Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért néznek minket "marslakón...

Miért néznek minket "marslakónak", mikor kiderül, hogy 3 gyerekünk van?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy ledöbben, mintha csak 1-2 gyerek lenne a normális. Ha meg elmondom, h én még simán vállalnék egy negyediket is, akkor meg pláne . (3fiunk van) Szerintem egyáltalán nem nehezebb hárommal, mint 2vel volt, max minden pár percel tovább tart.
2015. máj. 20. 00:16
1 2 3
 21/27 Shai-Hulud ***** válasza:

Te, pedagógus? Ilyen helyesírással? Na hiszen.....

Ha ez igaz, az szégyen - nem neked, hanem a tanárképző főiskolának, ahol a kezedbe nyomták a diplomádat.

Én is diplomás vagyok (műszaki), soha nem oktattam embereket, de megtanultam helyesen írni, még így is belecsúszik néha-néha egy-egy hiba.

De ha valaki öt mondatban tíz hibát ejt, az siralmas.

Ez nem azon múlik, hogy "nem úgy írsz, mintha hivatalos levél lenne", aki tud helyesen írni, az mindig úgy ír, aki meg nem tanulta meg, az nem.

Azt írod, hogy attól, hogy valaki diplomás, nem kell kitűnő helyesírásának lenni. Ez igaz, de egy pedagógusnak viszont IGEN, KELL. Különben hogy fog oktatni, mire tanítja a gyerekeket? Majd hibásan írja fel a táblára, mert "nem kell kitűnő helyesírásának lenni"?

Egyébként én az első válaszoló vagyok, a négy gyerekes. Abban továbbra is egyetértek veled, hogy sok gyerekkel több ugyan a munka, de nem nagyon sokkal.

Viszont azt igazán szerencsének tartom, hogy nekem már felnőttek a gyerekeim, és egyik sem tőled tanulta a helyesírást.

2015. máj. 23. 21:44
 22/27 anonim ***** válasza:
Na, most hogy kiderült, hogy pontosan ugyanolyan vagy, mint mindenki más, továbbléphetünk? Vagy még gondolkozol, hogy mi egyebet írj még, amiért különlegesnek tűnhetsz egy halom vad idegen előtt?
2015. máj. 23. 23:22
 23/27 anonim ***** válasza:

"Nem műkörmös vagyok, pedagógus diplomám van"

PEDAGÓGUS?! Ezzel a helyesírással? Te jószagú gatyaúristen...

Szerencsétlen mai kölykök, így nem csoda, hogy nem tanulnak meg semmi értelmeset az iskolában. :(

Javaslom, hogy a diplomádat add vissza, vagy csomagolj bele uzsonnát a három gyereked részére, akkor több haszna lesz.

"Mindössze így egyszerűbb nekem"

Miért is egyszerűbb neked helytelenül leírni a "renszeresen", "dolgozzunk", "kötöszködj" szavakat? :)

Semmivel sem egyszerűbb így leírni.

Egyszerűen csak nem tudod, hogyan kell helyesen leírni.

"attól, h valaki diplomás, még nem kell kitűnő helyesírásának lennie."

Viszont egy tanárnak kellene.

"Ma már azt hiszem az is elfogadott, h fórumokon teljesen más nyelvezet, helyesírás megy, mint az iskolákban."

Más nyelvezet: elfogadott.

"Más" helyesírás: nem elfogadott.

Ja, és még egy kis korrekció:

"kötöszködj csak!" --> kötözködj csak.

"Jót mulattam rajtad." Nem, dehogyis. Jót bosszankodtál és szégyelled a helyesírási hibáidat, csak azt hiszed, magasabbrendűnek tűnsz, ha azt hazudod hogy mulattál, plusz azt hazudod, hogy "szándékosan" írtál hibásan.

(Végtelenül primitív, unásig ismert kommunikációs "trükk". Óvodában még elnézhető, afölött senki sem veszi be.)

2015. máj. 24. 01:11
 24/27 A kérdező kommentje:

Gondolhattok bármit, a helyesírás nem minősít senkit sem. Telefonról írok, nem mindig veszem észre, ha elgépelek valamit. A kurzor is össze-vissza ugrál rendszeresen. Előzőleg is véletlenül maradt ki a "d". A "dolgozzunk"-ban is azért írtam el, mert a "t" és a "z" egymás mellett van. És amint írtam, nincs annyi időm, hogy mindent tüzetesen átolvassak. Ti biztos jobban unatkoztok, ha ennyire rá(m) értek.

Nem szerettem volna tökéletesnek tűnni, nem vagyok az. De az, ami miatt itt velem foglalkoztok, az titeket is minősít. Egy igazán intelligens ember belelát a dolgok hátterébe, és nem ítélkezik a felszín alapján. Ahhoz meg senkinek semmi köze, hogy én milyen jó (vagy szerintetek nem jó) pedagógus vagyok. Leírhatnám (le is írom, lehet öntömjénezésnek venni…), hogy a tanítványaim rendszeresen kitűnő eredményeket érnek el versenyeken. Nem magyart tanítok, nincs köze egyáltalán a helyesíráshoz. Amire nekem kell, arra tanítom őket.

És nem képzelgek, nem vagyok elmebeteg. Talán annak lehet valami baja, aki ismeretlenül állít ilyet valakiről…

2015. máj. 24. 10:24
 25/27 A kérdező kommentje:
Amúgy miért foglalkoztok ennyire a helyesírásommal? Mert, ha nem elírás, hanem az "ijen" "mijen" "töllem" stb. lenne benne, még meg is értenem.
2015. máj. 24. 10:32
 26/27 anonim ***** válasza:
Azért a "kötöszködj" elég nagy baki. Pedig nekem csak érettségim, meg OKJ-s szakmám van.
2015. máj. 24. 11:25
 27/27 anonim ***** válasza:
Én lesz**om a helyesírásodat, nálam az verte ki a biztosítékot, hogy magadat kezdted isteníteni. Hogy a te irományodból idézzek, intelligens embernek nincs szüksége arra, hogy leírja, tudatosítsa az emberekben, hogy mennyire szuper ember is ő :) na menjél szépen vissza a gyerekeiddel foglalkozni, mert ha sokáig itt bohóckodsz, már azért fognak összesúgni a hátatok mögött, hogy milyen neveletlen kölkeid vannak. Btw: én meg ipadről írok, kb fél perccel tart tovább megírni egy választ normális helyesírással, mint gépen. Arról nem is beszélve, hogy az intelligens embernek nem kell mondogatnia, hogy ő aztán mennyire... Nem hogy a helyesíráson, de a stíluson, a kifejezés módján látszik, ha valóban értelmes emberrel társalgunk, vagy csak egy primitív suttyóval.
2015. máj. 24. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!