Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hazudnak a háziasszonyok?

Miért hazudnak a háziasszonyok?

Figyelt kérdés

Sok kérdést látok itt hogy ki mit csinál otthon a gyerekekkel, és rengetegen írják hogy főznek mosnak és el is megy a nap. Ez hazugság. Aki végzett már házimunkát az tudja, hogy nem megy el vele 10 óra minden nap. Ráadásul úgy írják hogy 'mosok' mintha ott görnyednének egy lavór víz mellett és sikálnák a ruhákat. Amikor szétválogatni és bepakolni a ruhákat kb 3 perc, és a teregetés se több. :)

Ezzel akarják magukat értékesebbnek feltüntetni? Persze figyelni kell a gyerekre, de inkább azzal megy el a nap mint a 'rengeteg házimunkával'.

2015. ápr. 1. 14:42
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Igen, ilyen karfiol dobálásra meg stbre tényleg nem gondoltam, így érthetőbb :)
2015. ápr. 1. 15:21
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Látod, nem próbáltad még gyerekkel. Majd akkor írj ki kérdést.

Így nem tudhatod, hogy hányszor kell elpakolni utána! Kiönt/kiborít/eltör/letör/ valamit, leönti magát vízzel, aztán rohangálni az

'Anya szomjas vagyok'

Anya, pisilni kell'

'Anya, kakálni kell'

Anya, éhes vagyok'

és még sorolhatnám kérdésekre.

Meg nem ám egyszer kell mosni egy nap, főleg a szobatisztaság alakulása körül, volt idő, hogy napi két rend ágynemű és pizsama gazdagította az egyébként is méretes szennyest.

És ha a fele foltos, akkor jöhet a folttisztítás. Szedtél te már ki almafoltot? VAgy a kifolyt kakit? Nem hinném...

Nem beszélve a főzésről. Már szóba se jöhet olyan kaja, amit órákig magára sem hagyhatsz, mert tuti akkor történik valami, és tuti, hogy már csak a tüzet olthatod.

És még nem beszéltem akkor a nappal nem, vagy csak keveset alvó gyerekről. Akkor már ugrott az alvásidő is, ami alatt rohamtempóban utolérhetné magát anyuka.

Annyi de annyi plusz házimunkát tud csinálni egy gyerek, hogy a szülésem előtt ezeket el sem tudtam képzelni! Kiborít valamit a hűtőben, a lisztet szanaszét szórja, a pelenkája tartalmát szétkeni a falon, stb....

Sokkal jobban elfáradtam a gyed alatt, mint a 12 órás gyári munkában. SZinte felfrissülés volt újra dolgozni járni...

2015. ápr. 1. 15:22
 13/33 Lédig Lady válasza:
12%

LÁTOM, MOST IS ÉPPEN A HÁZIMUNKÁT VÉGZITEK!-)

Hát ezért van nekem annyi szabadidőm két gyerek mellett, mert csak a legritkább esetben vagyok itt!

