Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hazudnak a háziasszonyok?

Miért hazudnak a háziasszonyok?

Figyelt kérdés

Sok kérdést látok itt hogy ki mit csinál otthon a gyerekekkel, és rengetegen írják hogy főznek mosnak és el is megy a nap. Ez hazugság. Aki végzett már házimunkát az tudja, hogy nem megy el vele 10 óra minden nap. Ráadásul úgy írják hogy 'mosok' mintha ott görnyednének egy lavór víz mellett és sikálnák a ruhákat. Amikor szétválogatni és bepakolni a ruhákat kb 3 perc, és a teregetés se több. :)

Ezzel akarják magukat értékesebbnek feltüntetni? Persze figyelni kell a gyerekre, de inkább azzal megy el a nap mint a 'rengeteg házimunkával'.

2015. ápr. 1. 14:42
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy pár dolog.

Elpakolok hogy felporszívózzak, mire előveszem ő kipakol. Újra, akkor felmászik a porszívó tetejére és leesik onnan, akkor vigasztalás. Újra, kihúzza a konnektorból röhög és elrohan a zsinórral. Talán negyedjére sikerül. Elkezdek mosogatni jön kipakol a konyhaszekrényből belemászik, sír mert kimászni már nem tud, abbahagyom kiveszem, megnyugtatom, folytatom megfordítja a lábost felmászik rá és eléri a konyhapulton a cukor tartót, kiborítja, majd szétkeni a padlón, akkor elviszem onnan felporszívózok folytatom. Felmászik a lábosra, leesik, sír, megnyugtatom.

Mosás: Kiválogatom a ruhákat ő kilopkod belőle egy párat és eldugja a lakás különböző pontjaira, megkeresem, ha addig elfelejtem becsukni a mosógép ajtaját akkor a már bepakolt ruhákat mind egy szálig kihúzogatja.

Teregetés: segíteni akar úgyhogy adogatja a ruhákat mindaddig amíg meg nem unja és akkor eltűnik velük, amíg keresem leszedi amit már kiteregettem.

Vasalni csak akkor tudok ha valaki itt van és leköti. Felmosni, vegyszerrel dolgozni csak akkor tudok ha alszik.

Ettől függetlenül nem viszi el az egész napomat a házimunka, mert általában játszótéren vagy játszóházban vagyunk és még pihenni is van időm mellette.

De amíg nem volt gyerekem el nem tudtam képzelni hogy egy porszívózás 10 percnél tovább tarthat.

És még csak 14 hónapos.

2015. ápr. 1. 21:04
 22/33 anonim ***** válasza:
Ja igen és sohasem panaszkodtam még maximum a férjemnek és neki is csak azt hogy fáradt vagyok napvégére, de ő megérti mert van amikor ő vigyáz rá, rosszabbul néz ki mint amikor éjszaka után hazajön a munkahelyéről.
2015. ápr. 1. 21:07
 23/33 anonim ***** válasza:

Én elég jól elvagyok a háztartással nem szoktam panaszkodni de gyerekruha témához hozzászólnék:

Azért nem 3 perc kisgyerek ruháinak mosása. Az én gyerekemet napi 2-3szor át kell öltöztetni mert leeszi magát/összekeni sárral/lepisili stb...

(Télen még télikabát is kettő kell neki, mert úgy össze bírja sározni hogy van hogy 2-3 naponta! kabátot is mosok.)

Tehát nálunk naponta megy a mosógép ha a saját ruháinkat is hozzáadom.

Sok folt olyan, hogy be kell áztatni előző nap és folttisztító szappannal átdörzsölni és úgy a gépbe dobni, mert másképp nem jön ki (kajafoltok nagy része ilyen, de kakis ruhát is egyből kilötykölöm nem bírnám a szagot).

Tehát nálam a mosás úgy kezdődik h szétválogatom a másnapi mosásra való ruhákat, abból különszedem amit be kell áztatni. Utána az előző nap beáztatottak foltjait átmosom kézzel szappanal és bedobom a gépbe, elindítom. Utána felszabadult a lavor, beáztatom másnapra amit kiválogattam.

Utána indulok leszedni a száraz ruhákat, kivasalom őket.

Aztán mire kivasalok lejár a gép, kiteregetek, és bekészítem a holnapit ami nincs beáztatva.

Utána meg elteszem a kivasalt ruhákat.

Nekem ez általában 30-40 perc így naponta, de ha a gyereknek rossz napja van 5 perckenként meg kell állni újból megvárni amíg felmelegszik a vasaló, újraválogatni amit szétdobált stb... lehet sokkal több is.

Ha pedig "segít" az is plusz idő, pl. szereti adogatni a ruhákat tergetésnél, mire kivesz egyet és kirázza szakállam nő:) De hagyom neki,hadd gyakoroljon, de nyilván ez is eléggé lassít.

Ja meg nekem nincs idegzetem egész nap ordibálni h ezt meg azt ne csináld mert koszos leszel, én inkább mosok gyakran:)

2015. ápr. 1. 21:20
 24/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így már értem :D
2015. ápr. 1. 21:31
 25/33 anonim ***** válasza:

21-es vagyok.

Amúgy már kitörölték azt a kérdést. Mi volt benne? Csak érdekelne min húztad így fel magad :D

2015. ápr. 1. 21:41
 26/33 A kérdező kommentje:

:O Fura hogy törölték

Hát ilyenek hogy függönyt kell mosni, meg sokan any*ztak a kérdezőnek hogy de sok ideje van... :D még egy privátot is kapott hogy 'dögölj meg' :DD

2015. ápr. 1. 21:48
 27/33 anonim ***** válasza:

Pedig kíváncsi lettem volna arra a kérdésre.

