Hogy mondhatnám meg hogy a lányom nem játszhat a fiával úgy hogy ne legyen sértődés?
Van egy nagyon régi barátnőm,a gyerekeink egyidősek így sokat vannak együtt.
Azonban legutóbb mikor itt volt a kisfia észrevettem hogy ótvaros a feje. Ez ugye fertőző de ő mégis áthozta a gyereket és nem is szólt róla.
Mikor később szóvá tettem azt mondta hogy nem otvaros "csak" koszos.És így nem is fertőző. De azért a koszt csak megismerem. Azért a sárga pikkelyekre nem lehet azt mondani hogy kosz. Ráadásul vízzel nem is jött le.
Most üzent a férjemmel hogy csütörtökön menjünk át a lányommal de nekem eszembe sincs. De megbántani sem akarom
Utolsó válaszoló, a fiadnak nincs semmilyen ételallergiája?
Az én kisfiam 2.5 éves és neki is van még koszmója, sőt, a füle mögött is volt. Ekcéma miatt kellett tejmentes diétát kezdenünk és azóta a füle mögött teljesen eltűnt és a fején is jobb lett. Utánakérdeztem más anyukáktól is és sokan írták, hogy náluk is volt és elmúlt.
Kedves kérdező, te pedig ismét tanulhattál, hogy nem a tisztálkodás hiánya, hanem akár ételallergia is okozhatja. De hidd el, jobban jár a barátnőd, ha nem találkoztok... :P
A nagylányom most lesz öt, de még mindig megjelenik neki ha kánikula van. És csak a k. drága koszmósampon szedi le, de az is úgy, hogy előtte jól feláztatom.
A kicsinek nincs. Mint kiderült, apám azért nyirja magát nyáron kopaszra, mert bár mindjárt hatvan éves, megjelenik neki.
De a lányom fejét mégse borotválhatom le.
Szóval nálunk genetikai háttér is van.
Nekem sem volt másfél évesen koszmóm, de ugyanazon higiénia mellett (anyukám tisztaságmániája nem változott) 6 évesen jött ki!
Szóval kérdező még nálad is simán előfordulhat!
Amúgy a koszmó csak a köznyelvi neve, Seborrhea a latin neve és nem fertőző.
Ja és ezért alakul ki:
"A jelenség oka a bőr vegyhatásának lúgos irányba történő eltolódása, valamint a felszíni szaruréteg víztartalmának csökkenésével."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!