Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyereket vállaltak/tervező...

Egy gyereket vállaltak/tervezők! Titeket is kioktatnak a több gyerekes anyukák?

Figyelt kérdés

Jelenleg első és egyetlen babánkat tervezzük (épp várom a nemvártat). Ezt persze nem kötöm az ismerősök orra alá.

Azt mindenesetre el szoktam mondani, ha kérdik: csakis egyet tervezünk a férjemmel. Úgy gondoljuk, a mostani bérekből, konkrétan a miénkből egy gyereket lehet úgy felnevelni, hogy ne kelljen kicentizve élni hónapról-hónapra, rendes minőségű étellel etessük, normális minőségű ruhákban járassuk, az érdeklődési körének megfelelő egyéb elfoglaltságait biztosítani tudjuk anyagilag, és gondolván a jövőjére: félretehessünk neki továbbtanuláshoz és életkezdéshez pénzt.

Na mármost, ha ezt én így szépen elmondom, mint indokot, a 2-3 gyerekes úgynevezett tapasztalt anyukák, akiknek már nem kis gyerekeik vannak, megkapom, hogy:

1) Nincs az a pénz, amit ne lehetne felélni, majd én csak leshetem, mennyire tudunk kijönni gyerekkel a pénzből, úgyis csak az van, hogy hónapról-hónapra él az ember, majd én meglátom. Ők is másképp képzelték, stb.

2) Ugyanezek a nők utána azt mondják: "Egy gyerek nem gyerek." Vagy ami még jobb: "Higgyem el, 2-3 gyereket könnyebben felnevelek, mint egyet" (=> szüleim példáján, 3 gyerekes család gyerekeként nem ezt láttam, összehasonlítva az életemet egy egyke barátnőmmel), "Akinek nincs testvére, azt elkényeztetik, és önző majom lesz." És a legjobb: "A gyerek nem pénz és lakás kérdése, majd minden megoldódik!"

A lakás dolgot azért kaptam meg, mert kijelentettem: egy akkora lakást tervezünk venni hamarosan, ahova egy gyerek ideális. Nem fog 2 gyerek egy szobában nyomorogni.

Erre persze jött a válasz: "15 éves korukig simán elvannak egy szobában" Vagy: "Majd meggondolom én azt, ha a gyerek tesót akar" - Erre persze megmondtam, nehogy már a gyerekem döntsön helyettem a vállalt gyerekek számában, még ha lelki törést is szenved. De az bezzeg ne érdekeljen, ha majd panaszkodik: egy szobában kell lenni a tesóval... Kicsit sem ellentmondás!

Tehát összességében én vagyok a naiv, mert azt hiszem, egy gyereknek biztosítani tudom majd, amit akarok, sőt félrerakni, más részről azért vagyok hülye, mert előre tervezek, hisz csak bele kell vágni a dolgokba, és majd lesz valahogy.

(Egyébként pedig ha egy millió havi bevételünk lenne a férjemmel, akkor sem akarnánk többet, mert nem vágyunk többre. Ami meg szerintem minden más érvet felülír.)

Nem veszem a szívemre az ilyen kioktatásokat, csak azt nem értem, hogy nem esik le ezeknek a nőknek, akik egyébként így hó végén messiásként várják a családit/fizetést, hogy totál egymásnak ellentmondó érvekkel jönnek?

2015. máj. 26. 10:30
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Mindenki annyit vállaljon, amennyit szeretne és elbír, ne foglalkozzon a másik gyerekvállalási terveivel. Valakinek egy se való, valakinek meg tíz.

Na meg utána az is kérdés, egyáltalán lesz-e lehetősége annyit válllani, amennyit akar?!

Ismerőst is folyamatosan csesztetik h miért nincs már kistestvér, közben meg ő nagycsaládot szeretett volna, de orvosi műhiba miatt nem lehet neki több és örökbe se fogadhat, mert a méhe elvesztése pszichikai gondokat is okozott nála (mondjuk már jól van, de nem vállalna be még egy pszichológiai vizsgálatot.)

Aki szerint létfontosságú a testvér, az nézze meg a családi kapcsolatok rovat testvérekkel kapcsolatos kérdéseit és hagyja békén az egy gyerekeseket. Sokan vannak akik egyszerűen betegség miatt nem vállalhatnak többet és nincs kedvük mindenkinek magyarázkodni az egészségi állapotukról, ami ugyanúgy magánügy, mint a gyerekvállalás!

2015. máj. 26. 21:20
 32/37 A kérdező kommentje:

"Önhitegeteés, önmegnyugtatás. A pénz nem minden. Majd rájössz később."

Ezt realitásnak hívják. Nem fogom másképp látni. Nem minden a pénz, de fontosabb, mint azok állítják, akiknek legnagyobb gondjuk annak hiányából fakad.

"Milyen magas lovon ülsz:) Nem félsz, hogy nagyot esel?"

Nem. Ezt biztonságérzetnek hívják, nem magas lónak, és előrelátásnak. Az biztos, nagyobb esélye van azoknak leesni, akik meg sem tanultak lovagolni.

2015. máj. 27. 15:03
 33/37 anonim ***** válasza:

Azt hiszed, minden többgyerekes nyomorog?

:)

2015. máj. 27. 16:56
 34/37 A kérdező kommentje:
Nem, nem hiszem, és ha tudnál olvasni vagy legalábbis szöveget értelmezni, nem is egy helyen leírtam, amit a témáról gondolok. Arról én nem tehetek, hogy te szelektíven olvasol, és mögé képzelsz dolgokat a leírtaknak.
2015. máj. 27. 17:18
 35/37 anonim ***** válasza:

Én tudok olvasni, értelmezni is, köszi:)

Továbbiakban nem érdekel amúgy a felesleges kérdésed, lehet, hogy egyet sem fogsz szülni soha:)

Ám kívánom, szülj 4-et:) Jó babázást!

2015. máj. 27. 17:35
 36/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a "jókívánságot", hasonló "jókat" neked is, de mondjuk az élet más területein sorban!
2015. máj. 27. 17:51
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem csodálom, hogy mindenki beszól... van valami irritáló a stílusodban. Ez az oka az állandó csesztetésnek.
2015. máj. 27. 17:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!