Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megcsalásos esetek?

Figyelt kérdés

Nem egyszer olvastam már olyan kérdést, hogy megcsalta az egyik fél a másikat, de végül megbánta, stb, mit tegyen? (Bizonyára itt a többség találkozott már ilyenekkel)

Na de a kérdésem az lenne, hogy 10ből úgy 7en azt javasolják általában, hogy ne mondja el a párjának, de miért? Ennyire nem "divat" az, hogy tisztességes legyél, vagy miért?

2014. márc. 18. 14:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem csak hogy divat, de szinte kötelezővé tennék, ha lehetne. Nem túl divatos a gerinc a megcsalós emberek közt. Mondjuk megcsalni se épp olyan szokta a másikat, aki szereti, tehát nem tudom miért bánja meg.
2014. márc. 18. 14:42
 2/15 anonim ***** válasza:
Azért mert amiről nem tud az nem fáj... Meg valószínűleg örökre tüske lenne a szemében vagy vége is lenne a kapcsolatnak.
2014. márc. 18. 14:45
 3/15 anonim ***** válasza:

2.- Miért, akkor az jobb, ha örök hazugságban élsz valakivel?

Mert szerintem egy cseppet sem, sőt...

2014. márc. 18. 14:47
 4/15 A kérdező kommentje:

A kérdésemet egy tegnapi kérdés ihlette, miszerint a srác megcsalta a barátnőjét, de nagyon szereti, meg minden. Rengetegen javasolták azt, hogy ne mondja el, míg végül a srác is úgy gondolta, hogy mivel tudja, hogy a csaj nem bocsájtaná meg, nem mondja el, hanem jobban fogja szeretni.

Sokan bizonygatják sok helyen, hogy amiről nem tud, az nem fáj, de szerintem így megfosztják a másikat attól, hogy eldöntse, hogy mit is szeretne.

Nem értem, hogy egyes emberek miért nem képesek felvállalni a tetteiket.

2014. márc. 18. 14:53
 5/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Nem tudom hány éves vagy és milyen a családi állapotod, de ha van egy boldog családod és mondjuk egyszer megesik egy kaland veled, nem hiszem, hogy azért tönkre fogod tenni az egész életed. Csak a hülye tenne ilyet.

2014. márc. 18. 14:59
 6/15 anonim ***** válasza:
5. Ezért nem kell megcsalni a másikat, és nincs gond, se tönkre tétel.
2014. márc. 18. 15:07
 7/15 A kérdező kommentje:

Ott tenném tönkre az életem, ha megcsalnám a páromat, mivel a megcsalás az én erkölcsi normámba nem fér bele. Ráadásul nem tudnék úgy a szemébe nézni, mint előtte, mocskosnak és undorítónak érezném magam.

Én azon a véleményen vagyok, hogy mindegy, milyen boldog család van mögötted, ha valaki megcsalja a másikat, akkor az mondja el, vállalja a felelősséget.

2014. márc. 18. 15:10
 8/15 anonim ***** válasza:
32 évig én is így gondolkodtam de lett egy barátnőm aki minden pasiját fűvel-fával megcsalta és hazudozott állandóan. Persze az durva amit ő csinált, de attól még szeretem a párom, hogy néha ki szeretném elégíteni a szexuális vágyaimat, mert ő nem ér rám sosem... Persze sok értelme nincsen, mert sosem olyan egy jó nőnek sem az érintése mint az övé... De van aki boldogan él a családjával és szeretőt tart és nem derül ki soha és mindenkinek jobb így, mert ő nem akarja elhagyni a családját a szeretője is tisztában van a helyzettel.
2014. márc. 18. 15:26
 9/15 anonim ***** válasza:

Alapvetően ez azért van, mert nem nőnek ki a gyerekkorból, azaz mindent akarnak, de nem akarnak adni semmit. Épp ezért a szex kell, de a vele járó dolgok nem, ezért előtör a gyerek gondolkodása: ha nem mondom el, az olyan, mintha meg sem történt volna.

Én egyszer keveredtem olyan szituációba, hogy már-már a megcsalás határán egyensúlyozó dolog történt. Én úgy döntöttem, ezt nem fogom elmondani a páromnak. Odaálltam elé, és képtelen voltam magamban tartani, mert a lelkiismeretem nem volt képes elviselni, hogy hazudjak annak, aki soha nem ártott nekem. Egyszerűen egy rakás szarnak éreztem volna magam, ha hazudok neki, és úgy éreztem, inkább rúgjon ki, de nem tudnék a szemébe nézni úgy, hogy ennyire simlisen viselkedem. Balhé lett belőle, de azonnal megértette, hogy most már biztosan bízhat bennem, mert képtelen vagyok hazudni neki. Ha mástól tudta volna meg, már nem vagyunk együtt.

Érdekes, de fordítva is történt évekkel később hasonló. A párom keveredett az érzelmi megcsalás határára. Ő sem hezitált, bevallotta, mit érez. Egy szemernyi harag nem volt bennem, mert emberből van ő is, az őszintesége pedig bizonyította, hogy továbbra is teljes a bizalom. Később azért észrevettem, hogy takargat valamit, amiről kiderült, hogy a megegyezésünk ellenére tartotta a kapcsolatot a sráccal, és a hátam mögött chatelgetett vele. Amikor rájöttem, annyira felb**ott, hogy egy hajszál választott el attól, hogy felébresszem és elzavarjam otthonról, pedig hajnal kettő volt. Ezt sokkal nehezebben bocsátottam meg neki, mint bármi mást, pedig gyakorlatilag SEMMI nem történt, csak beszélgettek, holott azt mondta, hogy nem.

Egyszerűen azért, mert el tudom fogadni, ha valaki hibázik, mert ilyen van. De ha hazudnak nekem, ha hülyének néznek, azt nem. Azt seperc alatt feldolgoztam, hogy a párom nyolc év után beleszeret egy másik pasiba, valahogy azt is feldolgoztam volna, ha elhagy ezért. De azt, hogy a szemembe hazudjon erről, azt soha! Csakis olyan embert tudok tisztelni, aki a tetteiért képes vállalni a felelősséget. Márpedig a félrelépés nem mindig gerinctelenség, hibákat mindenki követ el, emberből vagyunk. Ellenben szándékosan félrelépni, és ezt letagadni gyermeteg, önző, aljas dolog, ami után nem lennék képes emberszámba venni az illetőt.

2014. márc. 18. 16:07
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Utolsó, és végül együtt maradtatok? (Nem muszáj rá válaszolni, ha túl indiszkrét kérdés. : ) )

2014. márc. 19. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!