Most komolyan nem kiakasztó, hogy valaki albérletbe vállal gyereket?
Sógornőmék albérletbe vállalnak gyereket, de az orvosra és a szülésre közel 300 ezer forintot költöttek.
Anyunak meg mondták, hogy lehetőleg ne vegyen turkálóba ruhát a gyereküknek.
Teljesen meg vagyok rökönyödve.
Ti mit gondoltok erről?
Nem kiakasztó, mi is ott élünk. Sokan nem tehetik meg, hogy lakást, házat vásároljanak a családjuknak.
Sógornődék meg saját otthon helyett másra költik a pénzüket (fogadott doki, márkás ruhák stb.), nekik más a fontos.
Egy jobb lakás bérleti díja legalább annyi, mint ha hitelre megvennéd és fizetnéd a törlesztőt. Nem biztos, hogy azért élnek így, mert nem telik saját lakásra.
Vannak olyan kultúrák (pl. USA), ahol az emberek, családok túlnyomó többsége bútorozott bérlakásban él, egyszerűen azért, mert másképp gondolkodnak: nem a kecó környékén keresnek munkát, hanem oda költöznek, ahol jobb munka van, esetleg jobb iskola, jobb sportklub/edző a gyereknek stb. Sokkal mobilisabbak, mint mi, az igaz, hogy a lakbér egy középosztálybeli fizetéshez képest arányaiban alacsonyabb, mint nálunk. Van ennek a szemléletnek is számos előnye.
Most mar ertem, kerdezo te csak feltekeny vagy h bevallaltak a gyereket te meg nem. Semmi extra nincs abban ha vki alberletben lakik es gyereket vallal. Na bumm. Nagyon-nagyon sokan igy csinaljak. Ne irigykedj annyira, csunya dolog. Mas penztarcajaban turkalni meg annal is csunyabb. Eljon a te idod is, probalj meg veluk egyutt orulni.
Az meg h orvosra mennyit szannak az o dolguk, nem piara koltik hanem a gyerekre!
"Ésd igen aki albérletben lakik mert nem telik neki saját lakásra"
EZ teljesen fordított logika: ha valakinek a havi jövedelme elég arra, hogy kifizesse az albértelet, a rezsit a megélhetést és emellett félre tud tenni 300ezer Ft-ot orvosra, akkor az sokkal jobban él, többre telik neki, mint aki "vesz" egy saját lakást és mire kifizeti a törlesztést, addirga nem jut a rezsi, megélhetésre sem elég, nemhogy félre tudna tenni vészhelyzetre.
Vigyázz Kérdező! A szavaidból tényleg süt, hogy miazhogy még saját lakásuk sincs és máris gyereket szül. Bezzeg ti majd előbb lakás aztán gyerek.
Ők úgy csinálják, ti így. Ki mondja meg melyik a jobb, rosszabb?
A napi provokatív kérdés megérkezett.
Próbálj venni lakást fiatalon, légyszives, de mivel 0 anyagi segítség, így vállaldd még a nyakadra a hiteleket, úgy, hogy még a gyerek is nyögje utánad.
Én bár sajátban lakom, örököltem, de nem vártam volna 40 éved koromig a szüléssel. Szerintem semmi közöd hozzá hogy ki, mire vállalja a gyerekét.
Őszintén? Saját ház, két gyerek után visszasírom az albit.
Persze, korrekt főbérlő és normális szerződés kell (mi direkt utalást választottunk, illetve átvételit írtunk).
Pl: anno albiban elromlott a bojler. Kinek a költsége? A tulajé. Úgy oldottuk meg, hogy mi cseréltük, majd számla ellenében lelaktuk a költséget.
Most a bank "albérlői" vagyunk. Szerinted mekkorát röhögne az ügyintéző, ha bemennénk egy papírral, hogy "figyi, kilyukadt a kazán, veszünk egyet 120ért, és nem fizetünk kéthavi részletet."
a másik, ami hiányzik, az a mobilitás. Ha teszem azt, 10 év múlva lezüllik a környék, vagy más városban jobb munka van, egy albérletből egyszerűbb lépni, míg egy saját ingatlan röghöz köt.
Miért, gondolod abból a 300ezerből tudtak volna saját lakást venni???
Értem a feltevésedet, a férjem is így gondolkodott, nekünk szerencsénk volt, tudtunk házat venni. De 6 éves lesz a fiunk, mire SAJÁT lesz. Addig a bankké, mi meg béreljük tőle...
Rengetegen élnek albérletben, mi ezzel a baj? Ott is lehet normálisan élni. Tudod a "saját lakáshoz" önerő, és sok pénz kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!