Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák, akiket...

Anyukák, apukák, akiket gyerekkorban ütve-verve neveltek, Ti most hogyan neveltek?

Figyelt kérdés

Engem szinte napi rendszerességgel megvert az anyám egészen 17 éves koromig (verés alatt értsd a verést, nem egy-egy pofont, vagy fenékre csapást). Nagyon másra nem is tudok emlékezni vele kapcsolatban, csak, hogy ütött. Most, hogy nekem van gyerekem szembesülök azzal, hogy nem ismertem meg otthonról hozott nevelési módszert, mintát, amit ösztönösen követnék a nevelésben. Sokszor érzem, hogy fortyog a düh bennem és nagyon oda kell figyelnem, hogy ne úgy vezessem le, ahogy azt gyerekként láttam. Áll az elképzelésem, hogy bármi legyen, ütni, vagy a lelki terror módszerével nevelni soha nem szeretnék.

Van itt rajtam kívül valaki, akit vertek és érti, hogy miről beszélek? Ti hogy oldjátok meg? Van valaki, aki segít?

2015. ápr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:

ez nem mentség kérdése, hanem ösztönszerűen jön belülről a neveltetés, olyankor gyorsan el kell menni a gyerek közeléből

bírom, hogy lepontozzák akiből kkijön, és fel, aki ellenáll.

én soha nem bántottam még a babám, de megesett hogy úgy kiabáltam vele, pont úgy ahogy anyám velem anno, majdnem sírva, totál készen idegileg. hál isten csak vigyorgott, nem fogja fel, igyekszem ezeket elfolytani.

anyám minket olyan szinten alázott vert, tele voltam véraláfutásokkal, tesőmmal összeütötte a fejünk, bezárt a wc-be, sírva menekültem, de ugye panel lakás,minden szoba zsákutca..ő anyja ugyanez...

2015. ápr. 9. 11:47
 12/52 anonim ***** válasza:
29%
Engem ez a pontozás nem érdekel,azon húztam fel magam,hogy mi az hogy ordít bárki is a gyerekével,az meg hogy megüti,belerúg,hát az ilyen "anyáknak" hol lenne a helyük,ha nem a diliházban,aki meg pluszban meg is veri,annak igenis a börtönben.Mi a francnak kell ordítani?! Nyugodtan nem lehetne elmondani?Megütni mi jogon üti meg bárki a gyermekét?!Emberek vagyunk,gondolkozzunk már.Ha a környezetemben ilyet lát tapasztalnek,az első utam a gyámhatóságra vezetne.A gyerekbantalmazast illetve családon belüli erőszakot komolyan veszik hála az égnek.De miért kiabaltok a gyerekkel?Ha idegesek vagytok,szedjetek hangyát! 5-os voltam
2015. ápr. 9. 12:13
 13/52 anonim ***** válasza:
29%
Tényleg az a legfontosabb 11-es higy lepontozzák a válaszokat? Mikor egy "anya" megrugdossa a szinte még beszélni is képtelen gyerekét? Kezeltesse magt az ilyen. És igen, Számomra ez mentség, hogy őt is verték. És remélem lesz olyan, aki a környezetében észreveszi és jelzi ezt.
2015. ápr. 9. 12:18
 14/52 anonim ***** válasza:
Egy apró,de hasznos tanács az ordítozó szülőknek.Menjetek sokat sétálni,menjetek játszóházba,kiranduljatok,ha nagyobbacska a gyerek játszatok veluk minél többet,lehetőség szerint kint az udvaron,ha megoldható.Észre fogjátok venni,hogy ti is nyugodtabbak lesztek,a gyerek is kiegyensúlyozottabb.Főzzetek,sussetek együtt,ha már 2-3 év körül van.Az pl. nagyon mulatságos es szórakoztató mindkettőtöknek.A verekedőseknek minden rosszindulat nélkül:egy jó pszichológus. (5-ös)
2015. ápr. 9. 12:28
 15/52 anonim ***** válasza:

értem.

amúgy ez már valahol intelligencia kérdése is, ha mondjuk sír a baba mert fáj a hasa, éhes, vagy szenved nem tud elaludni, erre válaszként bántalmazzák.

legszívesebben én minden gyereket megmentenék egytől egyig.

ahogy a bántalmazó anyát is megkellett volna, annak idején.

ismerőst nem bántották, de soha nem engedték neki, hogy díszítse a karácsonyfát(és pedig tudjuk milyen hatalmas élmény ez egy gyermeknek)felnőve, ő sem engedi a gyerekének...

2015. ápr. 9. 12:30
 16/52 anonim ***** válasza:
25%

Húh, nehéz kérdés. Engem/minket nem vertek, de azért elcsattant néha egy-egy pofon, nevelési célzattal.

Nem azt mondom, hogy nem kapott még a fiam, mert igen, bár jóval kevesebbet, kisebbet, mint én. Mondjuk kb. 5 ilyen eset volt. Igyekszem inkább odaadni az apjának, ha érzem, hogy lassan fogy a türelmem, vagy számolok 10-ig, vagy lejátszom magamban, hogy nekem hogy esett egy-egy verés, mennyire fájt utána - nem is a testem, hanem a lelkem. Kimegyek a szobából, otthagyom a gyereket, belekezdek valami másba, hogy eltereljem a figyelmemet. Mondjuk a fiam sem könnyíti meg a helyzetet, igazi hisztigép bír lenni, bár már alakul, csak ugye ő erős egyéniség, és akaratos, milyen más lenne, apja-anyja ilyen :)

2015. ápr. 9. 12:38
 17/52 anonim ***** válasza:
31%
15-os persze,hogy intelligencia kérdése többek közt,bár kötve hiszem,hogy magas IQ-ja lenne annak,aki ordít,hát aki meg bántja,azt meg kell fosztani a Felügyeleti jogtól.Pl. pici babáknak még a babauszas ami nagyon jó,főleg ha hasfajos.Nekünk anno ez vált be,később meg mint írtam,kiranduljanak,konyhában közösen pepecseljenek,udvaron programok,egy közös családi bogracsozas.Ezek mind olyan dolgok,amik apróságok,de annál jótékonyabbak mind babara,mamára.
2015. ápr. 9. 12:40
 18/52 anonim ***** válasza:

igen, a programok

én még azt is nagyon fontosnak tartom, hogy az ilyen ember pihenjen, hogy az idegrendszere erős legyen, képes legyen minden pillanatban önkontrollra, egészséges életmód, stb

2015. ápr. 9. 12:43
 19/52 anonim ***** válasza:
Ja és nem baba már. 2-3 év között volt kb. a dackorszakban, meg néha még most is. Azért egy izomból hisztiző, "csakazértisnem", földhözvágom magam gyerek nem olyan, mint egy síró kisbaba.
2015. ápr. 9. 12:49
 20/52 anonim ***** válasza:
44%
Bizony,a pihenés.Biztos,hogy ordibálós lettem volna,ha nem tudom magam kellően kipihenni.
2015. ápr. 9. 12:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!