Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megcsináltatnátok a helyemben...

Megcsináltatnátok a helyemben a Down-kór szűrést?

Figyelt kérdés
Nem a kötelezőre gondolok, hanem a fizetősre. 24 éves vagyok, a férjem 30. A doki szerint a 12. hetit érdemes megcsináltatni. Mennyibe kerül ez?
2010. szept. 29. 10:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
az uh eredménytől tenném függővé. ha látja az orrcsontot, jó a tarkóredő méret, akkor nem biztos. de lehet, hogy akkor is (nem az intergrált, mert az nálunk sokkal drágább), hanem a kombinált tesztet (ha utána nézel, vannak helyek, ahol ez ingyenes)
2010. szept. 29. 10:46
 2/18 anonim ***** válasza:
hello, nem tudom pesti vagy-e, de ha a péterfi sándor utcai kórházban érdemes rákérdezni, elvileg ingyenes
2010. szept. 29. 10:51
 3/18 anonim ***** válasza:
Ha ez téged megnyugtat, csináltasd meg, de egyáltalán nem látom indokoltnak. Ha teljesen egészségesek vagytok, a családban nem volt Down-kóros egyén és az UH is rendben, akkor nem kell. Van a kombinált teszt és az integrált teszt, amik fizetősek (a másodiknak húzósabb az ára kb. 25 ezer körül van, az első kb. 10 ezer), azt hiszem Budapesten értékelik ki (én legalábbis így tudom). Tavaly én is meg akartam csináltatni az integráltat, mert epilepsziás vagyok és terhesség alatt is gyógyszert kellett szednem végig. Genetikai tanácsadásra kellett járnom, ami abból állt, hogy az uh leletet, amit a kórházban csináltak, mindig megnézte egy nagyobb szaki ott helyben (meg később az AFP-t is) és elbeszélgettünk, szóval nem sokat ért az egész, ezért is akartam megcsináltatni a 12. héten, de a doki lebeszélt róla, szerinte nem volt indokolt. Novemberben egészséges kisfiam született, de egy kicsit én is aggódtam, ezért, írtam, hogyha megnyugtat, végeztesd el.
2010. szept. 29. 10:57
 4/18 anonim ***** válasza:

Bp. Margit kórházban is ingyenes, a terhesgondozás része.

Bár, ha van dokid, akkor már mondta volna, ha a Ti kórházatokban is ingyenes lenne.

Nekem megcsinálták ingyen, aminek eredményeképpen (pozitívra hozták ki) a 12. héttől a 21.-ig tiszta ideg voltam, minden nap sírtam. 18 hetesen megcsináltattam az amniot, ami kimutatta, hogy egészséges a bébi. De azt a 2 hónap rettegést nem kívánom senkinek.

Sajnos ezek a fizetős vértesztek is sokszor adnak fals pozitív eredményt. (Én az elmúlt 1 évben rengeteg ilyen feleslegesen beparáztatott anyukával találkoztam.)

Ugyanakkor viszont pont most volt egy ismerősömnél, hogy pozitívat jelzett a teszt (pedig uh-n nem látszott semmi eltérés), elment magzatvízvizsgálatra, és kiderült, tényleg beteg volt a baba.

Nehéz kérdés.

De először én azt mondom, azt tisztázd magadban: ha beteg lenne, elvetetnéd? Mert ha minden körülmények között megtartanád, akkor teljesen felesleges a vizsgálat.

2010. szept. 29. 11:00
 5/18 anonim ***** válasza:
én megtartottam volna mindenképp, nem lett rossz a tarkóredő, de nem is volt elragadtatva tőle a szonográfus (2.5 mm). ezért megcsináltattam a kombináltat. az eredménye nagyon jó lett: 1:21000 az esély Down kórra. nagyon kicsi, talán fórumokon nem is olvastam ilyen jó eredményt. ez most engem 100%-an megnyugtat, egyébként meg végig ott lett volna bennem a félsz. így utólag örülök, hogy elmentem megcisnáltatni
2010. szept. 29. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
A kombinált teszt a Bajcsyban és a Szt. Imre kházban is ingyenes.
2010. szept. 29. 11:37
 7/18 anonim ***** válasza:
jó a Pestieknek, Győrben sajnos közel 30.000 Ft volt... Egyébként én is megvárnám az uh eredményt, és ha az határon van, akkor mindenképpen megcsináltatnám a down kór szűrést. Én meg is csináltattam, bár az uh-n a tarkóredő nagyon jó lett, de én jóval idősebb vagyok, mint te, és így voltam/vagyok nyugodt.
2010. szept. 29. 11:52
 8/18 anonim ***** válasza:
Fehérváron is ingyenes!
2010. szept. 29. 12:33
 9/18 anonim ***** válasza:

Ha úgy érzitek, hogy nem tudnátok beteg, sérült gyereket világra hozni és nevelni - és mivel ez a kétség egyáltalán felmerült benned/bennetek, a kérdésed számomra ezt tükrözi-, akkor mindenképpen csináltasd meg a vizsgálatot, kerül amibe kerül.

A Down-szindrómás babák nagyrésze fiatal párok gyermekeként látja meg a napvilágot, mert az alacsony valószínűség miatt nem vagy csak kevesen kérik ezt a vizsgálatot.

Nekem 18 hetesen kellett megszakítani a második terhességem, mert a méhlepénybiopszia kimutatta a Down-szindrómát. A tarkóredő mérete és az AFP értékem teljesen normális volt. Ha csak ezekre hagyatkozom, most lenne egy sérült kisbabám, akit nem biztos, hogy erre a világra rá mernék hagyni, ha én már nem leszek...

Megszakadt a szívem, de úgy érzem jó döntést hoztam.

2010. szept. 29. 12:53
 10/18 anonim ***** válasza:
Az előttem szólóval nagyjából én is egyetértek.Tehát először én eldönteném,hogy mit akarok?Tehát ha az jön ki,hogy beteg a baba akkor megtartod vagy nem?Szerintem csak akkor érdemes egyáltalán megcsináltatni,hogy ha beteg akkor nem tartod meg.De ha úgyis megtartanád akkor minek a vizsgálat?Én is így voltam vele,nem csináltattam mert tudtam,hogy ha Down-os akkor is megtartom,tehát fölösleges.
2010. szept. 29. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!