Anyukák, apukák, akiket gyerekkorban ütve-verve neveltek, Ti most hogyan neveltek?
Engem szinte napi rendszerességgel megvert az anyám egészen 17 éves koromig (verés alatt értsd a verést, nem egy-egy pofont, vagy fenékre csapást). Nagyon másra nem is tudok emlékezni vele kapcsolatban, csak, hogy ütött. Most, hogy nekem van gyerekem szembesülök azzal, hogy nem ismertem meg otthonról hozott nevelési módszert, mintát, amit ösztönösen követnék a nevelésben. Sokszor érzem, hogy fortyog a düh bennem és nagyon oda kell figyelnem, hogy ne úgy vezessem le, ahogy azt gyerekként láttam. Áll az elképzelésem, hogy bármi legyen, ütni, vagy a lelki terror módszerével nevelni soha nem szeretnék.
Van itt rajtam kívül valaki, akit vertek és érti, hogy miről beszélek? Ti hogy oldjátok meg? Van valaki, aki segít?
Mindenkinek köszönöm a választ és a sok jó ötletet is.
Az egyik válaszoló nagyon jól megfogalmazta, amit én is érzek, hogy a gyerekkor miatt, a nehéz helyzetben ösztönből, zsigerből jönne az agresszió, ez az, amit nem szabad hagynunk eluralkodni.
Én alapvetően elég csendes vagyok. Kiabálni szökőévente szoktam, bár jobban meggondolva inkább két szökőévente. (az én fiam még pici, a cérna elszakadás ezután jön, ha addig nem tanulok meg úrrá lenni rajta)
Én inkább gyűjtögetem magamban a feszültséget, fortyogok és nagyon kell figyelnem, hogy ne törjön ki.
Sajnos olyan már többször is előfordult és nagyon nem vagyok rá büszke, hogy kimentem az udvarra és megrugdostam a bokrot, vagy valami hasonlót. (nem a gyerek miatt)
Viszont sajnos olvasva a hozzászólásokat és látva, hogy van, akinek eljár a keze, ismerem azt az érzést, amikor olyan mérges vagy, hogy robbannál.
A levegőre kimenés, a közös főzés, vagy a bünti sarok is jó lehet. Nem feltétlenül olyan eszközt keresek, amivel büntetni tudok, én inkább olyat szeretnék, amivel én lenyugszom.
Sajnos nagyon rossz alvó a kisfiam, ezért kialvatlan vagyok és ez ad egy alap feszültséget is.
Az én gyerekem még kicsi, nincs 1 éves sem, így a legnagyobb "rosszaságok" nem is rosszaságok. A szidás is kimerül annyiban, hogy a macska rúgja meg, hogy már megint a kábelt rágcsálod, vagy kutya fáját, hogy megint levetted a zoknit.
Ugyan engem nem vertek, mert nem volt miert, nagyon halk szavu es rendkivul szofogado gyerek voltam.
A nagylanyom meg egy ördög fajzat. De szo szerint. Direkt gonoszsagbol csinal dolgokat. Mar csak azert is. Ilyenkor a lepcson kell ulnie hatarozatlan ideig. Vagy fel-le maszkalnia a lepcson (galeraja van). De volt hogy 2x is majdnem megfojtotta a kistesojat (8 honapos) akkor eljart a kezem. A cipofuzot a nyaka kore tekerte. Ezt 2x is megcsinalta, pedig hatarozottan mondtam, hogy ne tegye es hogy miert ne. Le se kakilta. Meg volt olyan, hogy szokas szerint hiszteriazott hogy egyedul kell oltoznie. Mi meg nem vettunk rola tudomast. Meg erosebben hisztizett, ekkor kozoltuk, hogy akkor itthon marad. Erre nekiallt utni-vagni a furdoszoba ajtot, teljesen tonkre is tette, majd fizethetjuk ki, na ekkor leontottuk egy vödör hideg vizzel. Egyszerűen hiszerias dührohamot kapott. Szoval nem mindig hatasos a nem veszek rola tudomast cimu dolog. Nala meg foleg nem hatasos semmi ilyesmi. 5 eves amugy es borzalmas. Sajnos masok szerint is, majd ki kell talalnom ra valami megoldast...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!