Hogy mondhatnám meg hogy a lányom nem játszhat a fiával úgy hogy ne legyen sértődés?
Van egy nagyon régi barátnőm,a gyerekeink egyidősek így sokat vannak együtt.
Azonban legutóbb mikor itt volt a kisfia észrevettem hogy ótvaros a feje. Ez ugye fertőző de ő mégis áthozta a gyereket és nem is szólt róla.
Mikor később szóvá tettem azt mondta hogy nem otvaros "csak" koszos.És így nem is fertőző. De azért a koszt csak megismerem. Azért a sárga pikkelyekre nem lehet azt mondani hogy kosz. Ráadásul vízzel nem is jött le.
Most üzent a férjemmel hogy csütörtökön menjünk át a lányommal de nekem eszembe sincs. De megbántani sem akarom
Pici gyereked van és nem tudod mi a koszmó? Akkor én gyerekem is retkes, mert neki is volt. Írd már be google-ban mit is jelent a koszmó. Segítek, hátha nem sikerül beírni: A koszmó megjelenése nincs összefüggésben sem higiéniai tényezőkkel, sem azzal, hogy a baba milyen hajjal jött a világra, mikor hagyja el babahaját, és azután menynyi idő alatt nő ki az új hajzata. Mindezeknek azonban meghatározószerepük van a tünetek kezelésekor.
A koszmó egyfajta zsíros, fehéressárgás-barnás, pikkelyszerű képződmény, amely a gyermek hajas fejbőrén, illetve ennek környékén a fül és a szemöldök tájékán szokott megjelenni. Előfordulása rendkívül gyakori, és leginkább az első évben jellemző. Alapvetően a faggyúmirigyek olajos állagú váladékának túlzott termelődéséből adódó ártalmatlan jelenségről van szó.
Nah most már szegény gyerek ótvaros, retkes, koszos és koszmós is. Olvass már utána és nézz képeket azokról a dolgokról, amikről beszélsz, ahelyett hogy ítélkezel. Egyenként el tudod képzelni a régi jó barátnődről, hogy nem megfelelően látja el a gyerekét? Mert nekem normális barátnőim vannak, akik nem koszban nevelik a gyerekeiket és figyelnek a higiéniára.
De kösz, hogy szóltál, hogy a fiam, az a büdös kölök csak koszos volt pár hónaposan, és meg kellett volna csak mosni a fejét, ehelyett mi hülye állatok vettünk neki babé koszmó elleni sampont, meg olajoztuk, kapargattuk neki, mire nagy nehezen elmúlt.
A sajat regi baratnod gyerekere olyan jelzot hasznalsz hogy retkes?????
egyaltalan egy gyerekre ilyet mondani?
es neked is gyereked van es nem tudod mi az a koszmo???
fujj de gusztustalan vagy,es meg hulye is..
jobb is ha inkabb a lakasban maradsz es kicsit okositod magad.
jesszusom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!