Miért hazudnak a háziasszonyok?
Sok kérdést látok itt hogy ki mit csinál otthon a gyerekekkel, és rengetegen írják hogy főznek mosnak és el is megy a nap. Ez hazugság. Aki végzett már házimunkát az tudja, hogy nem megy el vele 10 óra minden nap. Ráadásul úgy írják hogy 'mosok' mintha ott görnyednének egy lavór víz mellett és sikálnák a ruhákat. Amikor szétválogatni és bepakolni a ruhákat kb 3 perc, és a teregetés se több. :)
Ezzel akarják magukat értékesebbnek feltüntetni? Persze figyelni kell a gyerekre, de inkább azzal megy el a nap mint a 'rengeteg házimunkával'.
Látod, nem próbáltad még gyerekkel. Majd akkor írj ki kérdést.
Így nem tudhatod, hogy hányszor kell elpakolni utána! Kiönt/kiborít/eltör/letör/ valamit, leönti magát vízzel, aztán rohangálni az
'Anya szomjas vagyok'
Anya, pisilni kell'
'Anya, kakálni kell'
Anya, éhes vagyok'
és még sorolhatnám kérdésekre.
Meg nem ám egyszer kell mosni egy nap, főleg a szobatisztaság alakulása körül, volt idő, hogy napi két rend ágynemű és pizsama gazdagította az egyébként is méretes szennyest.
És ha a fele foltos, akkor jöhet a folttisztítás. Szedtél te már ki almafoltot? VAgy a kifolyt kakit? Nem hinném...
Nem beszélve a főzésről. Már szóba se jöhet olyan kaja, amit órákig magára sem hagyhatsz, mert tuti akkor történik valami, és tuti, hogy már csak a tüzet olthatod.
És még nem beszéltem akkor a nappal nem, vagy csak keveset alvó gyerekről. Akkor már ugrott az alvásidő is, ami alatt rohamtempóban utolérhetné magát anyuka.
Annyi de annyi plusz házimunkát tud csinálni egy gyerek, hogy a szülésem előtt ezeket el sem tudtam képzelni! Kiborít valamit a hűtőben, a lisztet szanaszét szórja, a pelenkája tartalmát szétkeni a falon, stb....
Sokkal jobban elfáradtam a gyed alatt, mint a 12 órás gyári munkában. SZinte felfrissülés volt újra dolgozni járni...
LÁTOM, MOST IS ÉPPEN A HÁZIMUNKÁT VÉGZITEK!-)
Hát ezért van nekem annyi szabadidőm két gyerek mellett, mert csak a legritkább esetben vagyok itt!
Ha az embernek teljesen gépesítve van a háztartása sokkal könnyebb. Nekem általában 10x kellett félbehagynom a mosogatást, a teregetést, a takarítást és minden házimunkát, mert akkor kiabált a gyerek, hogy végzett a bilin, töröljem ki a fenekét, leöntötte magát, leszedte magáról a pelenkát és "körbepisilte" a nappalit, kilapátolta a kaspókból a virágföldet és még sorolhatnám. Ez a legtöbbször azt jelentette, hogy nemcsak elhúzódott az adott munka amit csináltam, de legtöbbször kezdhettem előről a takarítást. Nem kell ugyan napi 10 órát takarítani, de amíg nincs gyereked nem tudhatod milyen leleményesek ha csínytevésekről és a lakás módszeres alapos bekoszolásáról van szó. :)
A legtöbbet ténylegesen a gyerekkel foglalkoz(t)unk, de az is igaz, hogy fele ennyi háztartási munkám nem volt a gyerekek előtt amikor még csak kettecskén voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!