Megcsináltatnátok a helyemben a Down-kór szűrést?
Margit kórházban a kombinált teszt ingyenes, már 2 év is az volt, az 85%-os hatékoynságú.
Az integrált, ami mindenhol fizetős, az meg 95%
A legtöbb down kóros babát fiatal anyukák szülik, közülük keveseben csináltatnak bármiféle ezirányú vizsgálatot.
előző
Én 37 évesen a magzatvízvizsgálatot választottam és ott mondta a fentieket a genetikus.
Még azt is hozzáfűzte, hogy a tarkóredő csak az esetek 60%-ban vastagszik meg.
Szóval vérvizagálat ide, UH oda egyik sem 100%.
Megőrülök attól, hogy az amniocentezist "halálos fenyegetésként" emlegetik, amikor nem az, ellenben jelenleg az egyetlen olyan vizsgálat, amivel 100%-ban megállapítható a Down-kór (és még további két genetikai rendellensség). A többi vizsgálat, pusztán valószínűség számítás, aminek a végeredménye tulajdonképpen az, hogy vagy beteg a gyerek, vagy nem. Ha igen, akkor széttárják a kezüket, hogy ez van... (Sajnos láttam már ilyet)
Az amniocentezishez társított fél százalékos vetélési arányba pedig beleszámítják azt is, ha valakivel jóval a beavatkozás után történik valami baj, de mivel átesett a vizsgálaton, ezért ahhoz a statisztikához tartozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!