Te így bemernél vállalni egy kistesót? (megcsalásos story)
Előre is leszögezném,nem szeretnék vitát arról,hogy ki szerint mennyire voltam,hülye hogy megbocsátottam,ez az én döntésem volt,amiért vállalom a felelősséget.
Másik döntésem amire megerősítést kérnék.
A story: a fiunk születése után nem sokkal a férjemnek volt egy futó viszonya.Ez rá több mint egy évvel derült ki.A viszonyt befejezték,és banális véletlen során derült ki,de nagyon megviselt.El is költöztem egy hétre,de aztán csak megbocsátottam.Már eltelt 1,5 év,a bizalom szerintem soha nem lesz a régi,de az biztos,hogy igyekszik,nem lehet rá panaszom,és jól megvagyunk.Mindig is két gyereket terveztünk,és ő mostanában el is kezdte emlegetni,hogy lassan ideje lenne.Én viszont azt érzem,hogy egyáltalán nem akarok,mert bár vágynék rá,de az eszemmel kell gondolkodnom.Azok után,hogy ő az egyik legsebezhetőbb időszakban csalt meg,tartott fent viszonyt,és hempergett mással míg én a gyerekével otthon voltam,úgy érzem ennél nincsen lejjebb,és ha ezt megtette,megteheti máskor is.Én vállaltam ezt a kockázatot egy gyerekkel,de úgy érzem kettővel nem tudom.
Viszont ha ezt így elé tárom,félek nem fog jól esni neki.Nem emlegetem fel neki a viszonyt pedig a mai napig fáj.
Lassan dolgozni fogok,és tanulni is szeretnék,nem akarok kockáztatni,hogy ha netán úgy alakul két gyerekkel maradjak egyedül.
Szerintetek?
én nem vállalnék tesót így...de ha esetleg Te nagyon akarnál még egy babát, és egyedül is el tudod majd tartani őket ha úgy alakul akkor miért ne?.....
szóval két dolog kellene hozzá:
1.az anyagiak egyedül is
2.az hogy nagyon vágysz egy újabb babára, babázásra...
Egyértelműen nem!
Egy babát én csak egy stabil kapcsolatba vállalnék, ahol párkapcsolati szinten minden rendben van, ahol a bizalom, az őszinteség és minden rendben van.
Na, ez nálatok hiányzik!
Szóval én nem szülnék ebbe a kapcsolatba még egy gyereket.
Nem akarlak nagyon elbizonytalanítani,de ha azóta egy szavad nem lhet panaszra és odaadó,bújós és mindenben a kedvedre jár,vagyis igazan probalkozik szivvel- lélekkel,sőt a masodik babat is Ő hozta fel,akkor nem hiszem hogy aggodalomra lenne okod.azt a futo kalandot hogy zarta le? Magatol vagy kenyszerbol? A nonek nm kellett? Vagy belatta hogy a csaladja mindennel fontosabb?
Mostanaba nem latsz valami gyanusat? Sokszor nyomkodja a telefont, szamitogepet? Telefonja mindig a zsebbe van?eljar haverokkal iszogatni? Tulora? Folyton l van nemitva a teloja? Ilyen apro jelek ami esetleg arra utalhat hogy megcsal es az ujabb terhesseg felhozasaval probalja a figylmed elterelni.miert csalt meg? Mit mondott? Mert ha a keves szex miatt,ez a masodik terhesseggel is igy lesz.
Köszönöm a válaszod.
A viszonyt ő zárta le,elmondása szerint azért mert kezdett forró lenni a talpa alatt a talaj,a nő azt akarta hogy csak az övé legyen és hagyjon el minket.Ő meg belátta,hogy ez így nem megy,és minket választott.Ez végül is jól esett,hogy az ő döntése miatt lett vége.
Előtte többet járkált el,most elég keveset,és legtöbb esetben megbeszéli velem is.
A szex soha nem volt probléma,sem terhesség alatt,sem előtte,sem utána.Nem emiatt volt a dolog,hanem szerintem amiatt,hogy kellett neki aki pátyolgatja,akinek úgymond ő az első számú az életében.Hiába akartuk közösen a gyereket,mintha rosszul esett volna neki,hogy háttérbe szorult.Persze ez még nem mentség...és mint írtam volt szex,esti tévézés stb.Inkább a kommunikáció akadozott.De ezek csak feltételezések részemről,mert ilyen mélyen nem mentünk bele,csak mikor az eset után leültünk megbeszélni akkor említette,hogy több beszélgetést szeretne,több programot stb.
Előrebocsátom, én bocsátottam meg megcsalást.23 év házasság után, felnőtt gyerekekkel.
Nem tudom hány évesek vagytok, ha nem túl idősek, én várnék a helyedben a 2. gyerekkel.
Adj időt magadnak, magatoknak.
Az évek alatt eldől, milyen ember, érdemes volt e megbocsátanod.
Én nem vállalnék 2. gyereket tőle.
Tudom, milyen ,mikor elvész a bizalom...:(
Viszont, elmondanám neki őszintén, miért nem.
Fájni fog neki, nem fog jól esni? Sebaj, ő se nézte, mikor megcsalt, hogy fog e fájni neked...
Majd ebből megtudja, milyen,amikor eljátssza a bizalmat...talán örökre.
Köszönöm a válaszokat,nagyon sokat segítenek.
Piálás,bulizás nincsen,azt beszüntettük,nyilván van olyan alkalom amikor elmegy (pl.most nemrég a munkatársnak gyereke született és azt megünnepelték) de ilyen max fél évben egyszer van.Sportolni jár el,vagy esetleg egy-két haverjához néha,de mindig megerősít úgy,hogy menjek vele nyugodtan ha akarok,nem zavarok.
CLARA: Akkor most veletek mi lesz? Ez sem hangzik túl jól :(
Kedves utolsó: én is úgy gondolom hogy ez lesz.Most vagyok 30,még van 10 évem egy gyerekre.Férjem jövőre szeretne,de meg fogom mondani neki a miértet.Én úgy érzem,hogy ha minden jól alakul akkor egy olyan 5 év múlva tudnám elképzelni,előtte semmi esetre sem.Addig kiderül,hogy sikerül-e visszanyernie a bizalmam abba,hogy örökre együtt leszünk.Addig is azon leszek,hogy ha mégsem,akkor egyedül is el tudjak tartani akár 1,akár 2 gyereket.
Ezért annyira rossz dolog a megcsalás.Az embernek B tervet kell gyártania :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!