Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 35 év fölött mindenkép megcsin...

35 év fölött mindenkép megcsináltatnátok a magzatvízvizsgálatot Down-kór szűréshez?

Figyelt kérdés

37 éves leszek júliusban, most 8 hetes terhes vagyok... és nem nagyon szeretném megszúratni a pocakomat. Félek a vetéléstől.

Azt mondta az orvosom, hogy a normál Down-kór szűrés közel 90 %-os eredményt ad.

A magzatvízvizsgálat viszont 99,9 %.

2013. máj. 23. 18:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Mióta hallottam Czeizel doktor véleményét arról, hogy a szűrés, bár nagyobb pontosságú, magasabb kockázattal jár, mint maga a Down szindróma megjelenésének kockázata, azóta azt gondolom, hogy nem, felesleges lenne. A 90% elég jó eredmény, nem kockáztatnék. Még csak 30 leszek,de a meglevő mellé még két gyereket szeretnénk,ezért biztosan nálunk is felmerül majd a kérdés, és azt gondolom, nem csináltatnám meg.
2013. máj. 23. 18:38
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha az orvosom azt mondaná, hogy ő azt tanácsolná, hogy csináltassuk meg, akkor megcsináltatnám. Ha minden eredményem jó, akkor nem.
2013. máj. 23. 19:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én 38 vagyok, első babámat várom. Mi úgy döntöttünk a párommal, hogy ha a genetikai uh és a kombinált teszt olyan eredményt mutat, hogy szükségesnek látszik további vizsgálat, akkor mi a prenatest nevű vérvételt választjuk. Ez szintén 99 %-os biztonságú. Tavaly óta Magyarországon is elérhető. A szépséghibája, az, hogy nem ingyenes, nem tb támogatott. Az ára 300.000 Ft. Inkább kifizetjük ezt a pénzt, mint kockáztassak 38 évesen első babámnál egy vetélést.
2013. máj. 23. 19:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Az én anyukám 38 volt amikor terhes volt a kishúgommal. Ő nem csináltatta meg, mert tudta, hogy mindenképpen megtartja és nem vet véget az életének, így nem érdekelte.

A kishúgom azóta gyönyörű, okos kis hölggyé cseperedett, semmi baja.

Boldog babavárást!

2013. máj. 23. 19:47
 5/8 anonim ***** válasza:

Én megcsináltatnám, vagy ha futná rá, akkor inkább a prenatesztet, ami teljesen kockázatmentes és ugyanolyan hatékony.

Az ismeretségi körömben volt beteg gyerkőc, nem down ugyan, hanem születési oxigénhiány, de láttam, hogy milyen az élet egy súlyos beteg gyerekkel és én nem vállalnám, ezért biztos ki szeretném zárni a lehetőségét annak, amit lehet....

2013. máj. 23. 20:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a legnehezebb dolog volt a terhességemben eddig, h megcsináltassam-e!37 éves vagyok első baba, lombik. Persze h nagyon féltem a vetéléstől, és semmi nem utalt arra h down-os....mégis úgy döntöttem h megcsináltatom, mégpedig azért, mert számításba vettem 3 lehetőséget:

1, 37 vagyok elvetélek, de ez is csak 1%esély...akkor is látom magam előtt az utat, próbálkozom, amíg lehet, ha kell 42 éves koromig, ma már ez sem ritka!

2, megelégszem a 90-95%-al, és elfogadom, h esetleg én szülöm meg az évi kb. 150-ből az egyik down-os babát, ezzel a saját, a párom, és szerintem a gyerek életét is megkeserítve.

3, prenatest, erre nincs 300. ezrem, és azért ha ez rossz eredményt mutat, ugyanúgy megszúrnak.

Ezért inkább elmentem! Feküdtem vagy 8 napot keményen, mindent betartva.....! A vizsgálat semmi, egy vénás vérvétel jobban fáj. Eltelt, kb. 2,5 hónap. Bármi történik már velünk az állítólag nem ennek a "folyománya"! Nagyon ritka a vetélés, és általában annál, aki felelőtlen, és félvállról veszi a dolgot!De lehet h ez csak az én véleményem!

Bocs, h hosszú voltam!

2013. máj. 23. 21:26
 7/8 anonim ***** válasza:

En megcsinaltattam, mivel a kombinalt teszt eredmenye nagyon rossz lett. 1:20-hoz. Innentol kezdve nem volt kerdes. En attol sokkal jobban feltem, hogy down koros gyereknek adjak eletet, mint attol, hogy elvetelek. Sor! Igazabol, habar tudtam, hogy van nemi kockazata nem feltem. Az ugyanis 1%, mig a down kor nalunk joval magasabb volt.

A szabalyokat szigoruan be kell tartani (szigoru fekves egy hetog, es ytana meg egy honapig semmi emeles, megterhelo turazas stb), akkor nem lehet baj. Utanaoovastam elotte es a tobb szaz esetbol egy vegzodott rosszul es ott is azert mert a kismama a vizsgalat utana nem haza ment, hanem dolgozni, majd onnan nagybevasarolni. Erre meg nem lehet mit mondani. :(

2013. máj. 23. 23:11
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.. Úgy gondolom ezek után, hogy elmegyek a kombinált tesztre egy magánklinikára, és az ottani eredmény tudatában szuratok pocakot csak.

Nektek is boldog babavárást. :)))

2013. máj. 24. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!