Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ti a 12. heti genetikai...

Ti a 12. heti genetikai ultrahanggal együtt megcsináltatnátok a vérvételt is?

Figyelt kérdés
Előző terhességemnél még ingyenes volt, most már fizetős (9000 Ft, máshol is ennyi?). Azt mondja a védőnő, hogy ha baj lenne az ultrahangból is kiderülne, de kicsit bizonytalan vagyok.
2014. jan. 8. 07:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Amire gondolsz az a kombinált teszt.

Az UH a Down-szindrómára szűr, a kombinált teszt más genetikai betegségekre is. Neked kell eldöntened hogy vállalod-e a kockázatot hogy esetleg ezekre nem derül fény. Azt is te tudod hogy anyagilag megengedheted-e magadnak.

(én 28 vagyok, első babámat várom, nem csináltattam mást a kötelező vizsgálatokon kívül)

2014. jan. 8. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Én megcsináltattam az uh-al együtt, mondjuk nekünk 5000 volt csak, de az uh 15000, szóval gondolom így is megérte nekik :). Engem megnyugtatott és így kihagyhattam az AFP-t, tehát nem lett több szúrás emiatt :).
2014. jan. 8. 08:46
 3/8 anonim ***** válasza:

Mi 28-at fizettünk érte, genetikus csinálta az uh-t, a kombinált eredménye egyből jó lett. Ezek csak iránymutatók, a kombinált 95-97%-os találati aránnyal dolgozik. Engem megnyugtatott.

Ha megtehetitek, ki ne hagyd 10e-ért!

2014. jan. 8. 09:11
 4/8 anonim ***** válasza:
bocsi, mármint a kombinált eredménye egy órán belül megvolt. 3-as vagyok.
2014. jan. 8. 09:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Én megcsináltattam, szintén 9E ft volt. Annak ellenére, hogy az uh jó lett, ne ezen az összegen múljon - én így voltam vele, és igen edwards kórra is szűr. Az afp, meg kötelező vizsgálat, nálunk nincs ilyen hogy kiváltható lenne.

35hkm

2014. jan. 8. 09:55
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha a nagy a baj, akkor valóban kiderül az ultrahangból, ha elég jó felbontású a gép és elég gyakorlott az orvos, aki csinálja.

A vérvételel kapcsolatban kérdezd meg, hogy mikor lesz eredmény. Én a 9 ezrest csináltattam, 2 hétre volt eredménye, összegyűjtenek 1 heti adagot és kiküldik Londonba. A 11 ezrest itthon csinálják és ahogy előttem is írta valaki sokkal gyorsabban megvan.

2014. jan. 8. 10:55
 7/8 anonim ***** válasza:
én levetettem, 10 ezer ftból, az NT 1.5 volt, teljesen normális, csak rábeszéltek de újból nem vetetném le. Még nincs eredménye, de amúgy sem tudom mit fogok kezdeni az egy a nemtudomhányezerhez számmal. :)
2014. jan. 8. 13:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk 15, de nekem így is megérte a nyugalom.

Ha kiderül a baj az ultrahangból, hogy születhet annyi beteg baba?

2014. jan. 8. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!