Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 év korkülönbség a kicsik...

2 év korkülönbség a kicsik között. Mikor lett könnyebb az életetek?

Figyelt kérdés
Van egy 2 éves kisfiam és egy 9 napos lányom. Perpillanat a túlélésre játszom,de sokszor sírok,mert nem így képzeltem. A kicsi egész éjszaka szopizni akar,alig alszik,ha alszik is nyöszörög és akkor pedig én nem tudok aludni. Szeretnék a kisfiammal is minőségi időt eltölteni,de nagyon nehéz így. Már azon is gondolkodtam,hogy talán jobb lenne,ha tápszeres lenne,akkor nem tartana 1 órát a szoptatás és tudnék a fiammal is foglalkozni. Nagyon kettős érzések kavarognak bennem,nagyon nehéz. Mikor lesz kicsivel könnyebb? Ti hogy csináltátok?
2014. dec. 26. 16:34
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Mad. kb. 12-14 év múlva lesz könnyebb! Vagy nagyobb korküönbség kellett volna. Pl. 4-5 év.
2014. dec. 26. 16:39
 2/9 anonim ***** válasza:
67%

Fejd le a tejet és add neki üvegből. Gyűtsd össze. Ha jóllakik, nem akar óránként enni. Nekem ez vállt be, illetve amikor nyöszörgött, végképp nem aludt az első hetekben, akkor hordozókendőben volt rajtam és abban megnyugodott, addig tudtam másal is foglalkozni.

(Aztán nyakunkba vettük a város, amikor már jól voltam én is és a hordozóban nagyon jókat pihent, nekem meg szabad volt kezem lábam. ezt majd későbbre mondom.)

2014. dec. 26. 16:41
 3/9 anonim ***** válasza:
67%
2. vagyok, nálunk most 1,5 év lesz a különbség, de ugyan így fogom csinálni, ahogy leírtam, remélem ismét bejön.
2014. dec. 26. 16:43
 4/9 anonim ***** válasza:
22%
Nekünk 19,5 hónap a különbség. A kicsi most 14 hónapos, a nagy tavasszal lesz három éves. Alszanak mindketten éjjel, én kipihent vagyok, nem vagyok idegbeteg. A kicsi 11 hós korig szopott, betegségem miatt kellett elválasztni, amire nagyon nehéz szívvel vettem rá magam, mert nagy szopis volt. De!!! Már 8 hósan leszoktattam az éjszakai ciciről, mert szükségem volt az alvásra. Kiderült 11 hónapos korban, hogy a tejem is kevés volt már, mert kivirágzott a táptól. Mindenkinek jó így. Simán vállalnám a harmadikat is nemsokára, mert szoktatás kérdése, hogy a baba, gyerek mit csinál éjjel. A harmadik is aludni fog nálunk az fix.
2014. dec. 26. 16:56
 5/9 anonim ***** válasza:
49%

4 hós a lányom, 2 éves a fiam. Az első 2 hónap volt durva nagyon. Most már nagyon nagy a különbség az első időszakhoz képest. Akkor eléggé ki voltam készülve, de már érezhetően könnyebb.

Lányom mondjuk tápszeres, az esti elalvásnál van kisebb zűr néha, m van, h 1 órán át iszogatja a vacsit. De szerencsére 1,5 hós korától átalussza az éjszakát.

Szerintem is próbáld meg cumisüvegből adni neki, hátha egyszerűbb lesz!

És kitartás! :)

2014. dec. 26. 16:56
 6/9 anonim ***** válasza:
49%
Bocsáss meg! 9 hónaposnak olvastam a gyereket. Most látom, hogy 9 napos. Figyelj, ez most holtpont, amiben vagy. Nekem az első hat hétben itt volt anyum, aztán sokat a férjem. Próbálj sokat pihenni, és ne stresszelni. Az első pár hónap valóban nagyon nehéz, de aztán tényleg könnyebb lesz.
2014. dec. 26. 16:57
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Kb 2-3 év mire már a kicsi is önállóbb lesz, és nem kell a sarkában lenni minden pillnatabna. De úgy igazán kb 4-5 év mire összenőnek, és tudnak mit kezdeni egymással, és kicsit felszabadulsz te is. Viszont most még nagyon szülés utáni állapotban vagy. A mostani helyzetnél sokkal könnyebbnek fogod látni már 1-2 hónap múlva is. Össze kell szokni a családnak.
2014. dec. 26. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
54%

Fogadj el minden segítséget!!! Kb 3 hónap és beáll a kicsi napirendje (nálunk legalábbis így volt). Minden időszakban van valami nehézség, de túl lesztek rajta.

Nálam 6 és 4 évesek, már sokat játszanak együtt, igaz rendszeresen összekapnak.

De a lényeg, most kérj és fogadj el segítséget. Ha lehet rendeljetek majd ebédet, hogy legalább főzőcskézni ne kelljen.

2014. dec. 26. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:
54%
Nekem 2 hetes a kicsi, 20 hónapos a nagy.még apa itthon van jan. 5-ig. Így nem nehéz. De félek mi lesz, ha újra dolgozik majd. A kicsi vegyesen eszik, mert nincs elég tejem, és nekem is egész nap cicizne, de szoptatás közben is tudok minőségi időt tölteni a gyerekkel: olvasunk, kirakózunk, építünk. Fél kezem sabad.
2014. dec. 26. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!