Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Down-kór szűrés 15 hetesen?

Down-kór szűrés 15 hetesen?

Figyelt kérdés
15 hetes terhes vagyok, de még nem mentem el Dawn-kór szűrésre. Nem estem ki a határidőből? Vagy mindegy mikor megyek? :O most alakult úgy, hogy el tudnék menni, de azt olvastam, hogy 13-14. Héten hatásos :D vagy nem tdom.
2015. márc. 23. 07:53
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Kérdező: kicsit úgy tűnik, hogy könnyedén veszed, bár lehet, nekem félreérthető az egész. Nem kötelező, azonban az orvosok szokták ajánlani, ami nem véletlen. Ha felneveled betegen is akkor ne menj sehova. Ha mégsem és nagyon sok pénzed van akkor menj niftyre vagy prenatestre. Ha meg elmúltál 37 és az előzőekre nincs pénzed akkor genetikai vizsgálatra lepény mintavételre.

5.: Mi az, hogy nem szokás szólni? Megszületik a Down kórosat úgy, hogy az orvos sejti és nem szól semmit az anyukának?? Nem Írországban vagy? Úgy tudom -lehet rosszul- hogy ott a vallás miatt ez rendszeres. Gyakorlatilag az életképtelen gyereket is benne hagyják az anyában.

2015. márc. 23. 11:55
 12/23 A kérdező kommentje:
Kaptam egy tajekoztatot, csekket es mobdta hogy ha akarom csinaltassam meg. De nem is mobdta mettol meddig lehet. Sztkba jarok..most akarok maganorvoshoz menni.
2015. márc. 23. 13:10
 13/23 A kérdező kommentje:
Eddig meg nem nagyon kuldtek vizsgalatra. 2x neztek meg a babat ultrahangon. Elotte huvelyin nezte. Azota nem voltam szoval lehet most fog elkuldebi vizsgalatokra.
2015. márc. 23. 13:16
 14/23 anonim ***** válasza:

Kicsit összekutyulódtam. :)

Szóval a 12. hetes UH-n voltál, ahol elvileg nézik a nyakiredőt, orrcsontot ilyesmit. Ilyen leleted van?

A másikféle Down-szűrés tényleg nem kötelező, hacsak valami miatt nem kérik, hogy menj el. Ezt én sem csináltattam meg, mivel a 12.heti Uh-n minden okés volt, viszont a korom miatt mennem kellett genetikára Debrecenbe, a 16. és a 19. héten.

Valami indokolja, hogy megcsináltasd, vagy a korod miatt kellenne, vagy esetleg csak szerettél volna biztosra menni?

2015. márc. 23. 13:18
 15/23 A kérdező kommentje:
Fel hivtam a vedonot es o azt mondta, hogy nincs magzat idohoz kotve. Van olyan aki 30 hetesen csinaltatja meg, mert akkor is meglehet mondani hogy beteg e a baba.
2015. márc. 23. 13:29
 16/23 A kérdező kommentje:
12 hetesen megnezte a babat ultrahangon de nem mondott semmit. A lapra a sulyom van irva R/R(az nem tudom mit jelent) a baba nagysaga, VDRL negativ lett, 11.17. hepa negativ,Cyto:P2.
2015. márc. 23. 13:36
 17/23 anonim ***** válasza:

5 vagyok, nem nem igzàn foglalkoznak Anglia/London a terhessègel pl 12hèt előtt ràd sem nèznek akkor sem ha vèrzel, első babàt ìgy vesztettem el, kb a 6hetesen, hiàba mentem be, nem èrdekelte őket pedig helyen is voltam, utolsón közöltèk ez a termèszetes szelekció...

Most ezzel a babóval direkt jöttem haza, lènyegèben haza költöztünk nem akartam ott felnevelni,nem akartam?4 hónaposan idegenre hagyni stb, elmentem itt egy 3dre ahonnan àtküldött a nő genetikàra, rögtön...ott a doktornő rögtön azzal kezdte hogy töblet magzatvíz, szïvkamra tàgulat biztos van de downos babàknàl ez nem meglepő, ott omlott össze a vilàg!! Semmit nem mondott róla egyik prvos sem idekint, mivel nem szóltak nem foglalkoztam a papirokkal nekem kínaiak voltak a szàmok mostmàr tudom orrcsont làtszódott, nyaki redő vastag volt de nem küldött tovàbb..Meg is tartottuk volna de úgy tünt belecskèjèből is hiànyoztak darabok, vahy egy darab, vese sem volt rendben úgy döntôttünk jobb ïgy neki...nem magunk miatt mi nagyon szenvedünk, nagyon....

2015. márc. 23. 13:47
 18/23 A kérdező kommentje:
A kombinált tesztről le késtem, de van a Quaretett-(Négyes) eszt amit még megtudok csináltatni
2015. márc. 23. 13:56
 19/23 anonim ***** válasza:
Cyto:P2 ez rákszűrési eredmény,bassszus!Mi köze a 12. heti GENETIKAI UH-hoz?És valóban,bármikor meg lehet csináltatni a genetikai vérvételt,de ha a 30. héten végzik el,és kiderül a baba beteg már nem veszik el(nem szülesztenek meg).Illetve akkor már tök felesleges megcsináltatni,a fentebb írt okok miatt.
2015. márc. 23. 14:01
 20/23 A kérdező kommentje:
Jovoheten csinaltatom meg a negyes tesztet. :)
2015. márc. 23. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!