Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák, akiket...

Anyukák, apukák, akiket gyerekkorban ütve-verve neveltek, Ti most hogyan neveltek?

Figyelt kérdés

Engem szinte napi rendszerességgel megvert az anyám egészen 17 éves koromig (verés alatt értsd a verést, nem egy-egy pofont, vagy fenékre csapást). Nagyon másra nem is tudok emlékezni vele kapcsolatban, csak, hogy ütött. Most, hogy nekem van gyerekem szembesülök azzal, hogy nem ismertem meg otthonról hozott nevelési módszert, mintát, amit ösztönösen követnék a nevelésben. Sokszor érzem, hogy fortyog a düh bennem és nagyon oda kell figyelnem, hogy ne úgy vezessem le, ahogy azt gyerekként láttam. Áll az elképzelésem, hogy bármi legyen, ütni, vagy a lelki terror módszerével nevelni soha nem szeretnék.

Van itt rajtam kívül valaki, akit vertek és érti, hogy miről beszélek? Ti hogy oldjátok meg? Van valaki, aki segít?

2015. ápr. 9. 10:32
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
87%

Szia. En igy vagyok ahogy te. Ugyan nincs meg gyerekem, de bebiszitter vagyok 4 eve angliaban ugyan azzal a csaladdal. En sem akarom ezeket a nevelesi modszereket alkalmazni majd az enyemnel. Nem vezetett semmi jora nalam sem es nem is ezert fogadtam szot, ha szot fogadtam. A kapcsolatunknak viszont nagyon sokat artott. Es igy felnott fejjel tudom, hogy csak az ideget vezette le rajtan es nem en voltam rossz.

Nekem sokat segitett ez, hogy ezek a gyerekek nem az enyemek es nem nyulhatok hozzajuk, de kiabalni kiabaltam veluk sokat. Aztan sokszor eszembe jutott, hogy nem akarok olyan lenni mint anyam. Aztan az utolso loket az volt mikor a kis edes 7 eves megkerdezte, hogy en miert vagyok allandoan morgos kiabalos es igazi valasz nem is volt. Nem volt igazi okom ra. Na utana nagyon figyeltem, hogy ne legyek olyan. Nem mondom, hogy neha nem szakad el a cerna es uvoltok, de nagyon megbanom utana. egyebkent anyukajuk is uvolt egyfolytaban es nem tanultak meg mast csak hogy ordibalni kell egymassal. Most ott tartunk hogy ugy ordit a gyerek velem mikor nem az van amit o akar, mintha o lenne a felnott. De nem az o hibaja. Meg a mai napig is igyekszem vissza fogni magam.

A kulcs, hogy nagyon nagyon oda kell fogyelned magadra. Ha nagyon elszakad a cerna inkabb hagyd ott a gyereket. Sztem. Meg probalj egy ket dologra legyinteni, ami nem nagy ugy. Nagy munka levetni a gyerekkent latott peldat. Sokat kell dolgozni rajta. Mi nyaron kezdunk el probalkozni a babaval a ferjemmel, de remelem mire o megerkezik mar a kiabalast is elhagyom. Kul azota jobban szeretnek a gyerekek, hogy nem orditok allandoan es nem problemazok minden kis hulyesegukon. :D kitartast!!

2015. ápr. 9. 10:51
 2/52 anonim ***** válasza:
12%

Engem is vertek, főleg apa.

A lányom 2,5 éves és sajnos volt sokszor, hogy én is nagyon megütöttem, belerúgtam, vagy üvöltöztem vele.

Persze tudom, hogy ez nagyon mocskos dolog, de mikor elönti az agyam a köd, előbb cselekszem, aztán gondolkozok :(((

2015. ápr. 9. 10:54
 3/52 anonim ***** válasza:
13%

Én depressziós vagyok, meg egyéb gondjaim is vannak. Hát sokszor eljár a kezem, pár éve rendszeresen meghúztam a lányom haját. Mostmár nagyon ritka, és csak akkor vágom őket seggbe(!!) amikor tényleg nagyon rosszat csinálnak. Utoljára talán 1 hónapja kapott a nagy. A kicsi ő 2 éves, őt még nem bántottam, de talán nem is fogom mert elég nyugodt. A bezártság nagyon rosszat tesz nekem, mert sehova nem megyek csak a közeli boltba, de ezt manapság már magamon töltöm le, nem a gyerekeken.

