Nem kellene jobban támogatni a gyerekeket az államnak?
Nem vagyok mintaanyuci, de pár napja az ingyen étkezős ovis kérdés, most meg ez...
Mindenki annyit vállaljon, amennyit fel tud nevelni! Van GYES, GYED, csp, óvodáztatási támogatás stb.
Nem mindig csak a markunkat kell tartani!
De kellene. Mégsem támogatják. Ez a családi pótlék is...röhej.
Nekünk is van egy 6 hónapos kislányunk, de nem vagyunk összeházasodva, most gondolkozunk rajta, hogy elmegyünk és mégis csak legyen meg az a papir, ugyanis a párom Auszriában dolgozik évek óta, és sokkal de sokkal több támogatást adnának kint, a csp is jóval több. Viszont össze kell hogy házasodjunk hozzá.
Szégyen, hogy azon kell agyalniuk az anyukáknak, hogy mihamarabb visszamehessenek dolgozni a pénz miatt. Én is elterveztem, hogy maradok 3 évig itthon a babával, de az a nevetsége gyes összeg konkrétan az éhenhalásra elég. Ha nem kint dolgozna a párom, nem is tudom mi lenne velünk.
Aztán csodálkoznak, hogy fogy a magyar.
Nem vagyok mintaanyuci, annak örülnék a legjobban, ha itthon is meg lehetne élni.
Én sem vagyok mintaanyuci, de azt hiszem inkább a munkahelyteremtésre és megfelelő jövedelemre kell gondolni. Ezek sajnos nincsenek meg ebben az országban. Aki egy kicsit is gondolkozik, a mostani helyzetben max csak 1-2 gyereket szül, pedig biztos szeretne többet is.
Közben pedig azt mondják az elemző emberek, hogy fogy a népesség. Hát ezért fogy.
Kettes vagyok.
Pedagógus vagyok. (jujj majd most jöhet az, hogy a tanároknak mennyi szünetük van és egy szavam nem lehet...) A helyzetem nem egyszerű, mivel máshol lakok és máshol dolgozom, itt a megyénkben munkalehetőség ugyanis szinte semmi sincs. Tisztességesen dolgoztam eddig is, sőt a munkámat egyenesen imádom, ez a hivatásom, és ha meg lehet majd oldani, vissza is mennék dolgozni, csak hát ez nem ilyen egyszerű. Ott kellene házat venni, vagy bérelni (az itthonit lehetetlen eladni), és ha még ez sikerült is, tök egyedül lennék ott segitség nélkül. Lehet, hogy új munkahelyet kell majd keresnem - egyéb iskolai dolgok miatt is, ami szintén nem lesz egyszerű. Egyelőre még nem gondolok bele, hogyan tovább, majd meglátjuk.
Úgy gondolom, hogy becsülettel dolgoztam és fogok ezután is, nem fogom hagyni, hogy "éhen haljon a család", de ezek a támogatások, bérek, juttatások a béka feneke alatt vannak. Valaki annyira napról-napra él, hogy anyuka azonnal is visszamehetne dolgozni, hogy legyen pénz...ha tudna.
Érdekes azért néhány anyuka "kirohanása" igy ismeretlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!