Sos. Nem tudom mit tegyek megtartsam-e a babám vagy sem? Leirom a sztorit mit tennetek. A helyemben?
Nem, ha gyereked van, akkor nem csak ugy kiugrassz kulfoldre lakni, hogy hatha sikerul. Ez nem igy megy. 20 evesen igen, de mar egy babaval nem. Mi van, ha nem talaltok alberletet vagy munkat, stb stb. Mar nem vicc, ha ott van egy pici baba is. Hidd el, tudom mirol beszelek, nem egyszeru babaval alberletet talalni. Es az sem olyan jo moka, higy a paroddal/ferjeddel ketten vagytok kb a vilag ellen kulfoldon. Csak egymasra szamithattok, nincs kolazgatas senkivel. Lehetsz barmennyire laza, azert kicsit ek vagy tajolva, es ezt minden rosszindulat nelkul mondom.
Az se szimpatikus pl, hogy az abortusznal csak a 3. helyen all a lelki resz. Egy eletet veszel el, nem a vasarnapi ebedrop dontesz. Bizony fel kell noni a feladathoz. A lakotars hidd el, nem fogja a gyereksirast hallgatni 0-24ben... ja igen, es ovi, meg bolcsi nem azert van, hogy ti partizzatok addig, hanem hogy dolgozzatok. Felteve, hogy nem akartok ehen halni. Egyebkent a kulfoldi utazgatas az oke, az lehetseges gyerekkel vagy babaval is siman, de mibol? 120ezerbol? Igen is fel kell adni a regi eletet, mivel nem ti fogtok a kozeppontban allni, hanem a baba. Minden dontest az o igeni alapjn kell meghozni, ugy, hogy neki a leheto legjobb legyen. Es komolyan gondolkodjatok el ezek a kulfoldon lakunk meg dolgozgatunk dolgon.. beszeltek idegennyelvet egyaltalan? Meg Magyarorszagrol poennak tunik, hogy aaa kulfoldon milyen jol elnek. Hat ja, de nem napi 2 orat dolgozunk. Dolgoztal te mar heti 6 nap 10-12 orat? Na, ezert van penzunk csak, mert mi egy nap alatt dolgozunk annyit, mint te egy het alatt. Es itt nincs nagymama, meg akarki,nincs kire bizni a babat. Meg egy kozos kolazgatas is irto nagy logisztikat igenyel. A szorakozasrol meg annyit, hogy szerintem a legtobben ugy vagyunk vele, hogy talan vagyunk ra egy kicsit, de ha esetleg el is mennenk, csak a baba jarna az eszunkben, higy mi van vele. Persze biztos vannak kivetelek. El kell gondolkozni, szepen, minden egyes dolgot egyesevel megvitatni aztan pedig merlegelni. Ez a ti donteseek, de szerintem kicsit azert mas az anyasag, mint ahogy te leirod es elkepzeled.
20 eves londoni anyuka
A gyerekvállalás egy nagyon komoly, felelősségteljes dolog. Készen állsz rá? Ne az legyen hogy milyen jópofa dolog, meg aranyosak a ruhák. Hanem bizony egy kis életért felelsz, örökké és a párod is. Ha szét mentek, neki fizetnie kell majd a gyerektartást a gyerek 18 éves koráig. A terhesség rengeteg váltoással jár, testi és lelki is. A babázás első időszakában hidd el nem colázni akarsz majd, hanem aludni egy jót. Hidd el 3 óránként etetni még éjszakai is nagyon kimerítő dolog. Szóval gondold át, hogy mit szeretnél, babázni vagy élni. Amúgy babával is lehet élni, de szeritnem jobb ha már túl vagy a bulizós időszakon és dolgozol már pár éve. Persze egyáltalán nem lebeszélni akarlak! Ezt neked kell eldöntened. Mondjuk mikor már nagyobb lesz a baba, akkor vele is tudtok majd menni utazni. Meg néha biztos vigyáznak majd rá a nagyszülők és akkor kettesben a pároddal ki tudtok mozdulni.
A másik hogy a lakótárs mennyire fog ott maradni, mert azért az első néhány hétben éjszaka is felsír majd a gyerek akár többször is. Meg úgy egyáltalán, szóval mennyire bírja majd ezt és lehet inkább keres másik albérletet ahol tud majd aludni is. Így azzal a pénzel lehet jobb ha nem is számolsz.
Nekem 19 évesen volt abortuszom, de csak azért, mert egy alkoholista játékfüggő volt az akkori párom, és tudtam, hogy rá nem számíthatok. Későn ismertem fel sajnos. Szüleim nincsenek, nővérem is albérletben élt 2 pici babával.
De nálatok minden ok a kapcsolattal, együtt szeretnétek a babát, dolgoztok is. Szóval ha néhány éven belül úgyis akarnátok, akkor most miért ne?
Nekem most 2 éves a fiam, és tényleg nagyon durva az első év, de utána könnyebb. Utána már lehet kólázni, tanulni, dolgozni... Tényleg lemondásokkal jár, de valamit valamiért. Rengeteg öröm is van egy gyerekben, amit a barátnők nem tudnak megadni.
Én azt mondom, vállaljátok be!
De ezt nektek, kettőtöknek kell eldöntenetek!!!
Aranyos vagy és naiv. Szerintem még nem állsz készen egy gyerekre....
Félsz az abortusztól, mert fáj a méhszájtágítás? Kicsi lány, a szülés is fáj, kicsit jobban... Nem, nem valószínű, hogy meddő leszel tőle...ez már egy más kor...
De bizony megváltozik az életed... ez benne van a pakliban...nem lehet csak úgy elugrani külföldre...még a sarki boltba sem...és persze, hogy felmehetnek a barátok beszélgetni, de hidd el, nem igazán fogják értékelni, hogy pillanatonként ugranod kell etetni , pelenkázni, vagy mert sír a gyerek.
Én igazán nem voltam egy szupermami, de a barátnőim azért csak elmaradoztak. Igaz, kerültek mások, kisgyerekesek, de az már egy más kategória.
Igen,22 évesen nem korai gyereket vállalni, de én mégis úgy érzem, hogy neked az.
En is ugy gondolom,hogy ne tartsd meg.
a lakotars valoszinuleg lelep a sok ejjeli gyereksirastol es mert nappal is csendben kell lennie nehogy felebredjen a pici.
A parod pedig 21 eves..nos,hat nem tudom hogyan alapozhatsz ra hisz o is meg gyerek. Nem hiszem h erett az apasagra. ezen kivul ha nincs szakmad es egyedul maradnal a babaval mit csinalsz? Sokban van egy kisbaba. Ha nincs csak gyes meg csp az 37.000 ft ennek a fele boven elmegy es akkor meg ruhat sem vettel neki...
a mehszaj tagitast nem lehet osszehasonlitani a szulessel. Nekem is volt 8 eve egy abortuszom. A tagitot meg sem ereztem. A szulesnel azz hittem ottmaradok. De mindenkeppen azt gondold vegig hogy azt irod h a gyerek mellett sem kell feladnod az eddigi eleted. Hat dehogynem. Ezek alapjan egyaltalan nem vagy erett ra. az h meddo lehetsz igaz de annyira ritka mint a feher hollo. a terhessegmegszakitast a 10.hetig vakummal csinaljak 10.het hgan altalaban mar kaparnak is melle akkor van nagyobb eselye a meddosegnek de az is inkabb akkor ha mar nagyon vekony a mehfal es pl atlyukasztja az orvos veletlenul. Azert ez a komplikacio nagyon ritka.
jol gondold meg mert ha megszulod felelos leszel egy eletert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!