Egyébként gyerekfüggő is hisz van amelyik órákig elszöszmötöl magában, míg az én kislányomnak folyamatosan be van sózva a popója, itthon unatkozik túl kicsi neki a lakás. De szerencsére én is ilyen vagyok, rám ütött így nem esik nehezemre egész nap menni vele.

De a barátnőméknél fordítva van, az apa ilyen meg a kisfiú, a barátnőm otthon ülős, nyugis. Neki sokkal nehezebb erőt venni magán.

2015. ápr. 1. 22:18
 28/33 anonim ***** válasza:
Férjem sem értette, hogy mivel megy el a nap, nah de mióta ő van gyeden. :-) Mindig azzal fogad, hogy elrepült a nap, és megint nem volt ideje a hobbijára. Mondjuk ő nem egy kapkodós típus, így elhiszem, hogy elmegy az egész napja. De mindig azt mondja, hogy mire megreggeliznek, összepakol, játszanak egy picit, már tízórai van. Aztán ebédet főz, megebédelnek, alszik a gyerek, addig ő elmosogat, takarít, berak egy mosást, vasal stb. Aztán felkel a gyerek, elmennek játszótérre, aztán haza is érek. Ha nem kell főzni, akkor meg délelőtt mennek játszótérre vagy vásárolni vagy ügyet intézni, és akkor a délutáni alvás után játszanak együtt. De pl a legjobb példa a gyerekkel mennyivel tart tovább egy-egy házimunka, hogy a fiunk már szeret segíteni, így teregetésnél egyesével hozza a ruhákat a gépből, adja oda és mondja, hogy te (még nem beszél, ez a tessék) és ezt eljátsza minden ruhával, a zoknikkal is egyesével. Megtehetnénk, hogy akkor terehetünk, amikor másik szobában van vagy alszik, de annyira jó látni az örömöt az arcán. Ezenfelül a fiunk nem az a nyugiban magában eljátszó fajta, így nehezebb vele, de azért azt túlzásnak érezzük, hogy nem lehet egy lakást rendben tartani egy gyerek mellett.
2015. ápr. 1. 22:29
 29/33 anonim ***** válasza:
57%

Az volt a kérdés, hogy akik otthon vannak gyerekkel mit csinálnak egész nap, mert a kérdező két gyerekkel van otthon és nagyon unatkozik.

Amíg én olvastam, addig nem kapott durva választ. A mostani kérdező is túloz. Senki nem azt írta, hogy függönymosással megy el a napja, hanem azt, hogy a gyerekek ellátásával, a gyerekekkel szervezett programokkal ÉS EZEKEN TÚL házimunkával. Ha a kérdezőnek lenne gyereke akkor tudná, hogy valóban hihetetlen, hogy valaki két gyerek mellett unatkozzon. Nyilván azért törölték, mert egy provokáló kamukérdés volt.

2015. ápr. 2. 08:33
 30/33 anonim ***** válasza:

Na, akkor elmesélem egy hétköznapom, egy 4,5 éves és egy 5 hónapos kislány.

Fél hatkor megszoptatom a kicsit.

6kor kelek. Kávé után már nem is vagyok annyira zombi.

Kiszedem a kádban beáztatott gyerek és babaruhákat, átsikálom a foltokat, beinditom a mosást.

Gyorsan lezuhanyzom.

Felkeltem, megreggeliztetem a nagyot, közben még szoptatok.

Fél nyolckor Lekapkodok pár ruhát a szárogatóról amit ráadok.

Felöltöztetem a kicsit, és indulunk oviba.

Ovi után bolt.

Fél kilenc mire hazaértünk.

A kicsi alszik a teraszon, én addig felteszem az ebédet főni, és kigányolom a gyerekszobát.

Kiteregetek, elrakom a száraz ruhát.

Megszoptatok, meg nézem kell- e felnőtt ruhát mosni. Ha igen, akkor mosok. Befejezem a főzést.

Elmegyünk délben a nagyért az oviba.

Ebédelünk.

Csendespihenő háromig. Közben szopi.

Ha rossz idő van bent játszunk, ha jó, kint matatok a kertben.

Hatkor bejövünk, vacsora. Fürdés.

Hétkor mosogatok. A nagy fürdővizébe egy kis mosogatópor társaságában bedobalom a koszos gyerek ruhát.

Alvás.

Én még takarítok, mielőtt a pici kipiheni magát. Ő olyan este tízkor még felkel. Hajnali egy-kettő, mire visszaalszik. Akkor Lefekszem.

A hétvége annyiban más, hogy nyolcig alszunk, nincs délutáni szundi, szombaton portörlés, nagytakarítás, kertimunka, este előkészítem a vasárnapi ebédet.

A vasárnap az én napom. A főzésen és babarendezésen kívül nem csinálok semmit. Apa a naggyal foglalkozik és elmosogat, cserébe én egész héten mindennel békénhagyom. Este beáztatom a ruhákat.

Persze, vannak extrém esetek, hogy megyünk látogatóba, stb.

Ez az egész nem fizikailag, hanem lelkileg megterhelő. Kevés a felnőtt kontakt, hiányzik a munkahely, a körömlakk... :)

Próbálom a férjemet tehermentesíteni, közben rá is figyelni,.

Gyakran érzem úgy, hogy alig csinálok valamit, mégis elmegy a nap. egy csomó projektem lóg a levegőben, sokszor csak utol akarom érni magam.

2015. ápr. 2. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!