Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem kicsik még a felvilágosítá...

Nem kicsik még a felvilágosításhoz?

Figyelt kérdés

Itt szoktam olvasgatni,hogy 6-7 éves kortól már magyarázzák a gyereknek,hogy anya punciján hogy fért ki,meg apa fütyijén hogy megy át a magocska,stb. Kicsik még ehhez,nem? Én is kérdezgettem ilyen koromban,de nekem azt mondták,hogy a gólya hozott a csőrében,és én ezt el is fogadtam. 12 éves koromban meglepődtem,mi ez a vér,anya mondta,nagylány lettem,tett be nekem betétet,az sem okozott megrázkódtatást. 15 éves koromig ő cserélt nekem betétet minden hónapban,azután már én. Nem voltam debil,kitűnő tanuló voltam,értelmes,csak még játszottam,rajzoltam,verseket faragtam,olvastam. A szexről 16 évesen hallottam,de nem anyutól. Nem lett bajom tőle,30 évig szűz voltam. Miért lett volna jó hamarabb elveszteni? Érdemes volt várni. Közben nem terhelték meg a lelkemet felnőtt dolgokkal se 6 évesen,se 12 évesen,se 15 évesen. Én magamat igazán 25 éves koromtól éreztem felnőttnek,20 évesen is érzékeny nagykamasz az ember.

Szóval a gólyamese szerintem nem árt. Hagyja az ártatlanságot kifejlődni,s nem veszi el a gyerekkort. El lehet hinni,hogy felnőttként már nem gondoltam,hogy a gólya hozta a gyermekemet.

Ti hogy látjátok? Nekem hiányzik a gyerekekből a gyermeki,ártatlan világ.

2015. máj. 1. 13:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Vagy súlyosan mozgássérült, nyaktól lefelé lebénult vagy?

Nem volt ciki anyáddal betétet cseréltetni?

Kicsit kamunak tűnik:S

2015. máj. 1. 16:33
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem kamu ez,más világban nőttem fel,mint a legtöbben,de nem sérelmezem,jó volt az nekem. Ha iskolában jött meg,nyilván nem jött be velem,de otthon már anyu cserélgette,vagy egy betéttel kibírtam reggeltől délutánig. Felvilágosítás nálunk nem volt,egyházi iskolába jártam,a fiúzást kőkeményen tiltották. Nagyon más világ volt az az iskola,és az az életem. Nektek furcsa,de attól még létezett. S szerintem jobb volt egy ártatlan gyereklélek számára. Én 18 évesen nem tudtam magam még kipirosítózni se,azt se tudtam,melyik végén fogjam a púderecsetet,annyira tiltották az iskolában és otthon is.
2015. máj. 1. 18:37
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

6os vagyok. Megint azt irod, hogy "artatlan gyermekkor"... mibol gondolod azt, hogyha egy gyereknek, kamasznak elmondjuk, hogy apa es anya szerelmebol lesz a gyerek, hogy a lanyok menstrualnak, igy jelezven azt, hogy a testuk kesz a terhessegre (meg ha a lelkuk nem is), vagy ne adj Isten megmutatjuk neki, hogy a nove valas resze az is, hogy a puderecsetet megtanuljuk hasznalni, es a fiuknak tetszeni kivanunk, a gyerekkor miert lesz megrontva? Nyilvan ezeket idejeben teszed, nem a hat evest ruzsozod ki, hanem a tizenhat evest, de ennek ez a rendje. Amit irsz, soha nem volt atlagos, 50 eve se, 150 eve se.

Leirnad legyszi, hogy hol tartasz az eletedben es meg vagy e vele elegedve?

2015. máj. 1. 18:56
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak arra kérlek, ha egyszer lányod lesz, akkor ne Te cserélgesd a betétjét, és mondd el neki azt is, hogy reggeltől délutánig egy betét nagyon egészségtelen, akkor is ha nem annyira erősen vérzik, mert a benne pangó vér a mindenféle baktériumok melegágya, még jó hogy nem kaptál fertőzést.
2015. máj. 1. 19:13
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodálom akkor, ha elkerültek a fiúk, hiszen bűzlöttél a fél napos betéttől...pfúj. Mégis hány éves vagy és melyik iskola volt ez? 31 éves vagyok, de nálunk már volt felvilágosítás, anyósom is azt mondta, hogy nekik is volt-60 múlt.Szóval ez a más világ volt ezt max úgy tudom elképzelni, hogy amisok voltatok. De van ilyen Magyarországon? És szerintem attól, hogy ők milyen visszafogodtan élnek, még felvilágosítják a gyerekeiket. A legnagyobb butaság az, hogy ha nem világosítod fel időben.
2015. máj. 1. 19:28
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Atya ur isten!!!! Koszonom a golyacskamnak, hogy engem egy normalis csaladba hozott!
2015. máj. 1. 21:28
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Menj már a hülyeségeddel, én is egyházi suliba jártam, de ott sem volt senki ilyen visszamaradott, hogy 16 évesen halljon először a szexről. Már általános iskolában is téma volt, nem mintha negyedikben túlzottan reális elképzeléseink lettek volna a dologról, de attól még simán sugdolóztunk ilyesmiről is. Középiskolában meg már pláne mindenki képben volt vele.

Anyád meg valami perverz, hogy betétet cserélgetett neked, vagy mi? Erősen a pelenkázás folyamatára emlékeztet engem a dolog. Hacsak nem vagy mozgássérült (vagy súlyos értelmi fogyatékos), képesnek kellett volna lenned már 12 évesen is a betétcsere műveletére. Anyu elsőre megmutatja, hogyan kell, aztán csinálod magadnak, ennyi.

Ez a gólyamese meg a világ legnagyobb ökörsége, fel nem tudom fogni, régen miért etették ezzel a baromsággal a gyerekeket.

2015. máj. 1. 21:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A lehető legnagyobb jóindulattal mondom neked, hogy hormonálisan nincs veled minden rendben.

A nemi hormonok 12-16 évesen már nagyban dolgoznak, még ha nem is él nemi életet valaki (12-14 évesen ne is!), attól még van már benne nemi vágy, 12 évesen már a maszturbálás is teljesen normális. Huszonévesen meg pláne.

Az, hogy neked nem voltak ilyen jellegű vágyaid 30 éves korodig, két dolognak tudható be.

Vagy aszexuális vagy/hormonproblémáid vannak, vagy pedig annyira tönkretette a reális értékrended a mélykeresztény iskola, hogy még a mai napig nem gyógyultál belőle ki. Persze az is lehet, hogy a kettő együtt megvolt, nem zárják ki egymást.

Én már 11 évesen, mikor először megjött, borzalmasan cikinek éreztem volna, ha anyum cseréli a betétem, nem hogy 15 évesen is arra várjak, hogy hazaérjek, és majd ő kicseréli, közben több órás betétben ülve.

Mellesleg a kamaszság a felnőtté válás része, én 20 leszek, de egyáltalán nem érzem magam nagykamasznak.

A gólyamese meg egy nagy hülyeség. Az, hogy tudod, hogy mi az a terhesség, semmilyen ártatlanságot nem vesz el. Ahogy az sem, hogy felkészülve ér az első menzesz, tudod a biológiai okait, és nem tör rád a pánik, mikor először megtapasztalod.

Mindent a maga szintjén tudjon a kisgyerek.

Én nagyon sajnállak téged, hogy ilyen nevelésben részesültél, és ennyire életképtelen voltál.

Lehet, hogy te nem érzed veszteségnek, de hidd el, az.

2015. máj. 1. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!