Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megcsináltatnátok az elkötteté...

Megcsináltatnátok az elköttetést a helyemben?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, 3 gyerekem van. 2x estem teherbe védekezés mellett, most kombinlok 2 módszert és így talán megbízható. Régóta keresek olyan orvost aki vállalná az elkötésem (korom miatt nem vállalták be sokan), most megtaláltam az orvost aki vállalja, 120 ezer forintért. Ezt kb 3 hónap alatt összespórolom magamnak. Eddig biztos voltam benne hogy megcsináltatom, de most hogy már összejönne elbizonytalanítottam. Most fogok dolgozni menni és abban biztos vagyok hogy 10 évig nem szeretnék szülni. De utána ha vágyom babára? El lehet nyomni az érzést?

Fontosnak érzem elmondani, hogy ha elköttetem magam, akkoris fogok szedni gyógyszert. Tehát a gyógyszer megmarad valszinű addig mig termékeny korban vagyok.

Belevágnátok a helyembe?

2015. jún. 25. 19:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
48%

Nekem 36évesen 3gyerek után nem vállalta a dokim- azt mondta még szülhetek ha akarok.

Azt ajánlotta, hogy a férjem köttesse el magát. Eleve nem hasi műtét, sokkal egyszerűbb és helyreállítaható!

Férjed nem vállalná?

2015. jún. 25. 19:51
 12/27 A kérdező kommentje:
Hallani sem akar róla. Pedig úgy jó lenne (nem kéne gyógyszert szednem) ha őis és énis megcsináltatnám. De sajnos nem vállalja be.
2015. jún. 25. 19:53
 13/27 anonim ***** válasza:
80%
a mirena spirált tudom javasolni, igaz hogy 50 ezer, de ez mellett nagyon minimális a teherbeesés kockázata.
2015. jún. 25. 20:00
 14/27 A kérdező kommentje:
Spirált semmiképpen sem tetetek, mert nem csak az volt vele a gond hogy terhes lettem hanem egyéb baj is volt vele.
2015. jún. 25. 20:16
 15/27 anonim ***** válasza:
48%
Nem, 24 evesen semmikepp nem csinaltatnam meg, foleg, hogy bizonytalan is vagy a jovovel kapcsolatban. Elkotes mellett pedig gyogyszert szedni ertelmetlen. Nem is ertem...ez mar extra para...
2015. jún. 25. 20:18
 16/27 anonim ***** válasza:
92%

A mirena más, mint egy sima spirál. A sima spirál általában erősebbé teszi a vérzést, fokozza a kismedencei fertőzés kockázatát, míg Mirena mellett gyakran csökken/megszűnik a vérzés, sokkal megbízhatóbb is (annyi a pearl indexe, mint az elkötésnek!), és a fertőzések kockázatát is kevésbé növeli.

Szerintem érdeklődj után a dokidnál, hogy javasolná-e.

2015. jún. 25. 20:24
 17/27 A kérdező kommentje:

2 tervezetlen terhességgel te nem lennél extra parás? :)

Mirenát még átgondolom, de nemhiszem hogy felrakatom :/

2015. jún. 25. 20:27
 18/27 anonim ***** válasza:
95%
Én hallottam olyant, hogy nem elvágják a vezetéket, hanem egy kis eszközzel összezárják. Amikor pedig esetleg mégis szeretnének gyereket, leveszik, átfujatják a petevezetőt, és ha minden rendben, ismét lehet gyerek. (A dokim szerint ez viszont nem garantált, hogy sikerül az átfujatás.)
2015. jún. 25. 20:44
 19/27 anonim ***** válasza:
59%
Én Depo Provera injekciót kapok, egyszerű, szinte 100%-os, 3 havonta egy szurit ki lehet bírni. Én 30 vagyok, 2 gyerekem van, több nem lehet egészségügyi okokból, mégsem köttetném el magam. A nőgyógyászom javasolta, nekem nagyon bevált. Sok a rémhír róla a neten, de nem kell mindent elhinni!
2015. jún. 25. 21:15
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Én 26 évesen szültem a 4.-et. Engem akkor császár közben elkötöttek. Nem volt gond. Azóta is örülök, hogy így gondolkodtam és döntöttem.
2015. jún. 25. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!