Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért néznek minket "marslakón...

Miért néznek minket "marslakónak", mikor kiderül, hogy 3 gyerekünk van?

Figyelt kérdés
Mindenki úgy ledöbben, mintha csak 1-2 gyerek lenne a normális. Ha meg elmondom, h én még simán vállalnék egy negyediket is, akkor meg pláne . (3fiunk van) Szerintem egyáltalán nem nehezebb hárommal, mint 2vel volt, max minden pár percel tovább tart.
2015. máj. 20. 00:16
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
45%
Gondolom azért, mert pl egy betegséget általában elkapják a gyerekek egymástól, tehát 3x-os gyógyszerköltség, ha dolgozik az anya akkor tartós munkakiesés (fizucsökkenés), macerásabb közlekedés boltba, piacra stb. Szerintem ezek miatt csodálkoznak.
2015. máj. 20. 14:17
 12/27 A kérdező kommentje:

A 3 alapból terv volt. Az anyagiakba belefér. Én egyedüliként nőttem fel, utáltam, h nincs tesóm. Megfogadtam régen, h ha megtehetem, 2 tuti lesz. Örülök, h már 3 is van, imádom őket!

Az mondjuk benne van a pakliban, h fiatalabbnak néznek mindig, és el se akarják hinni, h 27évesen szültem az elsőt. Ő ma 5éves, a középső 2, a pici pedig 5hónapos. A kocsit nagyobbra kellett cserélnünk, minimum 5perc míg mindet becsatolom, mindig tele a kocsi. Viszont tök jól kezelhető gyerekek. Renszeresen járunk minddel egyszerre vásárolni. És nem egyszer volt már rá példa, h azért súgtak össze mögöttünk, mert milyen jól csináljuk.

Ami furcsa nekem csak az, h miért gondolják, h 3mal annyira nehéz. Mikor megtudják, jönnek az ilyen ”minden tiszteletem a tiétek" meg ”azt aaa” "húúú én nem bírnám" "nekünk ez az 1 is sok” meg hasonló szövegekkel.

(Mellesleg a férjemnek 2 diplomája van, nekem 1, és mindketten évekig dolgozzunk az esküvő és gyerek előtt, h biztos legyen a jövő! Puszillak 3as! ;) )

2015. máj. 23. 09:34
 13/27 A kérdező kommentje:
Jó, azt azért elhiszem, h nem mindenkinek könnyű a gyerekkel, és megértem, h nem akar többet, csak azt nem értem miért fura, h mi többet is vállaltunk.
2015. máj. 23. 10:04
 14/27 anonim ***** válasza:
56%

#12:

27évesen --> 27 évesen

Ő ma 5éves --> Ő ma 5 éves

a pici pedig 5hónapos --> a pici pedig 5 hónapos

minimum 5perc --> minimum 5 perc

Renszeresen --> Rendszeresen

3mal --> hárommal

dolgozzunk --> dolgozunk

"Mellesleg a férjemnek 2 diplomája van, nekem 1"

Látom, hogy agyonra vagy diplomázva (nem), csak közben egyszerű számneveket nem tudsz leírni, valamint egyszerű igék felszólító módját kevered a kijelentő móddal, és így tovább.

A műkörmös tanfolyam továbbra sem számít diplomának. A főiskolai vagy egyetemi végzettséget, AZT hívják diplomának.

2015. máj. 23. 10:28
 15/27 A kérdező kommentje:

Jajj drága 14es! Gondolj amit csak akarsz! Nem műkörmös vagyok, pedagógus diplomám van, ha érdekel. Attól, h nem úgy írok, mintha hivatalos levél lenne, még nem vagyok iskolázatlan. Mindössze így egyszerűbb nekem, és mindenki meg is érti.

És igen, szándékosan hagytam ki innen is a kötőjelet a 14esből, és ha szeretnél képzelj bele még pár vesszőt is! És nem mellesleg, attól, h valaki diplomás, még nem kell kitűnő helyesírásának lennie. Ma már azt hiszem az is elfogadott, h fórumokon teljesen más nyelvezet, helyesírás megy, mint az iskolákban.

De nem baj, kötöszködj csak! Jót mulattam rajtad. :D

És a stílusodból és a százalékodból kiindulva, nehéz lenne letagadnod, h a 3as vagy.

2015. máj. 23. 11:44
 16/27 A kérdező kommentje:
Mondjuk az jobb lenne, ha a kérdés lényegére szorítkoznánk, mert az is igen erősen mutatja az intelligenciát, h ki mit válaszol! Amúgy sincs túl sok időm a kommentekre.
2015. máj. 23. 11:54
 17/27 anonim ***** válasza:

Nekem ez a reakcióm rá:

-Jól sejtem, hogy a leggyakoribb mondat nálatok az "Anyaaa!"?

2015. máj. 23. 12:13
 18/27 anonim ***** válasza:
Nem a kocsiban utazásra gondolják az emberek a nehéz közlekedést:)
2015. máj. 23. 17:05
 19/27 anonim ***** válasza:
Itt mindaddig mindenki a kérdés lényegére szorítkozott, amíg te el nem kezdtél dicsekedni, hogy milyen ügyesen megoldod három gyerekkel (összesúgnak a hátatok mögött...), meg hogy a férjednek hány diplomája van. Te nem akartál itt mást, csak dicsekedni. Ennyi. Felvágni, hogy te olyan király vagy, hogy 3 gyereket tudtál szülni (a szülés nem teljesítmény) és adott idő alatt be tudod őket pakolni a kocsiba. Hát kérdező, igazából én nagyon sajnállak most, hogy neked ez jelenti a teljesítményt, ezzel akarsz felvágni... Nincs mire, és senki nem súg össze a hátatok mögött, azt is elhiheted. Ezeket a paranoid képzeteket lehet kezeltetned kéne.
2015. máj. 23. 21:08
 20/27 anonim ***** válasza:
Ez az öntömjénezés szánalmas szerintem is:)
2015. máj. 23. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!