekig tartott a kapcsolatunk és talált másvalakit, aki elvarázsolta szexuálisan.
Pedig ő akarta a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!