2015. ápr. 1. 15:26
 14/33 anonim ***** válasza:
Nem, abszolút nem több idő, maximum hosszabb idő alatt érsz el a végére, mert szoptatsz/játszol/tanítgatod/bevonod, gyerek korától függően. Nekem még soha nem vitte el egy napomat ez, de mindent gépesítettünk, amit csak lehetett. Mosás, szárítás, mosogatás. Enélkül nyilván több lenne. Én is tanulok, másoddiplomát szerzek, most várjuk a másodikat, az első három éves, és meg vagyok hülyülve azért, hogy szép legyen a lakásunk (sokszor szerepelt is már itt-ott - mármint a lakás), de még soha nem vett el egy egész napot. A gyereket meg pici korától bevontam ebbe, neki játék az is, ami nekem munka esetleg. Főzni és takarítani mindig vele szoktam, mostanra már igazi segítség, és nagyon büszke magára. Én amúgy a rend fenntartásában hiszek, a kislányunk icipici kora óta tudja, hogy egyszerre egyfélét veszünk elő (kivéve a bölcsis játékot, na ahhoz beterítjük a nappalit, de imádom :)), és elpakoljuk, amit már nem használunk. A férjem kupisabb lenne, de azt mondta, hogy annyira szépen rendeztem be a lakást, hogy nincs kedve kupit tartani. :D:D
2015. ápr. 1. 15:33
 15/33 anonim ***** válasza:
75%
13: mégis sikerült ilyen szép százalékot elérni azzal, hogy soha nem vagy itt :)
2015. ápr. 1. 15:42
 16/33 anonim ***** válasza:
13-as, te honnan tudod ki milyen élethelyzetből ír? Én pl. úgy válaszoltam a kérdésre, hogy már nem vagyok GYED-en, egy másik válaszoló is írta, hogy nagyok már a gyerekei. Attól még emlékszünk, hogy milyen volt az az időszak. Szerintem, aki két gyerekkel unatkozik az nem foglakozik eleget velük.
2015. ápr. 1. 15:48
 17/33 anonim ***** válasza:
Hú, 13-as, te tényleg egy picit dekompenzált vagy...
2015. ápr. 1. 15:50
 18/33 anonim ***** válasza:

Ha az embernek teljesen gépesítve van a háztartása sokkal könnyebb. Nekem általában 10x kellett félbehagynom a mosogatást, a teregetést, a takarítást és minden házimunkát, mert akkor kiabált a gyerek, hogy végzett a bilin, töröljem ki a fenekét, leöntötte magát, leszedte magáról a pelenkát és "körbepisilte" a nappalit, kilapátolta a kaspókból a virágföldet és még sorolhatnám. Ez a legtöbbször azt jelentette, hogy nemcsak elhúzódott az adott munka amit csináltam, de legtöbbször kezdhettem előről a takarítást. Nem kell ugyan napi 10 órát takarítani, de amíg nincs gyereked nem tudhatod milyen leleményesek ha csínytevésekről és a lakás módszeres alapos bekoszolásáról van szó. :)

A legtöbbet ténylegesen a gyerekkel foglalkoz(t)unk, de az is igaz, hogy fele ennyi háztartási munkám nem volt a gyerekek előtt amikor még csak kettecskén voltunk.

2015. ápr. 1. 16:46
 19/33 anonim válasza:
0%
Menjetek el egy muszlim házba, na ott megtudjátok miért is dolgoznak a nők... Mindennap felmosnak, főznek, mosnak, takarítanak, gyereket nevelnek. ÉS ha még ráadásul nagy házuk van, amit az apa SAJÁT PÉNZÉBŐL VETT, mint orvos, mérnök, jogász havi 1-2 milkáért... akkor megtudod mivel telik a 10 óra. Egyébként itt mit gondoltatok, hogy ők 10 órát non-stop otthon dolgoznak? Fenéket... Kimennek a városba, piacra ha esetleg nincs elég összetevő az ebédre, vagy kávézóba ismerősökkel. Tudod ezt valaki megteheti, s tudomásul kell venni hogy valaki megteheti! Nem mindenkinek adatik meg ez a luxus, ha meg megadatik, miért ne élhetne vele? Tudom, mert irigyek vagytok bruhahahahahahahahahaha...
2015. ápr. 1. 16:55
 20/33 anonim ***** válasza:
Ezzel a két házimunkával nem megy el a nap, de minden házimunka bőségesen kitölti a gyerek melletti szabadidő egészét, sőt...nem tudom más anyuka hogy van vele, (szerintem hasonlóan) de én mindig megyek, ha a gyerek velem akar játszani, olvasni, meg megyünk játszótérre, az is 1-2 óra minimum, plusz öltözés, pelusozás, etetések stb. Minden házimunkát részletekben végzek.
2015. ápr. 1. 17:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!