Most komolyan nem kiakasztó, hogy valaki albérletbe vállal gyereket?
Sógornőmék albérletbe vállalnak gyereket, de az orvosra és a szülésre közel 300 ezer forintot költöttek.
Anyunak meg mondták, hogy lehetőleg ne vegyen turkálóba ruhát a gyereküknek.
Teljesen meg vagyok rökönyödve.
Ti mit gondoltok erről?
OFF:
"Jobb lenne, ha hitelt venne fel? Az már szerinted saját lakás? Megsúgom, albérlet az is, csak a bank a főbérlő, és valamikor 25 év múlva elmondhatod magadról, hogy a sajátod"
Az is azért elég durva, hogy a hitelesekkel szemben is milyen sztereotípia van. Mi pl 10 évre vettünk fel lakáshitelt, forint alapú, így tervezhető a törlesztés, és fogjuk tudni fizetni a végéig. És 10 év múlva (azaz most már csak 5) lesz egy sok milliót érő SAJÁT ingatlanunk, míg az albérletben élők fizetik egész életükben, majd nem hagynak semmi örökséget a gyerekre, mert sosem lesz ebből vagyonuk. Tény, hogy előnye is sok van, de hátránya is!
Azért a hitel sem ördögtől való, csak ésszel kell felvenni!
AZ elso 2 gyermekunket alberletbe vallaltuk. A harmadikat most a 42 millio forintert vasarolt 5 szobas hazunkba (es a kozepso meg csak 2 eves).
Tudod gyujtogetni kell egy sajat hazra/lakasra meg ha hitelt is veszel fel hozza. En nem akartam tul keson szulni (ez mindenkinek mas) igy inkabb szultem alberletbe. SOHA de SOHA nem kellett semmit nelkulozniuk a gyerekeinknek csak azert mert alberletbe szulettek.
32-es: Ebben igazad van, van, aki hitelt is ésszel vesz fel.
Általában azok, akik ördögtől való dolognak tartják az albérletet - ahogy a kérdező - nem ebbe a csoportba tartoznak. Mert aki reálisan gondolkodik - a hitelfelvételnél és másban is - az belátja, hogy albérletben is lehet rendesen élni, annak is megvannak a maga előnyei - és hátrányai, ahogy egy saját lakásnak is.
Tudod, kérdező, ha rád lenne bízva, már kihalt volna az emberi faj. A gyerekvállalásra neked soha sincs megfelelő időpont. Mert hát ugye, most még tanulok, most még karrier, most még lakás, most még kocsi, most meg már öreg vagyok.
Az első feleségemmel mi is két mélytányérral, meg ami rajtunk volt ruha, albérletben kezdtünk. Olyanban, amiben télen a pohárba reggelre befagyott a víz. Hajnalban másfél órát gyalogoltunk a munkahelyre, este ugyanannyit vissza. Na és? Fiatalok voltunk, tele lendülettel, kalandvággyal, életerővel. Persze, hogy bevállaltuk a babát. Idővel lett lakásunk, bútorunk, autónk, és még a gyerekek egyetemi tanulmányaira is futotta.
A kulcsszó: Idővel. Ha nem mindent azonnal akarsz, akkor boldog leszel, ha meg igen, akkor örökké elégedetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!