Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalásos esetek?
Nem egyszer olvastam már olyan kérdést, hogy megcsalta az egyik fél a másikat, de végül megbánta, stb, mit tegyen? (Bizonyára itt a többség találkozott már ilyenekkel)
Na de a kérdésem az lenne, hogy 10ből úgy 7en azt javasolják általában, hogy ne mondja el a párjának, de miért? Ennyire nem "divat" az, hogy tisztességes legyél, vagy miért?
"sok barátnőmtől megkaptam, hogy rendes vagyok, túl jó velem"
Ez ugyanolyan hazugság. Nem akartak bántani, ezért nem mondták meg, hogy unalmas voltál, vagy csak szimplán nem szeretnek. Inkább azt mondták, hogy te túl jó vagy, nem érdemelnek meg. A "túl jó vagy" azt jelenti, hogy bár nem szeretnek, nem akarnak bántani, mert nem ezt érdemled. Valójában ilyenkor azt gondolják magukban, "bárcsak szeretnélek".
"társkeresőn írták, hogy össze se jönnek velem, mert látszik milyen normális férfi vagyok és az nem izgalmas csak a rossz..."
Egyrészt akinek csak a rosszaság kell, az nem véletlenül válogat társkeresőn. Vajon mennyiszer pofozhatta meg az élet, amiből képtelen felismerni az igazságot, és változni. Nekem csak egy kérdésem van: az ilyen ember véleményére miért adsz? Az ilyenen én csak röhögök egyet.
Másrészt viszont azon érdemes elgondolkodni, miért általánosan ez a vélemény veled kapcsolatban. Itt már nem arról van szó, hogy jó ember vagy, hanem, hogy annyira unalmasan, kiszámíthatóan szürke vagy, hogy veled élni olyan, mint az etikett paragrafusait lapozgatni. Ez a kettő nem ugyanaz.
Nap, mint nap szembesülök azzal, hogy az emberek gyakran kettő darab színben képesek látni a világot, azaz valami vagy fekete, vagy fehér - vagy jó, vagy rossz. Épp ezért megy itt a vita, hogy a rossz fiú, jó fiú, izgalmas, unalmas halmazok teljesen diszjunkt halmazokat képeznek, homogén eloszlással. Ez egy ordas nagy baromság!
Igazság szerint én mindig is tisztességes és odaadó voltam a párommal szemben, mégsem tartott még soha, senki unalmasnak, és nem is használt ki senki. Soha nem voltam papucs, de sohasem féltem áldozatot hozni, ha így láttam helyesnek. Soha nem engedtem az igazamból, ha úgy láttam jónak, de soha nem fájt beismerni, ha tévedtem. Odaadó és gondoskodó vagyok, de én is megkövetelem, amiről úgy gondolom, jár nekem, és soha nem engedtem a lelki terrornak. Nem azért vagyok odaadó a feleségemmel, mert így próbálok jó pasinak tűnni és így próbálom megtartani, csakis azért vagyok vele ilyen, mert megérdemli. Volt, hogy nem érdemelte ki, akkor pedig nem próbáltam még kedvesebb lenni, csak, hogy visszakapjam, épp ellenkezőleg! A céljaimat megvalósítom, a saját életem irányítását nem engedem át a feleségemnek, de én sem akarom irányítani az övét. A szabadságomra mindig is nagyon vigyáztam, mert amint korlátozni akarnak, ösztönösen lázadni kezdek, csakis azért jó a házasságom, mert nem akarnak igáslóvá szelídíteni. Sok ember szerint egy rideg, macsó, bunkó vagyok, a feleségem szerint is olykor egy buldózer, de amúgy az ő véleménye az, hogy nálam figyelmesebb és gondoskodóbb pasival még nem találkozott.
Most akkor én rossz fiú, vagy jó fiú vagyok? Szerintem jó fiú, de korántsem az unalmas, szürke, kiszámítható, irányítható, megalkuvó értelemben, hanem a megbízható, gerinces, empatikus értelemben. Érdekes módon sokan mégis óvták tőlem a páromat - eleinte a szülei is -, mert csak az öntörvényű, nagy pofájú, arrogáns tahót látták, aki mindig mindent jobban tud, ami ugyan igaz volt, de mondjuk sohasem voltam pl önző, egoista, vagy gerinctelen.
Épp ezért nem értem ezt az ostoba skatulyázást, mert ha a csajok szerint túl jó vagy, az azt jelenti, hogy olyan iszonyat kiszámítható és unalmas vagy, hogy nem képesek rád férfiként tekinteni. Ebből mit szűr le a pasi? Önzőnek és bunkónak kell lenni, mert az kell a nőknek. Hát a nagy lóf*.szt kell! Egy olyan pasi kell nekik, aki annyira magabiztos, izgalmasnak tűnő jelenség, mint azok a pasik, de nem önző és nem egoista. Tudom-tudom, vannak azok a csajok, akik tényleg arra buknak, ha bántják őket, de az ilyen csaj véleményére mégis hogy lehet már alapozni? Ne akarjatok már egy komplexusnak megfelelni...
Köszönöm! Jó tudni, hogy vannak, akik ilyen sok "megrázkódtatás" (nem jut eszembe hirtelen jobb szó erre) árán is együtt tudtak maradni úgy, hogy az nem egy erőltetett-mentet. : )
Az pedig, hogy valakire terhet raksz rá azáltal, hogy bevallod félrelépésed, egy gyáva ember kifogása, aki képtelen felvállalni a tettei következményét.
Az utolsó hozzászólás pedig nagyon igaz!: )
Nagyon szépen köszönöm az eddigi hasznos válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!