Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Most komolyan nem kiakasztó,...

Most komolyan nem kiakasztó, hogy valaki albérletbe vállal gyereket?

Figyelt kérdés

Sógornőmék albérletbe vállalnak gyereket, de az orvosra és a szülésre közel 300 ezer forintot költöttek.

Anyunak meg mondták, hogy lehetőleg ne vegyen turkálóba ruhát a gyereküknek.

Teljesen meg vagyok rökönyödve.

Ti mit gondoltok erről?

2015. máj. 7. 12:52
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekik így jó, neked miért fáj?

Mi is rengeteget költöztünk; albérletben nőttem fel, mert apát folyamatosan áthelyezték, ettől még futotta külföldi nyaralásokra, mindenre. Nekik így volt jó, nekem meg mindenem megvolt, de a legfontosabb, hogy együtt volt család. Ma meg az az opció sok helyen, hogy felveszik a hitelt x évre, ha nem szalad már a szekér, apuka kimegy külföldre dolgozni, mindenki csodálkozik, hogy nem jó a kapcsolatnak. Ez jobb a gyereknek, meg a családoknak, úgy egyáltalán?

Ti megbeszéltétek, hogy saját lakás, utána gyerek..de először a saját placcodon sepregess. :)

2015. máj. 7. 13:32
 22/38 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor kapaszkodj meg, mi mindhárom gyereket albiba vállaltuk. Most 1 éve vettünk házat. De felőlem felháborodhatsz, nem zavar. :)
2015. máj. 7. 13:32
 23/38 anonim ***** válasza:
100%

Hahaha, ekkora sztereotípiát!

Van vállalkozó ismerősöm, akinek a havi bevétele valszeg felülmúlja a ti éves bevételeteket, mégis albérletben lakik a feleségével. Na ne egy 50 000 Ft-os kis lakásra gondolj, valamelyik rosszabb kerületben!

2015. máj. 7. 13:48
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sincs semmi baj az albérlettel. Sok ismerősömnek úszott a "saját" hitelre vásárolt lakása, mert nem tudták fizetni a sokszorosára nőtt részletet. Az albérlet meg fix összeg, ha pénzügyi gond van, lehet keresni olcsóbbat, ha bővül a család, akkor nagyobbat.
2015. máj. 7. 13:49
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Mit gondolok róla? Hogy semmi közöm hozzá. Nem ettől lesz jó vagy rossz a gyerek gyerekkora!! Az meg, hogy mennyit adtak az orvosnak, hogy jön ide?? 300ból kellett volna lakást venniük? Téged egyébként miért zavar mindez?
2015. máj. 7. 14:04
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

Albérletbe szültem két gyereket. 5 éve kezdtünk építkezni, saját erőből, szocpol, úton volt a 3., de még ő is az albérletbe született. 1,5 éves volt a legkisebb, amikor saját házba költöztünk. Nem vettünk fel hitelt, aminek most nagyon-nagyon örülök, mert így nincs adósságunk, a szomszédok meg nyögik a 70-100 ezret hitelre havonta, és nincs kiút. Évekig kibírtuk az olcsó albérletben, dolgoztunk, spóroltunk, 3 gyerekkel 50 m2-en, de nem nyomorogtunk, és előttünk volt a cél, amit megvalósítottunk.

Szóval ítélkezni nem kell, az hogy sógornődék miért vannak albérletben az ő dolguk, ha eleget keresnek ahhoz ami a gyerekneveléshez kell, akkor minden oké. Az orvosra költés is magánügy, én nem költenék rá annyit, de nem zavar ha más igen. Turiban imádok gyerekruhákat keresgélni, de van aki viszolyog a turis ruháktól, ezt el kell fogadni. Vegyen anyukád 1-2 olcsóbb minőségű babaruhát kinaiban, piacon és kész, nem kell, hogy Brendonból vásárolt legyen. Minden márkát nem ismerek, de pl. ott van a H & M sokszor vannak akciók 500-1000 Ft-okért ruhák, ésszel kell élni.

Én azt gondolom, hogy ezekért a dolgokért nem kell haragudni a sógornődékre, el kell fogadni őket.

2015. máj. 7. 14:05
 27/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért gondolod, hogy egy hitelre vett, kis lakás sokkal jobb, mint egy normális albérlet?

De egyébként nem mindegy? Neked a saját lakás a fontos, neki meg más. Ő sem a híd alatt lakik, amin meg kellene rökönyödni. Foglalkozz a saját életeddel. Anyukád meg majd nem ruhát vesz a kicsinek, hanem mást, ha nem telik neki újra. Ettől még tiszteletben kell tartani mások véleményét. Mire menne vele, ha megveszi nekik a használtat, aztán sosem adják rá?

2015. máj. 7. 14:05
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne kiakasztó?

Egyébként külföldön az emberek nagy rész albiban él.

Foglalkozz saját magaddal. ;)

2015. máj. 7. 14:11
 29/38 anonim ***** válasza:
90%
Jobb lenne, ha hitelt venne fel? Az már szerinted saját lakás? Megsúgom, albérlet az is, csak a bank a főbérlő, és valamikor 25 év múlva elmondhatod magadról, hogy a sajátod.
2015. máj. 7. 16:35
 30/38 anonim ***** válasza:
90%

Éppen kint "nyomorgok" a bérelt lakásunk teraszán, és őszintén szólva, semmivel sem érzem magam rosszabb helyzetben, mint ahogy akkor érezném magam, ha ez a lakás a miénk lenne. Amióta gyerekünk van (meg előtte is) bérelt lakásban laktunk mindig, és az elmúlt 8 évben csak előnyeit láttam. Ennek köszönhetően amíg gyed-en voltam, a város szélén laktunk, csendes, nyugis helyen, hatalmas parkkal a ház mellett, aztán amikor a fiam bölcsis lett, átköltöztünk a bölcsi mellé, hármat kellett lépni, és már ott is voltunk. Oviválasztásnál a munkahelyem közelében kerestünk ovit, és ezzel egy időben lakást is. Most, hogy már iskolás, a kiszemelt iskola közvetlen közelébe költöztünk. Teszem hozzá, nekünk ez már csak azért is praktikus, mert így mindig pont akkora lakásban lakunk, amekkorára éppen szükségünk van. Eddig elég volt a másfél szoba is, tavaly kezdtük el szűkösnek érezni, így most már kétszobásban lakunk. De ha jön a tesó, akkor váltunk nagyobb lakásra.

Ha már az elején lakást vettünk volna, akkor rögtön nagyot vettünk volna, háromszobásat, csakhogy az tök fölösleges lett volna legalább nyolc évig, de ugye a rezsije meg több. Arról nem is beszélve, hogy akkor biztos nem tudtunk volna így jönni-menni a városban, saját lakást az ember nem cserél olyan lazán, mint albérletet.

És itt nem a "nem telik sajátra" esete áll fenn, bár tény, mert eddig akkor sem akartunk volna sajátot, ha zsebből ki tudtuk volna fizetni. Most már valóban megfordult a fejünkben, hogy esetleg jó lenne, de nem sürgős. Egyszer majd lesz, mi nem rohanunk vele.

Ha neked ez kiakasztó, hát akadj ki nyugodtan, én attól még ugyanolyan jól alszom éjjel :)

2015. máj. 7. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!