Ti mikortól vettétek be a gyerekeket a házimunkába, vagy titeket mikor vettek be?
Nálunk ez nincs konkrét időhöz kötve. Amikortól tud segíteni, segít. Mert kiskorban még akarnak is segíteni, fontosnak érzik magukat tőle.
Lányom 2-3évesen már biztos törölgette a port és biztos, hogy segített söprögetni (persze gyakran még utána kellett takarítani annak amit csinált). :)
Most 4 éves, és egyelőre söprögetni, port törölni, rendet rakni, ruhát hajtogatni szeret. Ja és a panírozás, az nagy kedvence. Ezeket magától, szívesen csinálja. Direktbe csak a játékok elpakolását szoktam kérni tőle.
Én úgy emlékszem 6 évesen már krumplit pucoltam rendes késsel, de a porszívózás, ablakpucolás csak tini koromban lett a feladatom.
Az enyim 18 honapos, de mar egy ideje probalom, hogy pakoljuk el a jatekokat egyutt. Vagy mielott eloveszunk egy ujat, tegyuk el az elozot.
Sokszor megkerem, hogy vigyen ki vmit a szemetbe, vagy egy ruhadarabot a szennyesbe.
Nem varom el tole, hogy mar most megcsinalja ezeket a dolgokat magatol....meg nem is az a cel, hogy agyondolgoztassam. Csodat sem varok, hogy majd elpakol maga utan keres nelkul, de szeretnem, ha resze lenne a kis eletenek.
A szemetet amugy mar tobbszor kivitte magatol. Volt, hogy megszerzett vmi szorpos uveget, aminek a kanapen elkezdte lefejteni a papircimket. Meg mondtam is neki, hogy allat...majd szedhetem ossze a ficit facatokat. Kesobb mikor mosogattam, latom jon be a konyhaba es dobja ki a papirdarabokat. Mikor visszamentem elpakolni utana, akkor lattam, hogy mar nem kell semmit osszepakolni :)
Persze ez egyedi eset, de nagyon buszke voltam ra. Meg csak 17 honapos volt. :):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!