3 gyerekes anyuka

2015. ápr. 9. 11:00
 4/52 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk ez duplán így volt, ugyanis a párom és az én családomban is a lelki terror volt a nevelési eszköz. Néha nálunk a verés is előfordult de inkább a lelki terrort használták. Apámék alkoholisták voltak( még most is azok) a párom szülei viszont idegbeteg állatok. Náluk az hétköznapi dolog volt hogy lekurv..ta a feleségét, hogy patkánynak nevezte a saját pici fiát. azt nevelték a fiukba hogy ő smmire sem jó és semmit sem tud megcsinálni. Kapott is a szülei miatt egy pánikrohamot 22 évesen. Akkor elhatároztam hogy kész, véget vetünk ennek a kapcsolatnak. Azóta normális felnőttek lettünk, van két szép okos szelíd és kiegyensúlyozott gyerekünk és tervezzük a harmadikat. Nekem az segített hogy a nagymamám nagyon jó ember, én mindig őrá hallgattam, az ő elveit vallom most is. A páromon pedig én segítettem, hogy ki tudjon zökkenni abból a megalázottságból abból a kegyetlenségből amiben felnőtt. Persze a szülei nem gondolják hogy ártottak volna a gyereküknek... Én pont azért nem használok semmi terrorizáló eszközt mert nagyon utáltam érte a szüleimet. pl nem mertem hazamenni mert 3ast hoztam matekból.. igaz apámnak csak a 8 általános van meg, én meg leérettségiztem de mindig lenézett engem.. mindig én voltam a hülye. Én szoktam a gyerekeimtől bocsánatot kérni, szoktam mondani nekik hogy mennyire szeretem őket és mennyire jólnevelt szófogadó gyerekek. Szerintem a pozitív megerősítés jobb mint a negatív szidás éjjel nappal. ne azt ültess el egy gyerek fejében hogy ez neki mennyire nem megy hanem azt hogy mennyire sokat próbálkozik érte és a végén sikerülni is fog. a fegyelmezés is így van, bár nálunk ritkán kell fegyelmezni mert mi sem vagyunk idegesek, feszültek, mi sem vagyunk erőszakosak, így ők sem azok. a hisztit úgy kezeljük hogy nem vesszük észre. rövid időn belül odajön és hüppögve közli hogy ő már nem is sír és jó a kedve :) türelem türelem türelem! de nagyon jó jel hogy felismered eleve a rossz gyermekkori berögzült dolgokat magadban és tudatosan kerülöd ezeket. Mindig úyg viselkedj, ahogy gyerekként szeretted volna hogy a szüleid veled viselkedjenek!
2015. ápr. 9. 11:03
 5/52 anonim ***** válasza:
68%
Nekem Apám ütötte a családot.Van egy kislányom,soha a büdös életben nem csaptam még csak a fenekére sem,borzasztóan elítélem aki megüti a gyerekét.Nem fogom reszletezni,hogy mit csinálnék azzal az emberrel aki fentebb leírta,hogy bántja es belerúgott a gyerekebe.Oda azonnal gyámügyi intézkedés kéne,nagyon gyorsan.Kiemelni a gyereket a családból,de RÖGTÖN!
2015. ápr. 9. 11:20
 6/52 anonim ***** válasza:
76%

Engem sokat vert edesanyam. Igaz nem napi rendszeresseggel de akkor is nagyon rossz volt. Nem is szeretem ot. Ahogy tudtam elmenekultem otthonrol es jo messzire el is jottem tolle (kulfoldon elek mar lassan 10 eve). Mar tobb mint 2 eve nem is voltam otthon. Szeritem iden sem megyek, nem vagyok ra kivancsi...

