Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megcsináltatnátok az elkötteté...

Megcsináltatnátok az elköttetést a helyemben?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, 3 gyerekem van. 2x estem teherbe védekezés mellett, most kombinlok 2 módszert és így talán megbízható. Régóta keresek olyan orvost aki vállalná az elkötésem (korom miatt nem vállalták be sokan), most megtaláltam az orvost aki vállalja, 120 ezer forintért. Ezt kb 3 hónap alatt összespórolom magamnak. Eddig biztos voltam benne hogy megcsináltatom, de most hogy már összejönne elbizonytalanítottam. Most fogok dolgozni menni és abban biztos vagyok hogy 10 évig nem szeretnék szülni. De utána ha vágyom babára? El lehet nyomni az érzést?

Fontosnak érzem elmondani, hogy ha elköttetem magam, akkoris fogok szedni gyógyszert. Tehát a gyógyszer megmarad valszinű addig mig termékeny korban vagyok.

Belevágnátok a helyembe?

2015. jún. 25. 19:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez hány éve volt?
2015. jún. 26. 12:21
 22/27 anonim ***** válasza:
20%
Egyébként érdekes, ha császároznak és 3. vagy többedik gyereket szülöd, akkor kérheted, hogy kössenek el a császár alatt. Én 2014-ben szültem a 3. gyerekem természetesen úton. A kórteremben volt még 2 nő, az egyik a 3., a másik a 4. gyerekét szülte, vagyis császározták őket és mind a kettőt elkötötték a császár alatt. Ez valamilyen szokás lehet a császárosoknál, ha többedik gyerek születik. Persze a nő engedélyével kell történjen, de érdekes mód ugye ilyenkor nem kell fizetni sem semmit, mert úgy tudom, hogy az elkötés nem ingyen van fizetni kell érte. Amúgy mint a 2 nőnek fogadott orvosa volt, ha ez számít valamit. Én picit irigyeltem őket, hogy így úgymond "védve" vannak. Aki természetes úton szül, azt miért nem kérdezik meg, hogy nem-e akarja az elkötést többedik gyerek után? Ehhez nekik is joguk lenne, nem csak a császárosoknak!
2015. jún. 26. 13:03
 23/27 A kérdező kommentje:
Igen utolsó, igazad van. Nálam is megcsinálták votna a harmadik szülésnél, ha az császár lett volna. Egyébként nekik azért ingyenes, mert amúgy is fel vannak nyitva, igazábol ez csak 2 mozdulat így. Viszont ha "simán" kötnek el, az plusz étkeztetés, előkészítés, műszerek, varrás stb.. Tehát egyrészt érthető. Bár a 120 ezret sokallom érte...
2015. jún. 26. 13:16
 24/27 anonim ***** válasza:
19%

Nem köttetném el magam soha, mert soha nem lehet tudni.

Viszont jó néhány éve élek nemi életet és még soha nem sikerült nem kívántam teherbe esnem, pedig csak egy módszert használtam. Egy időben fog. gátlót szedtem, az mellett sem lettem terhes, de használtam gumit is, illetve a férjemmel jelenleg is azzal védekezünk, soha nem szakadt ki még egy sem, szóval nem lettem nem kívántam terhes sem.

Érdemes elgondolkozni azon, hogy inkább a normális védekezésre koncentráltok és nem mész bele semmi olyanba, ami nagyjából elég végleges.

2015. jún. 26. 17:42
 25/27 A kérdező kommentje:
Neharagudj utolsó, de ezt kb úgy írod mintha nem védekeznék, legalábbis megszakítással. Szerinted mi a "normális" fogamzásgátlás, ha nem a bogyó vagy a spirál? Ez egy kicsit sértő komment volt.
2015. jún. 26. 18:05
 26/27 anonim ***** válasza:
47%

Szó sincs róla, hogy bántani akartalak volna, csak más tud úgy védekezni, hogy az adott védekezési módszer mellett nem esik mellette teherbe? Ezért kár elköttetned magad, csak válassz egyet, ami biztonságos és megfelelő és akkor nem kell ilyen meghatározó döntést hoznod.

Azt írtad, hogy spirál mellett lettél kétszer is az, akkor az első után nem gondoltad, hogy nem azzal kéne védekezni?

Én csak leírtam, hogy én nem döntenék így, hanem választanék egy megfelelő védekezési módszert, tettem-teszem is ezt és akkor nincs ilyen gond.

2015. jún. 26. 19:03
 27/27 A kérdező kommentje:
Én nem írtam olyat hogy 2x spirál mellett lettem terhes... Hol olvastad? Mert hogy az én kérdésemnél nem, az biztos.
2015. jún. 26. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!