Sokan miért nem öltöztetik fel rendesen a gyerekeket egy-egy alkalomra?
Több esküvőn voltam mostanában, és szinte mindenhol jellemző volt, hogy a gyerekeket nem alkalomhoz illően öltöztették. Tornacipő, farmer, melegítőnadrág, kockás ing, minden volt.
Ti sem szoktátok? A kényelem az első?
(Nem 1-2 évesekről beszélek, hanem 6-12 évesekről).
Szerintem fontos lenne, hogy a gyerek megtanulja, hová mit kell felvenni, illetve az eseményt is illene megtisztelni normális öltözettel. Vagy csak én látom így?
1-es már bocs, de ez nem hozzáfűznivaló volt, hanem beszóltál nekem, méghozzá minden információ ismerete nélkül. De ha neked ez jó...
Egyébként pedig ne próbáld nekem bemagyarázni, hogy nincs egyetlen normális ruha sem, ami kényelmes. Szerintem ez igenis jellemzi az embereket, ha beállítanak egy ünnepi alkalomra melegítőben. Biztos nagyon kényelmes, de a gyerek egy szövetnadrágban is ugyanolyan kényelmesen lenne.
Neked nincs egyetlen olyan alkalom sem, amikor azt mondod a gyereknek, hogy "na, most vegyünk fel valami szépet, mert olyan helyre megyünk"?
9-es. Persze, nem magát a kockást "ítélem el". Természetesen van ez a szolid verzió (bár a szám nekem nem hiányzik róla), amit akár öltönyhöz is fel lehet venni.
Én most azokra a piros alapon zöld kockás flanes ingekre gondoltam.
Tegnap is voltam egy esküvőn, ahol még egy felnőtt férfi is beállított egy lényegében munkásruhában. Ez már plána nem tudom megérteni.
Utolsó, lehet, hogy téged nem érdekel, de attól ez még gáz. A gyereknek lehetne tanítani egy kis illemet.
Mi a "szépen felöltözünk, az alkalomhoz illően" típus vagyunk. Mégis néha "túlöltözöttnek" érezzük magunkat.
Csak egy példa. Sógorék második gyerkőcének volt a keresztelője, karácsonykor.
Mi szépen "kiöltöztünk", akkor 4 éves fiúnkra fekete nadrág, fehér ing, kis gumis nyakkendő, mellény, és egy elegánsabb kötött pulcsi került. Párom öltöny nadrág, fehér ing és szintén egy elegánsabb kötött pulcsi szettben volt. Én is fekete nadrágot, blúzt vettem egy blézerrel.
Odaértünk a templomba, keresztapuka farmerben sportcipőben áll a gyerekkel az oltár előtt, apuka terepszínű nadrágban surranóban, anyuka fekete melegítő nadrágban, sportcipőben.... Na, ezek után kicsit feszélyezve éreztük magunkat, főleg az ünnepi ebéden....
Mint írtam, nem féléves gyerekről beszélek.
Szerintem ez abszolút nem szubjektív dolog, de ha mindenki így gondolja, akkor csináljátok. Egy 8-10 éves gyereknek már fel kellene tudni fogni, hogy egy alkalomra illik felöltözni. De ha eleve a szülők úgy gondolják, hogy jó a melegítő, akkor ahhoz nincs mit hozzátenni.
Mégis mit koszol össze a ruhán egy 8-10 éves gyerek? Hol szakítja ki? Nem vettem észre, hogy a földön szoktak még fetrengeni ebben a korban.
16-os. Szerintem ott nem nektek kellett volna kellemetlenül érezni magatokat.
Miért hagyjuk, hogy mi az illem? Miért szokjon hozzá a gyerek, hogy mindenhová tornacipőben megy? Az igénytelenség mostanában a divat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!