Van egy 5 eves kisfiam es en messze nem hasonlitok edesanyamra es az agressziv viselkedesere meg kitoreseire. Soha nem utottem meg a gyerekem es nem is vagyok az az ordibalos tipus. Nyugodt termeszetem van es ritkan szakad nallam a cerna.

Vannak olyan esetek amikor merges leszek en is mert valami nagyon rosszat csinalt. Olyankor ha otthon vagyunk akkor felkuldom ot a szobajaba amig o is meg en is lenyugszunk. Egy ido utan lejon atolel es atbeszeljuk a dolgokat.

En nem akarok olyan lenni mint edesanyam. Meg a gondolatatol is kiraz a hideg. :(

2015. ápr. 9. 11:26
 7/52 anonim ***** válasza:
62%
2-es Gondolom (szívből remélem )elvették már tőled a gyereket.És még le is mersz ilyet írni,hát nem szégyelled magad???Védtelen embert,egy gyermeket(!)bántani?Tudod hol lenne a helyed? BÖRTÖNBEN!!!
2015. ápr. 9. 11:28
 8/52 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk is volt bőven verés.. minden apróságért, sőt állandóan rosszat feltételeztek rólam. Mikor valakinek eltűnt a játéka, egyből kaptam a verést, 1 hétig nem tudtam ülni tőle, és ha később meglett a játék, bocsánatot se kértek. Én sem tudnám hogy kellene nekiállni a nevelésnek, ha nem lenne ilyen jó apósom, aki egyébként keresztény, és csupa szeretet. Fantasztikusan jól bánik mind a 9 unokájával! pl ha a gyerekek egymásnak ugranak és bajt okoznak, azt kérdezi: Hát ezt meg ki kezdte?

-ilyenkor egymásra mutogatnak. aztán felteszi a következő kérdést:- Na és ki folytatta??... :)

Nagyon jól szereti a gyerekeket, ha rosszak, akkor is szeretettel és okosan rakja őket helyre.

hála Istennek nekem ott volt ő példának, sokat tanultam tőle... önerőből egyébként én is dühös és agresszív szülő lennék.

Nálam sokat segített az, hogy amikor szétdurrantam volna a feszültségtől, gyorsan elsoroltam magamban 10 dolgot, amiért nagyon hálás vagyok... Párszor megcsináltam, egyből helyre is rázott, később már nem is voltak ilyen problémáim, megváltoztam.

2015. ápr. 9. 11:32
 9/52 anonim ***** válasza:
75%
2! Ez nagyon durva, hogy a 2,5 éves kislányodat megrúgod és egyebek. Mi lesz, amikor elkezd beszélni és estleg - ami tuti elő fog fordulni - visszaszól neked? Agyonütöd? Nem lehet mentség az, hogy téged apád vert. Pont ezért kéne neked nem azt tenni, mert te átélted. Férjed mit tesz? Talán nem kellett volna gyereket vállalnod ☹ .
2015. ápr. 9. 11:40
 10/52 anonim ***** válasza:
51%
5-ös vagyok A 2-es remélem,hogy tisztában van azzal,hogy bűncselekményt követ el.Jogilag nagyon súlyos amit leírtál,tehát nem csak etikailag kifogásolható.Soha nem tud pici lányom ugy felbosszantani,hogy akárcsak a hangom felemeljem,Nemhogy megussem.Még a kezére sem csaptam soha.5 éves,mindent meg lehet vele beszélni,amikor meg kisebb volt,egyszerűen elmagyaraztuk férjemmel együtt,hogy mit miért nem szabad.Tényleg remélem,hogy nincs már veled a gyereked,vagy ha igen,legalább egy szomszéd észreveszi,és ebben e pillanatban megy hozzád a gyámhatóság.Te meg a börtönben kötsz ki!
2015. ápr. 9. 11:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!